Vinterdimission 2022

Ditte var klar over, at hun skulle videre

Nogle studerende sætter punktum for deres uddannelse, og så går de på jobjagt. 24-årige Ditte Maagaard fra Kolding er ikke en af dem. 

Fakta om International handel og markedsføring

Professionsbachelor-uddannelsen i International handel og markedsføring er en 1,5-årig overbygningsuddannelse med fokus på virksomhedens strategiske grundlag, forretningsudvikling og salg i et internationalt perspektiv

  • Studiestart: 01. september 2022 med ansøgningsfrist: 1. juli kl. 12.00
     
  • Du har på uddannelsen mulighed for at vælge mellem to spor – det danske spor eller det internationale spor.

Se kommende Åbent hus arrangementer ->>

Ditte Maagaard

Ditte Maagaard har hele Trekantområdet på sin pallette. Hun er fra Fredericia, bor i Kolding, og så har hun til dagligt arbejdes hos Siemens Gamesa i Vejle, hvor hun er ansat som projektkoordinator.

Tværtimod har hun gennem flere år haft både studie- og praktikjob hos vindmøllevirksomheden Siemens Gamesa. Og da hendes eksamen i januar 2022 kom i hus hos IBA som Professionsbachelor i International handel og markedsføring, var hun faktisk allerede i sving hos Vejle-firmaet, hvor hun er ansat som projektkoordinator på et havvindmølleprojekt.

- Jeg læste ikke videre for at få en stilling. Jeg læste videre for at udvikle mig fagligt, fortæller Ditte Maagaard.

Mere global indsigt

Det tog hende først to år at blive handelsøkonom fra UCL i Vejle, og dernæst har hun bygget ovenpå med halvandet år hos IBA, hvor hun nu har en Professionsbachelor i International handel og markedsføring. I lange stræk har hun undervejs haft sin gang hos Siemens Gamesa i enten studiejob eller i praktikperioder på sammenlagt 11 måneder - de tre sidste måneder som en indbygget del af uddannelsen hos IBA.

- Når man taler med sine kolleger og finder ud af, hvad deres baggrund er, så vil man også gerne bygge sig selv op med mere uddannelse. Min tidligere uddannelse var meget bred, at jeg havde brug for at indsnævre det en smule, samtidig med at jeg fik noget globalt ind over. Det fik jeg med min Professionsbachelor i International handel og markedsføring, siger Ditte.

Ditte Maagaard

- Jeg var ikke færdig med at udvikle mig fagligt, siger Ditte Maagaard, som efter sin uddannelse som Handelsøkonom valgte at læse en top up på IBA som Professionsbachelor i International handel og markedsføring.

Fokus på selvudvikling

Nu ser hun frem til, at al fokus - for en stund - kan lægges i at arbejde videre med havvindmølleprojektet. Men hun er også helt opmærksom på, at der med tiden skal mere til end blot flere opgaver og arbejdstimer:

- Her og nu skal jeg gennemføre det her projekt, og så skal jeg hele tiden udvikle mig med både nye kurser og nye opgaver. Jeg er i en virksomhed, hvor der er stor fokus på selvudvikling, så jeg tror ikke, at jeg er projektkoordinator de næste ti år - der skal udvikles.

Har du lyst til at læse mere? Så læs om Sara, der havde jobbet i hus før sin sidste eksamen >>

08.02.2022

Kontakt

Du kan teste din viden om erhvervsakademier. Prøv testen her.