Sommerdimission 2022

Dygtige Louise har deltaget i næsten alt på IBA

Hendes kraftige røde hår er flettet i to perfekte fletninger, og det passer rigtig godt til en pige, som har styr på tingene. Og Louise er også rolig, velovervejet og glad. For livet arter sig helt rigtigt netop nu. Hun er blevet gift med sin udkårne. Har lige færdiggjort halvandet års top up som professionsbachelor i International handel og markedsføring, og efter endt studie har hun landet en fast stilling hos Kolding virksomheden Innos Tools. Så livet kan da næsten ikke byde på mere.

Og så alligevel. For torsdag til dimissionen blev Louise Vesterled hædret med en pris for årgangens højeste karaktergennemsnit.

Blå bog

Louise Vesterled

Begyndte efter handelsgymnasiet på IBA. I første omgang som Finansbachelor. Men fandt efter få måneder ud af, at marketing interesserede hende mere. Så hun stoppede - og begyndte i stedet at læse Markedsføringsøkonom i januar 2019.

Blev færdig som Markedsføringsøkonom i januar 2021 med årgangens højeste karaktergennemsnit. Og fortsatte herefter på top-up'en i International handel og markedsføring. Den uddannelse har hun nu færdiggjort her i sommeren 2022. Igen med årgangens højeste gennemsnit.

Fik fuldtidsjob som marketingansvarlig og begyndte tre dage før sin dimission på sit nye job.

Læs mere om professionsbacheloruddannelsen i International handel og markedsføring

Prismodtagerbillede af Louise

Louise Vesterled voksede op i Grenaa på Djursland. Hun gik på handelsgymnasiet i Rønde og flyttede først til Kolding, da hun flyttede sammen med sin nuværende mand. De havde mødt hinanden på Tinder, og da han boede på Fyn – aftalte de at flytte sammen i Kolding.

Hendes opskrift på at klare IBA-studiet med bravur, er: Vær til alle timerne og sug til dig. Og find så en rigtig god studiegruppe, som du kan gennemarbejde stoffet med.

Det sidste har hun selv haft, da hun og studiekammeraten Jacob Møller, som for øvrigt er IBA’s nyansatte karrierevejleder, har haft en særdeles effektiv studiegruppe. Flere gange har Louise og Jacob læst hver sin del op og så fremlagt deres viden for hinanden. Og så har de brugt timer på at diskutere stoffet godt igennem.

Den studieform har givet pote, for Louise fik uddannelsens absolut højeste karaktergennemsnit på 11,14. Og for at det ikke skal være løgn, så er det faktisk 2. gang på en IBA-uddannelse, at Louise får prisen for årgangens højeste snit. For hun fik den også, da hun halvandet år før dimitterede som Markedsføringsøkonom.

- Jeg tror bare, at jeg nu er landet på den rigtige hylde, lyder det beskedent fra Louise.

Billede af Louise

- Når de andre i folkeskolen sagde, at de ville læse på universitetet, så tænkte jeg ”Nej. Det skal jeg ikke”. Jeg er ikke til undervisning i et auditorium – men mere til tæt kontakt til underviserne og effektive studiegrupper, konstaterer Louise.

Men der er mere i det end som så. For Louise har flere gange i sit liv haft stor glæde af gode studievejledere. Og dette har også været tilfældet på IBA, hvor hun egentlig begyndte på en finansuddannelse til at starte med. Men allerede efter nogle måneder havde hun en god snak med sin studievejleder Morten Kier. Louise husker, hvordan han sagde til hende, at han kunne høre på hende, at hendes interesser lå mere indenfor marketing end finans. Så han anbefalede hende at skifte til uddannelsen Markedsføringsøkonom. 

Billede af Louise

Louise begyndte tre dage før dimissionen i sin nye faste stilling som marketingansvarlig hos Innos Tools. En Kolding virksomhed som udvikler og sælger værktøj- og kemiprodukter til vedligehold og reparationer.

Louise gik hjem og læste mere om uddannelsen og tænkte sig godt om. Og nogle måneder senere tog hun springet og begyndte i stedet at læse marketing. Og her ramte hun lige ned i sit interessefelt. Det føltes bare helt rigtigt.

Siden har hun deltaget i alle de tilbud om karriereudviklende og sociale aktiviteter, hun har fået på IBA.  For som hun selv siger, så siger hun aldrig nej. For måske får hun noget ud af at være med.

Og det har hun fået. Senest var det karrierevejleder Louise Quinn på IBA, som blev kontaktet af direktør Jan Søndergaard fra Innos Tools, som stod og manglede en marketingansvarlig. Og den stilling kunne karrierevejlederen lige se, at Louise Vesterled passede perfekt ind i. Og det viste sig at være helt rigtigt. Og få dage senere kunne Louise skrive under på en ansættelseskontrakt.

24-06-2022

Kontakt

Louise Vesterled
- Når de andre i folkeskolen talte om universitetet, tænkte jeg bare ”Nej. Det skal jeg ikke.” Jeg er ikke til undervisning i et auditorium – men mere til tæt kontakt til underviserne og studiegrupper.
Louise Vesterled
Hædret med en pris for årgangens højeste karaktergennemsnit
Har læst en pba i International handel og markedsføring
Læs mere om uddannelsen her ->>