Emil og Mikkel brugte Euro-Asia uddannelsen som springbræt
De to barndomsvenner, Emil og Mikkel, ville begge have noget anderledes på deres CV, da de begyndte på IBA. De var nysgerrige på uddannelser, som kunne få dem ud at rejse og opleve verden.
Så da de hørte om muligheden med IBAs Euro-Asia uddannelse, slog de til. Her kunne de få en bacheloruddannelse med uddannelsesbeviser fra både Kina og Danmark. Og hvis de var rigtig effektive, så kunne de gøre det hele på bare 4 år.
Euro-Asia Business Management
- Uddannelsen tager 4 eller 4 ½ år.
- Du læser markedsføringsøkonom i 2 år på IBA efterfulgt af 2 år på Shanghai Lixin University of Accounting and Finance.

Emil og Mikkel flyttede sammen fra Aabenraa til IBA i Kolding for at læse til markedsføringsøkonomer. Og så videre til Kina i sommeren 2016, hvor de fulgte undervisningen på Shanghai University i to år. Det første år boede de i en lejlighed i et campusområde med 22.000 andre studerende.
De fik to bacheloruddannelser
I august 2018 vendte Emil Rauff og Mikkel Nicolaisen så tilbage til IBA og Danmark. Forinden var gået to forrygende år i Kina, hvor de to gode venner både havde læst en bachelor på universitetet i Shanghai og samtidig havde været i praktik i en virksomhed i et halvt år.
Praktikken var hos den danske virksomhed Coastzone, som arbejder med management training og team development. Coastzone har kontor i flere lande.
De to gode venner kom hjem med eksamensbeviset fra Kina – og skulle så afslutte den danske del af deres uddannelse på IBA. Efter en veloverstået eksamen kunne de i september 2018 stå og vifte glad med endnu et bevis for en bacheloreksamen.

Så kom den kinesiske bachelor på plads i sommeren 2018 for Mikkel og Emil. Og helt som traditionen på det kinesiske universitet er, så bar de to Aabenraa- drenge kappe og hatte, da de modtog deres certifikat for at have bestået uddannelsen.
Ville prøve det hele på de to år
Emil og Mikkel har levet livet og brugt hele deres opsparing på studieopholdet i Kina. Men det kinesiske eventyr har været det hele værd, synes de. De har benyttet muligheden til at rejse en masse rundt i landet – samt i de omkringliggende lande i deres ferier fra universitetet.
Samtidig har de opbygget et godt netværk i den kinesiske forretningsverden. Sidst men ikke mindst lært at begå sig på bedste vis i Kina.

Emil (t.v.) og Mikkel er her til "Harbin Ice and Snow Festival" i Kina i januar 2018. Her fejrede de det Kinesiske nytår sammen med deres medstuderende på universitet i Shanghai. Da ”Harbin Ice and Snow Festival” er den største is- og snefestival i verden, har den været med i tv-programmet "Størst" med Peter Ingemann.
Emil har fået fast job
De kinesiske færdigheder har Emil allerede haft brug for hjemme i Danmark. For per 15. oktober har han fået fast arbejde hos Shoers Europe, som sælger interiør/møbler til krydstogtskibe. Her har hans kinesiske forståelse hjulpet ham godt på vej.
- Allerede til min samtale, kunne jeg hjælpe dem med en problemstilling, som de havde med deres kinesiske leverandør. Og det er jo ikke, fordi man skal gøre alt på kinesernes måde i en handel. Men hvis man viser, at man ved, hvordan de gerne vil have det, viser man respekt. Og at man virkelig ER interesseret i at handle med dem, forklarer Emil med et smil.

Emil og Mikkel flyttede sammen fra Aabenraa til IBA i Kolding for at læse til markedsføringsøkonomer. Og så videre til Kina i sommeren 2016, hvor de fulgte undervisningen på Shanghai University i to år. Det første år boede de i en lejlighed i et campusområde med 22.000 andre studerende.
Mikkel har startet tøjfirma
Emil Rauff glæder sig over, at han i sit nye job kommer til at rejse til Kina flere gange om året. Et land – som han er blevet ret begejstret for.
Og den passion er han ikke ene om. For barndomsvennen Mikkel skal også bruge sine kinesiske færdigheder fremadrettet. Han er ved at starte et tøjfirma med en 3. kammerat i Aarhus. Firmaet hedder COYT og skal sælge skræddersyet tøj direkte til slutbrugeren. I første omgang er der tale om herretøj – skjorter og jakkesæt.

Emil og Mikkel gav den på kinesiske vis fuld gas, da de i et halvt år var i praktik hos den danske virksomhed Coastzone i Kina. Det blev til rigtig mange arbejdstimer hos det danske firma, som har afdelinger i Tørring, Aarhus og Rungsted.
De satser på flere forretningsrejser til Kina
Mikkel Nicolaisen udnyttede nemlig tiden i Kina til nøje at udvælge sine leverandører og finde frem til, hvordan de bedst sender kvalitetstøjet til Danmark.
Mikkel skal dog løbende tilbage til Kina og ”holde sine leverandører i ørene”. Og ikke mindst pleje det forretningsnetværk, som han og Emil har fået bygget op i forbindelse med deres studieophold og praktik. Noget barndomsvennerne vurderer ville have taget dem mindst 10 år at opbygge, hvis de blot havde siddet i Danmark – og forsøgt at komme igennem til Kina.

12-10-2018