Årets IBA Underviser 2021

Ditte-Maria tog ikke den lige vej til målet

Ditte-Maria Sørensen, der elsker at tage rygsækken på nakken og rejse ud i verden, har været på en længere rejse, inden hun nåede målet hos IBA.

Ditte-Maria Sørensen har kun været underviser på IBA i et år, men er allerede indstillet som Årets IBA Underviser. Vel at mærke med meget begejstrede beskrivelser af hende som underviser, men også som menneske. For ikke nok med at hun har styr på sit stof, når hun underviser kommende finansøkonomer og finansbachelorer. Hun bruger også sig selv i undervisningen ved flere gange at minde dem om, at hun selv er et eksempel på en studerende, der ikke har taget den lige vej til målet.

Årets IBA Underviser

I 2019 stiftede Uddannelses- og Forskningsministeriet en underviserpris, der hvert år bliver uddelt til én underviser fra de i alt 8 danske erhvervsakademier.

For at finde vores egen kandidat til prisen har vi på IBA oprettet den lokale konkurrence Årets IBA Underviser.

Baseret på indstillinger fra studerende på både fuldtidsuddannelserne og efter-videreuddannelserne bliver der blandt underviserne udvalgt 5 finalister til vores lokale pris.

De fem finalister til Årets IBA Underviser 2021 er:

Benny Allerup Gammelgaard
Allan Fledelius
Ditte-Maria Sørensen
Frederik Seistrup
Morten Jul Petersen

En lokal jury finder vinderen af Årets IBA Underviser. Den vinder sender vi videre til den landsdækkende jury, som skal vælge den endelige vinder af underviserprisen blandt de 8 lokale vindere fra landets erhvervsakademier.

Vinderens navn bliver afsløret ved en prisoverrækkelse hos Uddannelses- og Forskningsministeriet i 2022.

I 2021 vandt IBA's Lars Bach Undervisningsprisen. Læs mere her.

Præmien på en halv million:

Præmien til den landsdækkende vinder er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

Billede af Ditte-Maria Sørensen

Ditte-Maria Sørensen fortæller gerne de studerende, at hun selv er et eksempel på, at vejen til målet godt kan være snørklet.

Hun har været gennem flere studier og har været rundt om jorden i samlet halvandet år, inden hun i september 2020 havnede som underviser på IBA i Kolding. Et job, som hun beskriver som helt fantastisk, og som fylder hende op med energi hver dag.

- Når en tidligere studerende stopper mig i kantinen for at fortælle, at han eller hun har fået et godt job eller et studiejob, som vedkommende drømte om, så ved jeg, at jeg har fået lov at komme ind under huden på dem, siger Ditte-Maria Sørensen.

Pigen fra Vestjylland valgte oprindeligt at tage en kontoruddannelse i Odense og fik job i Odense Kommune, hvor hun arbejdede med økonomi- og sagsbehandling. Men hun ville også se verden, og derfor pakkede hun rygsækken og rejste rundt i otte måneder.

Hjemme igen landede hun et job i en boligforenings ejendomsadministration. Superspændende job, men på et tidspunkt sagde hun op for at begynde forfra med at studere. Denne gang tog hun i Kolding en HA i International Business og supplerede med en cand.merc. i Strategic Entrepreneurship.

Det resulterede i et job på hovedkontoret i Den Jyske Sparekasse (nu Vestjysk Bank). Som projektkonsulent fik hun fingrene ned i mange projekter og sugede til sig af faglig viden inden for finansområdet.

Undervejs er hun flere gange blevet prikket af sine omgivelser. Budskabet var hver gang: ”Du skal da over i undervisningsverdenen, for du er så god til mennesker”. I løbet af årene på SDU havde hun været medlem af Toastmasters International, som er et verdensomspændende nonprofit netværk, hvor man kan øve sig i at tale offentligt og træne sine lederkompetencer.

Billede af Ditte-Maria Sørensen

I 2020 besluttede Ditte-Maria Sørensen, at det måtte briste eller bære, om hun var god til at interagere med studerende, sådan som mange havde prøvet at overbevise hende om.

- Jeg kan lide at blive inspireret af andre, og her lærte jeg nogle gode værktøjer til at stå over for en forsamling. Det er en multikulturel organisation, hvor man møder mange forskellige mennesker fra hele verden og i alle aldre, fortæller Ditte-Maria Sørensen.

Også i den sammenhæng forsøgte flere at prikke hende ind på undervisningsvejen.

- Jeg kunne ikke selv se, at jeg havde evner i den retning, men min specialevejleder på SDU sagde, at jeg var god til formidling, og i sparekassen fik jeg at vide, at jeg gjorde en forskel for mine kolleger. Så nu måtte det bære eller briste, da en god kollega sendte mig et spændende stillingsopslag fra IBA. Jeg var spændt på, om jeg kunne engagere de studerende og skabe et trygt og ambitiøst læringsrum. Det fik jeg heldigvis hurtigt bekræftet, da jeg fik meget retur ved selv at turde være autentisk, fortæller Ditte-Maria Sørensen.

Billede af Ditte-Maria Sørensen

- For hvis jeg ikke kan rykke dem personligt, så tror jeg heller ikke, at jeg kan rykke dem fagligt. Det er svært at rykke nogen, der ikke har et åbent mindset over for én. Det kræver, at de har tillid til mig. siger Ditte-Maria.

Som underviser vil hun gerne huskes som en underviser, der gjorde en forskel på de studerendes uddannelsesrejse. Både fagligt og personligt.

I sin fritid er hun i dag også underviser, men nu helt nede på gulvet, når hun instruerer i yoga. Fritiden tilbringer hun med gode venner og familie, men også gerne i sit hjem i Kolding, hvor hun nyder timerne alene for at lade op. Både hjemme og ude i naturen. Det allerbedste er dog at lade op på én af de mange rejser. Helst til Indien, som er Ditte-Marias andet hjem, men i den nærmeste fremtid går rejserne nu til Østrigs sneklædte bjerge og Thailands varme himmelstrøg.

Billede af Ditte-Maria Sørensen

Ditte-Maria Sørensen elsker at rejse og har sammenlagt med sine mange rejser rejst halvandet år rundt om jorden. Indien er hendes andet hjem, for her er verden så lavpraktisk og ikke så materialistisk, men fyldt af kærlighed mellem mennesker.

BLÅ BOG

Ditte-Maria Sørensen, 37 år, bor i Kolding, født og opvokset i Vestjylland, kontoruddannet i Odense, herfra videre til HA- og cand.merc.-studie i Kolding. I september 2020 rykkede hun fra et job som projektkonsulent i Den Jyske Sparekasses hovedkontor til et underviserjob hos IBA.

Lars Bach blev kåret til Årets IBA Underviser 2020. Læs mere om sejren her >>

 

15-12-2021
 

Kontakt

- Ditte er en fantastisk god underviser, som er super kompetent til sit arbejde. Hun sætter sig i øjenhøjde med os studerende og forstår den individuelles faglige udfordringer og arbejder med os derfra.
Citat fra en studerende i indstillingerne
- Ditte er altid glad, godt forberedt, giver gode brugbare powerpoints, lærer godt fra sig, efterspørger ændringer, der kan gøre timerne bedre for klassen. Hun har altid været god til at inddrage de studerende i undervisningen, så den bliver god, spændende og lærerig.
Citat fra en studerende i indstillingerne