Sagt af deres mentor:

De nye e-købmænd ved, at de bliver efterspurgte

De 34 studerende, som læser den spritnye uddannelse i e-handel på IBA havde nok ikke fra begyndelsen set sig selv om e-købmænd. De kommer primært fra uddannelser som Markedsføringsøkonom og Multimediedesigner.

Men Coronakrisen har kun sat endnu større turbo på en udvikling inden for e-handel, som allerede var i gang, da de studerede søgte ind på uddannelsen i sommer.

- Omverdenen har de senere år været ret orienteret om e-handel som disciplin. Det har påvirket de studerende. Samtidig kan de jo også se, at de formentlig får mange jobmuligheder, når de kommer ud, siger Anne Dorthe Larsen, som er underviser og mentor på den nye top-up uddannelse på IBA.

Holdets mentor, Anne Dorthe Larsen

Anne Dorthe har tidligere arbejdet med Visitfyn.dk og Oplevfyn.nu hos Syddansk turisme, der blandt andet solgte pakkerejser og guidebøger. Hun har også været hos Autocom, hvor hun har arbejdet med online bilauktioner. Herfra har hun erfaring med at drive og optimere en transaktionsplatform. Hos Plum i Assens var hun webansvarlig for Plum.dk og en mindre webshop, der blandt andet solgte hånd-desinfektion. Sidste station inden IBA var Uhrenholt, hvor hun var Digital Manager og ansvarlig for alle digitale aktiviteter.

Anne Dorthe er 44 år og bor i et hus i Gelsted ved Middelfart. Fritiden går med hestene og jagtridning samt istandsættelse af hus. Derudover går en del af tiden med diverse ”nørderier” inden for digital marketing.

Anne Dorthe er vokset op i en familie med flere lærere. Blandt andet sin far, der var sprog- og historielærer. Når han sad og forberedte sin undervisning for de ældre klassetrin, så var Anne Dorthe med på sidelinjen og fulgte med og løste selv opgaverne. Derfor har hun fra barnsben altid haft flair for sprog og taler i dag flydende engelsk og tysk.

De studerende på e-handel er meget bevidste om, at de bliver efterspurgte hos webshops, når de er færdiguddannede. Og måske derfor er de meget engagerede at undervise, fortæller Anne Dorthe Larsen.

En flok videbegærlige unge mennesker

Med en uddannelsesmæssig baggrund som Cand.merc. i international markedsføring underviser Anne Dorthe Larsen bland andet de studerende i teknologier bag e-handel og dataanalyse.

Hun har desuden selv erfaring med at optimere webshops, så den viden giver hun også videre. Hun beskriver sit e-handelshold som en flok nysgerrige studerende, som godt ved, at deres arbejdskraft bliver efterspurgt, når de skal finde praktikpladser fra august ’21. De er ikke mindst derfor selv interesserede i at blive så godt klædt på som muligt.

- I Danmark er vi jo sådan indrettet, at vi stiller mange spørgsmål. Så det gør mine studerende selvfølgelig også. Så med et hold på 34 studerende, er jeg da max på. Men det er en rolle, jeg er glad for, siger Anne Dorthe.

Flere af de studerende driver allerede selv webshops

Så de studerende har snuden i sporet og suger til sig af alt det nye. Flere af dem driver selv små webshops og sælger varer via digital markedsføring - sideløbende med studiet, fortæller Anne Dorthe.

- Der er én, der sælger smykker. En anden skønhedsbehandlinger. En tredje sælger antikke økser, fortæller den stolte underviser, som betegner sig selv som mentor for holdet.

Foruden Anne Dorthe har holdet et par andre undervisere tilknyttet.

Anne Dorthes far var skolelærer, men hun havde alligevel ikke set sig selv blive det. Ikke før hun begyndte at tage praktikanter og have studentermedhjælpere i forbindelse med sit job. Og her fandt ud af, at hun var ret dygtig til at lære fra sig.

Anne Dorthe troede aldrig, at hun skulle undervise

Anne Dorthe opdagede først sent sin store glæde ved at undervise. For som markedsføringsekspert og ansvarlig for at skaffe trafik ind på sitet hos virksomheder som Syddansk Turisme, Autocom, Plum og Uhrenholt, opdagede hun glæden ved at oplære andre.

Hun har haft praktikanter fra IBA og flere andre videregående uddannelsesinstitutioner.

- Jeg elsker den der rolle med at være med til at forme andre. Det gør mig utrolig glad for mit fag og giver mig gnist og arbejdsglæde. Så selv om jeg egentlig ikke havde set mig selv som underviser, så har jobbet her på IBA virkelig levet op til mine forventninger, fortæller Anne Dorthe.

Læs mere om uddannelsen i e-handel >>

30.12.2020

Kontakt

  • Niels-Jørgen B. Madsen
    Niels-Jørgen B. Madsen
    Studievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)
  • Mikael A. Rasmussen
    Mikael A. Rasmussen
    Uddannelseschef
Josephine Thrane Jensen
- Jeg kan varmt anbefale at kombinere uddannelserne Markedsføringsøkonom og en top up i e-handel. For hvor den første giver mig en basisviden, så kan e-handel hjælpe med at skille mig ud og have ny og relevant viden.
Josephine Thrane Jensen
Har læst Markedsføringsøkonom
Læser nu e-handel
Læs om vejen fra Markedsføringsøkonom