Sommerdimission 2022

Emil glædede sig til at læse den spritnye uddannelse i industriel 3D-print

Der var meget at fejre, da 26-årige Emil Lyck i juni 2022 var til dimission på IBA Erhvervsakademi Kolding. Han var færdiguddannet Produktionsteknolog og havde oveni fået en studiepris for sit engagement på studiet. Han havde søgt ind på den spritnye uddannelse i Industriel 3D-print til august og havde ved siden af fået studiejob nogle dage om ugen i sin tidligere praktikvirksomhed IBA Nexttech.

Blå bog

Emil Lyck bor i Kolding, men er vokset op i Darum ved Esbjerg. Og det var også her, at han uddannede sig til elektriker.

Siden har han læst en HF i Haderslev og havde også planer om at fortsætte på en uddannelse på engelsk i Sønderjylland. Men da han slet ikke følte sig god nok til sproget, besluttede han sig for at tage tre måneder til England for at arbejde. Og her lærte han sproget i praksis.

Vel hjemme igen – blev det nye studie på engelsk prøvet af, men da Emil er ordblind viste det sig for hårdt at gennemføre. Så han så sig om efter en mere praksisnær uddannelse – og fandt uddannelsen til Produktionsteknolog på IBA Erhvervsakademi Kolding.

I august 2022 fortsætter han på den spritnye uddannelse i industriel 3D-print, som er en top-up uddannelse. Og når den lægger sig ovenpå produktionsteknolog-uddannelsen bliver det samlet til en professionsbachelor.

Ved siden af studiet skal Emil arbejde hos IBA Nexttech to dage om ugen. Og det passer ham storartet, for han er træt af kun at leve på en SU. Men med den ekstra indtjening – bliver det nu sjovt at studere det næste år. Og herefter skal han jo ud i praktik i 12 uger på fuldtid igen.

Læs mere om

Her ses Emil Lyck på IBA's trapper.

Emil Lyck har fået studiejob hos sin tidligere praktikvirksomhed. Karsten Friis Hansen fra IBA Nexttech havde sagt ”at han da slet ikke vidste, hvordan de skulle kunne undvære ham, da hans praktik stoppede”. Det skal de så heller ikke nu, hvor Emil kommer til at arbejde to dage om ugen ved siden af sit studie.

Jo, det er ikke helt dårligt at være Emil Lyck. Og han smiler da også fra øre til øre og glæder sig til alt det nye, og alt det han har lært på uddannelsen til Produktionsteknolog.

Emil er ordblind og har derfor været udfordret i sin skolegang. Men på IBA fik han dispensation for sine stavefejl i de rapporter, han afleverede. Og så gik det pludseligt meget bedre. Ikke mindst – når han kunne kombinere teori og praksis.

- Vi har haft en super god produktionsteknologklasse. Ja, vi har virkelig været et godt hold. Så jeg føler, at jeg har lært en masse, lyder det fra Emil, som også glæder sig over, at han det næste halvandet år kan fordybe sig i 3D-print både på sit studie og i studiejobbet ved siden af:

Emil Lyck modtager sin pris af Rektor Niels Egelund.

Emil Lyck fik en studiepris for sit engagement på sin uddannelse som Produktionsteknolog, da han dimitterede fra IBA. Han syntes virkelig, at det var en god klasse, han gik i. Som en del af studiet var i han i praktik hos IBA Nexttech i 12 uger. 

- 3D-print er virkelig brugbart inden for produktudvikling. For her kan man prøve ideerne af ved at printe sine prototyper i takt med, at man udvikler produktet. Det er super spændende at arbejde med.

Emils nye 3D-print uddannelse er en overbygning, som tager halvandet år. Det sidste semester er de studerende ude i praktik i 12 uger. Uddannelsen lægger sig oven på en uddannelse som Produktionsteknolog eller Automationsteknolog.

Her ses Emil med resten af de færdiguddannet produktionsteknologer.

Emil bliver en af de første studerende på den helt nye 3D-print uddannelse, som kun findes på IBA i Kolding. Den videregående uddannelse er tilrettelagt to dage om ugen, så det er muligt at have et arbejde ved siden af. Her er Emil fotograferet med sin Produktionsteknolog-klasse.

29-06-2022

Emil Lyck
- 3D-print er virkelig brugbart inden for produktudvikling. For her kan man prøve ideerne af ved at printe sine prototyper i takt med, at man udvikler produktet. Det er super spændende at arbejde med.
Emil Lyck
Produktionsteknolog
Martin Møhl
- Jeg tror meget på uddannelse, som er anvendelsesorienteret, og som kan relatere sig til industrien.
Martin Møhl
Underviser i Industriel 3D-print
Læs hele historien her ->>