Easyfood og IBA vil trække på hinanden i helt nyt samarbejde

Både de studerende, deres undervisere og medarbejderne hos Easyfood skal høste nye erfaringer af et langvarigt videns- og innovationssamarbejde mellem fødevarevirksomheden og IBA Erhvervsakademi Kolding. Anderledes tæt end almindelige partnerskaber mellem virksomheder og uddannelser.

De næste fire år får de studerende fra Produktionsteknologi samt Entreprenørskab og design sammen med deres undervisere adgang til Easyfood, ligesom fødevarevirksomheden kan deltage i undervisning og projekter på akademiet.

Fakta

Entreprenørskab og design

Uddannelsen Entreprenørskab og design, er en kreativ 2-årig erhvervsakademiuddannelse, som har fokus på design og business.

Uddannelsen Entreprenørskab og design udbydes kun på IBA i Kolding og KEA i København. 

Bliv i stand til at kunne identificere og udvikle en idés markedspotentiale og håndtere igangsættelse, evaluering og styring af konceptets udvikling og lancering. 

Få viden om:

  • Designprocesser og metoder
  • Markedsføring
  • Kommunikationsteori
  • Kultur, trends og designhistorie
  • Innovation
  • Idégenerering
  • Organisation, logistik og økonomi

Læs mere om uddannelsen >>

Produktionsteknolog

På uddannelsen til produktionsteknolog lærer du, hvordan fabrikation og produktion foregår i en virksomhed, og du beskæftiger dig bl.a. med industrielt design, udvikling og konstruktion af maskiner og anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring.

Undervisningen foregår i et digitalt miljø og du prøver kræfter med teknologier som:

  • Laser-skærer
  • 3D-printer
  • Cad/Cam programmer
  • Robot fra Universal Robots

Brug dine hænder og din kreativitet, til at give liv til dine og andres ideer.

Lær at arbejde med hele forløbet i en produktudviklingsproces. Fra idéen opstår, så til markedsundersøgelse, videre til udvikling af kreative løsningsmuligheder og til sidst laver du en prototype, der testes på markedet.

Læs mere om uddannelsen >>

Fødevarevirksomheden Easyfood har sammen med IBA Erhvervsakademi Kolding etableret et nyskabende videns- og innovationssamarbejde.

Det er ikke så usædvanligt, at en virksomhed arbejder sammen med en uddannelsesinstitution, så de studerende kan komme tæt på virkeligheden og fornemme, hvad deres fremtidige karriere bringer. Det er til gengæld anderledes opsigtsvækkende, når en virksomhed inviterer de studerende og deres undervisere helt ind i virksomhedens strategiske maskinrum gennem en længere periode.

Uddannelseschef Hans Mikkelsen glæder sig over, at det er lykkedes at skabe fundamentet til et langvarigt samarbejde.

Teori og praksis udveksles

Og det er planen med det nye samarbejde. De studerende kan møde virksomheden via opgaver, praktikforløb, projekter og workshops, mens Easyfood får indsigt i den nyeste viden på IBA. På den måde er det en aftale, der er til stor gavn for begge parter.

- For os er det et samarbejde, der på alle måder går begge veje. Vi får nogle unge mennesker ind, som kan kigge på vores produktionsprocesser og på vores produkter med fremtidige forbrugeres øjne og stille alle de kritiske spørgsmål, vi selv er blinde for. Samtidig får vi adgang til undervisningen hos IBA, så vores medarbejdere får den nyeste viden og også her bliver parret med de unge mennesker, vi skal leve af i fremtiden. Så tæt et samarbejde har vi ikke oplevet med en uddannelsesinstitution tidligere, siger innovationschef Kirsten Møller Jensen, Easyfood. 

- For os er det et samarbejde, der på alle måder går begge veje, siger innovationschef Kirsten Møller Jensen, Easyfood

Det gavner også IBA

Hos IBA Erhvervsakademi Kolding glæder uddannelseschef Hans Mikkelsen sig over, at det er lykkedes at skabe fundamentet til et langvarigt samarbejde. Her skal de studerende ikke bare hurtigt ind og ud hos Easyfood men kan opbygge relationer over tid. 

- Både de studerende og vores undervisere har gavn af at mærke en virksomhed, der holder fast i håndværket men samtidig arbejder med at effektivisere arbejdsprocesserne. De vil helt sikkert få stor erhvervsrelevant indsigt ved at arbejde sammen med en moderne virksomhed, forklarer Hans Mikkelsen og fortsætter: 

- Easyfood er én af de virksomheder, jeg kender, der arbejder mest udviklingsoriterienteret. Mange steder kommer man til at tale så meget om driften, at det spænder ben for udviklingen, men hos Easyfood er udviklingen selve grundlaget for driften, og den entreprenante kultur glæder vi os til at arbejde sammen med og få indblik i.