Guide: Det må du ikke glemme i din kvote 2-ansøgning

Ansøgningsfristen for kvote 2 nærmer sig, og derfor gælder det om at være godt klædt på inden deadline den 15. marts kl. 12. Der er flere ting, der er vigtige at huske, lyder det fra optagskontoret på IBA.

For at du kan stå med de bedste kort på hånden, kommer her 3 ting, du skal være opmærksom på, før du søger ind på én af IBA’s uddannelser i kvote 2.

Brug Kvote 2 hvis

Du gerne vil vurderes på andet end dine karakterer.

For eksempel:

  • Relevant erhvervserfaring i Danmark
  • Relevant supplerende uddannelse i Danmark eller udlandet
  • Andre aktiviteter som værnepligt, højskole, udlandsophold.

Ansøgningsfristen for kvote 2 er den 15. marts kl. 12.00.

1. Den motiverede ansøgning

Hos IBA bliver der lagt vægt på den motiverede ansøgning. Den giver et vigtigt indtryk af, om du og IBA er et godt match.

Derfor: Gør meget ud af at beskrive dig selv og din motivation for at læse uddannelsen. Beskriv, hvad du tænker at bruge den til i fremtiden.

Det er også vigtigt, at du sætter dig ind i det sted, hvor du ønsker at studere. IBA går meget op i kombinationen af teori og praksis. Vi er meget tætte med vores studerende og med erhvervslivet. 

2. Meget tæller – også frivilligt arbejde

Når du søger via kvote 1, er det udelukkende dine karakterer, der tæller. Men kvote 2 giver dig mulighed for at beskrive alt fra erhvervserfaring og udlandsophold til værnepligt og højskoleophold. Det øger dine chancer for at blive optaget.

Men også andre ting kan tælle. Det gælder for eksempel frivilligt arbejde i boldklubben, som spejder eller i en velgørende forening. Intet er forbudt at skrive, så husk at få det hele med.

3. Husk dokumentation

Det er vigtigt at beskrive dine aktiviteter, men det er lige så vigtigt, at det er dokumenteret.

Så hvis du har haft et relevant udlandsophold, så find kvitteringer eller billetter fra turen. Det samme gælder de andre aktiviteter, du har beskrevet. Hvis det ikke er dokumenteret, tæller det desværre ikke med.

Med andre ord skal du kigge godt efter i både mailindbakken og i skufferne, så du får det hele med.

Hvis du har deltaget i frivilligt arbejde, så kan dokumentationen være en underskrevet udtalelse.

Kvote 2 kan også være relevant for dig, som søger optagelse med en gymnasial eksamen.

Hvis du søger i kvote 2 med en gymnasial eksamen, vurderes din ansøgning i både kvote 1 og kvote 2. Og viser det sig, at dit karaktergennemsnit ikke er højt nok til optagelse i kvote 1, vil du stadig have en chance for at få en kvote 2-plads, så muligheden er bestemt værd at overveje.

Kontakt

  • IBA optagskontor
    IBA optagskontor
    Ved spørgsmål til uddannelse, adgangskrav eller karrieremuligheder.
Kan du gætte, hvad de tidligere studerende arbejder med nu? Test dig selv her.