Den 27. april 2020 Det blev Financial Controlleren Diana, som sammen med Energinet løb med årets sejr

”Nej. Er det virkelig rigtigt? Ej - det er jeg glad for.”

Hverken overraskelsen eller beskedenheden er til at tage fejl af, da Diana Krogh Larsen får overbragt nyheden om, at hun sammen med sin praktikvirksomhed har vundet konkurrencen Årets IBA Praktik.

Diana har i timerne forinden dystet mod fire pivdygtige medstuderende i finalen. Her skulle de studerende præsentere hver af deres fantastiske praktikophold over for en skarp jury bestående af repræsentanter for erhvervslivet og IBA Erhvervsakademi Kolding.

Det hele på Coronasikre vilkår via online mødesystemet Microsoft Teams, hvor alle deltog fra hver sin hjemmearbejdsplads.

Årets IBA Praktik

Hvert år kårer IBA årets bedste praktikophold blandt sine fuldtidsstuderende. Læs her over mere om konkurrencen Årets IBA Praktik i de forskellige år. 

IBA siger med konkurrencen samtidig tak til erhvervslivet, som byder praktikanterne inden for i 3-5 måneder. Praktikopholdet er en indbygget del af de studerendes uddannelser. 

I skoleåret 2019/2020 har 444 af IBAs studerende været i praktik i 3-5 måneder i virksomheder i både ind- og udland. Med konkurrencen har de fået chancen for at give deres praktikvirksomhed et velfortjent skulderklap.

Indstillingsperioden løb i år fra den 6. til den 22. marts, hvor de studerende havde mulighed for at indstille deres praktikforløb. Det var der 35, der gjorde. 

Da indstillingsperioden var slut, blev feltet af indstillinger indsnævret. Først til de 25 bedste og siden til de 5 finalister. 

Via en online jurydag, fandt juryen frem til en vinder. Vinderen får senere besøg af repræsentanter fra juryen, som kommer med diplomer, blomster og kage. Dette sker, når det igen er forsvarligt at tage på besøg hos virksomheden. 

Netop på grund af Coronapandemien, så er den årlige landsfinale i 2020 aflyst. Her plejer IBA ellers at dyste mod landets syv andre erhvervsakademier om at have haft landets absolut bedste praktikophold.

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik >>

Diana har fået job i sin praktikvirksomhed

Diana har som en afsluttende del af sin uddannelse til Financial Controller været tre måneder i praktik hos Energinet i Fredericia. Det er det ophold, hun har indstillet til IBAs konkurrence.

Efterfølgende er hun blevet ansat som studentermedhjælper, mens hun færdiggør sin hovedopgave. Og til sommer, når den 25-årige Diana har fået sit eksamensbevis fra IBA, har Energinet tilbudt hende en projektansættelse. I første omgang frem til jul. Noget den erfarne leder fra Toftlund (vest for Haderslev red) uden et sekunds tvivl har takket ja til. For det var netop det, der var hendes højeste ønske. For hvis man beder hende kigge i krystalkuglen, så kan hun ikke forestille sig noget bedre, end at være en del af holdet hos Energinet. Også om fem år.

Hun glæder sig derfor over, at hun har kunnet sætte fokus på Energinet som både arbejdsplads og praktiksted:

- Jeg synes, at det har været helt vildt at være med i den her konkurrence. Bare det, at mit praktikophold kom blandt de fem bedste, er jeg så stolt over. Så at vinde er helt ubeskriveligt! Men det gør mig glad, at jeg på den måde har været med til at fortælle om Energinets unikke indstilling til praktikanter. For på grund af den – er prisen helt fortjent.

To plus to har givet fem i Energinet

Stoltheden lyser også ud gennem telefonen, da Dianas chef, afdelingsleder Maja Kirk-Laursen i Energinet, får at vide, at de har vundet.

- Prisen viser mig, at vi er lykkes med vores ambition om at spille hinanden stærke. Den er også et synligt bevis på, at hvis vi virkelig vil noget og investerer i det, så kan vi også lykkes ret hurtigt. Så her er to plus to virkelig blevet til fem, jubler Maja, som er kendt for at sammenligne sin afdeling med et håndboldhold, som skal spille hinanden gode.

Og det gælder både som praktikant og medarbejder:

- Uanset hvem man er, så bliver man her hos mig tilbudt at blive en del af teamet. Og hvis man så selv bidrager ved at være nysgerrig, åben og byde aktivt ind på opgaver, så kan det lykkes på den her måde. 

Konkurrencen hylder netop det gode miks

Netop samspillet mellem praktikvirksomheden og praktikanten var det, der gjorde udfaldet, da juryen skulle vælge én vinder blandt et meget stærkt felt. Et felt som flere af de erfarne dommere mener er endnu stærkere her i 2020 end tidligere.

En af dem er Niels Egelund, som er rektor på IBA Erhvervsakademi Kolding. Ifølge ham vandt Energinet og Diana sammen prisen som Årets IBA Praktik, fordi de har været et utrolig godt miks: 

- Energinet har givet Diana de bedste forudsætninger for at prøve sin teori fra studiet af i praksis. Også selv om Dianas uddannelse var relativ ukendt for virksomheden. Samtidig har Energinet skabt grundlaget for en helt enorm personlig udvikling hos Diana, som har givet flere eksempler på, hvordan hun har lært en masse om sig selv i forløbet.

Rektor glæder sig samtidig over, at Energinet efterfølgende har fået lyst til at tage flere Financial Controllere i praktik i blandt andet afdelingen Projektøkonomi. En afdeling hvor medarbejderne indtil nu ellers alle har været uddannede kandidater. 

Men det skal måske ændre sig ganske langsomt, hvis det står til afdelingsleder Maja Kirk-Laursen. For netop Dianas store glæde og bedrifter i virksomheden kan få øjnene op hos andre profiler.

- Jeg tror, at den her pris som Årets IBA Praktik får stor betydning for os. For vi har primært kandidater ansat og har måske haft lidt svært ved at tiltrække andre profiler. Men her er Diana kommet ind til os som uddannet Financial Controller, og det, håber jeg, vil åbne andre kandidaters øjne for, at vi også kan være en attraktiv arbejdsplads for dem.

IBA har aftalt med Maja Kirk-Laursen, at hun kommer og besøger akademiet, når det nye hold Financial Controllere begynder på uddannelsen til september. Her skal hun sammen med repræsentanter fra revisorer ind og fortælle de studerende, hvilke forskellige jobmuligheder deres uddannelse giver adgang til.

Kontakt

Test din viden om studielivet på IBA og i Kolding. Ta' quizzen.