Årets IBA Praktik 2020

Det var PensoPay, der fandt Rikke

Næsten et helt år før Rikke skulle i praktik som markedsføringsøkonom på IBA, blev hun kontaktet af Monica fra virksomheden PensoPay. Monica er Compliance Manager hos virksomheden i Vejle – og var på udkig efter en, som kunne komme og hjælpe med markedsføring online.

Monica fandt Rikke via LinkedIn og kunne se, at ikke nok med, at Rikke læste til markedsføringsøkonom, så var hun også repræsentant for sin uddannelsesinstitution, IBA, i internationale konkurrencer. Det synes Monica virkede så spændende, at hun straks skrev til Rikke og spurgte hende, om hun ville være interesseret i at komme i praktik.

- Det har været fedt for mig at komme med en masse viden om markedsføring, som de ikke har haft i virksomheden. For ved at sætte alt det i spil, har jeg jo bare følt, at jeg kunne køre derud af med alt det, jeg kunne, siger Rikke Vinther Sørensen.

Siden har Monica Mikkelsen både været Rikkes praktikantvejleder og er nu Rikkes kollega hos PensoPay. For efter at de havde mødtes til et par samtaler, fik PensoPay kun mere lyst til at lade Rikke være deres første praktikant nogensinde.

Og interessen var heldigvis gensidig.

For 24-årige Rikke Vinther Sørensen havde gået og håbet på, at hun kunne finde praktik i en mindre virksomhed. Et sted – hvor hun kunne få lov at prøve alt det af, hun havde lært om digital markedsføring.

- En lille virksomhed er fed at være i, fordi der sjældent er så meget hierarki. Her kan man bedre få sine ideer igennem, fortæller Rikke, som roser PensoPay for også at holde god kontakt til hende, mens de allesammen ventede på, at praktiktiden nærmede sig.

Rikke er opvokset i Grindsted og har gået på Vestre Skole og videre på erhvervsgymnasiet tæt på. Hun har altid interesseret sig for markedsføring og ikke mindst juraen bag markedsføring. Hun har nydt at læse til markedsføringsøkonom, fordi der har været så meget ”hands-on” og opgaveløsning for virksomheder gennem hele studiet. 

Personlighedstest kickstartede samarbejdet

PensoPay sælger betalingsløsninger til webshops og er, foruden de to ejere, fire mand på kontoret i Vejle. Ejere og ansatte er gode til at være sociale sammen og har endda opfundet deres eget hashtag #PensoFam, som er en sammenslutning af PensoPay og Family. ”PensoFam” inviterede også deres kommende praktikant til at være med, inden selve praktiktiden begyndte. Samtidig sendte praktikantvejleder Monica Rikke en invitation til at tage en personlighedstest – for på den måde at finde ud af, hvordan PensoPay kunne støtte hende bedste muligt, når hun skulle være en del af teamet.

Det fik Rikke til at føle sig velkommen, inden hun overhovedet havde haft sin første arbejdsdag:

- Jeg bliver motiveret af at få tillid og anerkendelse. Og den måde, jeg lærer bedst på, er at blive kastet ud i tingene. Det vidste PensoPay på grund af personlighedstesten og kunne tage hensyn til det fra begyndelsen, fortæller Rikke, som til gengæld mødte op velforberedt på sin første dag i praktikken.

Her havde hun sat sig godt ind i virksomheden og havde udviklet nogle ideer til, hvad hun kunne begynde med at gøre for at hjælpe. Ideer der blev modtaget med kyshånd.

- Jeg har foreslået PensoPay, at de i deres SoMe-strategi fokuserer meget mere på det personlige, nære og brugbare i kommunikationen. Det har givet pote både i ”reach, engagement rates, likes og page likes”. Derudover har PensoPay fået ekstern ros af større bureauer for diverse kampagner. Så det er jeg, da stolt af, fortæller Rikke, som nu står for virksomhedens markedsføring.

Rikkes gode råd til andre

Og hvis Rikke skulle give et godt råd til andre praktikanter, så vil det netop være, at de forbereder sig.

- Hvis man har sat sig ind i virksomheden på forhånd og har et par ideer klar, så har man lidt at bidrage med allerede på første dag. Bare en lille smule. For det gør et godt indtryk på virksomheden, som hurtigt kan mærke, at man forsøger at blive en del af arbejdspladsen. Og skabe værdi for dem, siger Rikke.

Praktikopholdet i efteråret 2019 har ikke bare ført til et deltidsjob hos virksomheden efter endt eksamen, men har også givet Rikke en så god oplevelse, at hun slet ikke kunne lade være med at indstille opholdet til konkurrencen Årets IBA Praktik.

- Jeg synes ikke selv, at jeg kunne få et bedre praktikophold. For jeg har fået alt det ud af det, jeg drømte om, og mere til, fortæller Rikke, som kærligt bliver kaldt en ”karriere-kvinde-on-the-move” af sin praktikantvejleder Monica.

Og selvsamme praktikantvejleder føler sig utrolig beæret over, at Rikke har indstillet sit praktikophold. Hun beskriver Rikke som en varm og social person:

- Rikkes humor matcher alle på kontoret. Hun står for vores markedsføring nu. Hun er målrettet, struktureret og optimistisk. Og så er hun én, man kan regne med – og én, som man tør give stort ansvar allerede efter få uger.

Rikke er flyttet i lejlighed i Aarhus med sin bedste veninde her i begyndelsen af 2020. Det er også i Aarhus, at Rikke har søgt ind på professionsbacheloren i digital konceptudvikling (som man ikke kan læse på IBA red.). Rikke har også tidligere boet i Aarhus, da hun studerende jura på universitetet. Et studie, hun dog hurtigt fandt ud af, slet ikke var hende.

Rikke fortsætter på deltid

Den nyuddannede markedsføringsøkonom, Rikke, har planer om at læse videre til september på en professionsbachelor i digital konceptudvikling. Derfor er det perfekt med et job hos PensoPay på deltid ved siden af. Så som det ser ud nu, fortsætter Rikke med at arbejde i Vejle.  

PensoPay vækster år for år i takt med, at kendskabet til deres betalingsløsninger udbredes blandt iværksættere, som også satser på en webshop. PensoPay har nu en markedsandel på ti procent på et marked, hvor den dominerende udbyder er Nets.

Men kunderne er glade for PensoPay og efter, at Rikke var deres første praktikant i efteråret 2019, har den fremadstormende virksomhed haft endnu en praktikant fra IBA i foråret 2020. Og til efteråret søger de hele to praktikanter. Både en markedsføringsøkonom igen og så formentlig en webudvikler.

- Vi har haft så gode erfaringer med at have praktikanter fra IBA, at vi bestemt fortsætter. For det er super-nemt at få dem i gang med at hjælpe os. Selvfølgelig bruger vi noget tid på at lære fra os og sætte dem ind i vores virksomhed, men de giver os hurtigt værdi, fastslår praktikantvejleder Monica Mikkelsen.

Læs mere om uddannelsen til markedsføringsøkonom >>

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik 2020 >>

Rikke Vinther Sørensen
- Jeg synes ikke selv, at jeg kunne få et bedre praktikophold. For jeg har fået alt det ud af det, jeg drømte om, og mere til.
Rikke Vinther Sørensen
Praktikant hos PensoPay
Finalist i Årets IBA Praktik 2020
Rikke Vinther Sørensen
Rikke Vinther Sørensen
Læser til markedsføringsøkonom