Finalist til Årets IBA Praktik
Christian havde "kant" nok til Danske Bank
Finansøkonom Christian Aagaard Jensen (i blå skjorte på foto) var så vild med sit praktikophold hos Danske Bank i Fredericia, at han indstillede det i konkurrencen, Årets IBA Praktik 2016.
Blandt 57 indstillinger valgte fagjuryen Christians og sendte ham og Danske Bank videre til finalen.
Og det var filialchef Søren Andersen (i habitjakke på foto) fra Danske Bank i Fredericia glad for. Indstillingen var for ham beviset på, at Christian og Danske Bank i Fredericia var et godt match:
- Vi gør os virkelig umage med først at udvælge de rigtige praktikanter og siden at give dem et godt og lærerigt praktikforløb. Så den her indstilling er utrolig vigtigt for os.
De fem finalister 2016:
I finalen til Årets IBA Praktik
Foruden Christian Aagaard Jensen som indstillede sit praktikophold hos Danske Bank i Fredericia - var følgende fire praktikophold i finalen:
• Real Relief i Kolding - indstillet af Josephine Denice Bygvraa Nielsen (E-designer)
• NORD i Kolding - indstillet af Mette Bay (markedsføringsøkonom)
• Kolding Storcenter - indstillet af Mette-Luise Møller Sørensen (markedsføringsøkonom)
Hør hvorfor Christian indstillede sit praktikophold hos Danske Bank
Vil have praktikanter med "kant"
Det var langt fra tilfældigt, at det netop blev den 33-årige tidligere professionelle soldat, Christian Aagaard Jensen, som fik praktikpladsen i Danske Bank i Fredericia. Filialchef Søren Andersen tager helst de IBA-praktikanter, som har noget livserfaring med sig. De skal, som han siger, have lidt ”kant”.
- Jeg vil gerne have nogle praktikanter ”der spræller”. Jeg kan jo lære noget af den feedback, jeg får fra Christian, som har en militærbaggrund, siger Søren Andersen og roser sin modne praktikant:
- Christian har fra begyndelsen været langt fremme. Han er god til at tale med vores kunder og mestrer de individuelle samtaler.
Christian følte sig hjemme
Finansøkonomen Christian har selv været kunde i banken lige siden, han var knægt. Og han har altid følt sig velkommen i de flotte omgivelser, som var Danske Banks første filial uden for København. I banken midt i Fredericias gågade føler han sig hjemme. Derfor var det her, han søgte om at komme i praktik som en afsluttende del af sin IBA-uddannelse.
For at komme igennem nåleøjet til en af Danske Banks filialer, foregik der dog først et grundigt HR-arbejde. Christian blev sammen med en flok ansøgere fra hele landsdelen inviteret til en workshop. Her blev han sammen med de andre finansøkonom-studerende sat til at løse forskellige opgaver, mens filialdirektørerne holdte nøje øje med dem.
Som Søren Andersen forklarer, så er observationerne med til at sikre, at ansøgerne også er dem, de udgiver sig for at være. Ansøgerne bliver siden personligheds-testet, hvorefter kun de rette får tilbudt praktikplads.
Også praktikantvejlederen er nøje udvalgt
Tilbage i banken gør Søren Andersen herefter et stort nummer ud af at finde den rigtige medarbejder til at være praktikantvejleder. Det skal virkelig være én, som brænder for det.
Det har Christians vejleder, Allan Friis Andersen, været et fremragende eksempel på. For ja - især de første tre uger, bruger vejlederen en stor del af sin arbejdstid på at hjælpe praktikanten. Og det skal der være energi til.
Praktikantvejleder Allan Friis Andersen har en baggrund i Dansk Supermarked og har lært folk op mange gange. Og så var han knapt færdig som trainee selv, da han blev vejleder for Christian i Fredericia. Så han kunne, som han siger ”sortere det kedelige fra og give Christian en masse kvalitetstid”.
Så Christians frygt for, at praktikanter blot var dem, der rendte rundt nede i arkivet med en stak papirer, blev hurtigt gjort til skamme.
Christian kom på "tynd is"
I stedet blev der fyldt viden på, alt imens Allan udfordrede Christian.
Christian fik hurtigt lov at holde møder med unge kunder, som på deres 18-års fødselsdag skulle introduceres til en masse nye muligheder og forpligtelser. Praktikantvejleder Allan Friis Andersen var med på "en lytter" og kunne bagefter evaluere mødet med Christian. Hvad gik godt, og hvad kunne Christian have gjort endnu bedre?
- Min vejleder har været god til at skubbe mig ud på ”tynd is”- og væk fra det sikre. Nogle gange er det også bare sket helt af sig selv ved, at jeg har taget telefonen. De udfordringer har accelereret min faglige og min personlige udvikling voldsomt, siger Christian Aagaard Jensen.
Christian går lige det ekstra skridt
Fra vejlederen var der stor ros til praktikanten:
- Folk kan godt lide at snakke med Christian. Høj som lav. Christian er god til mennesker, og han går lige det ekstra skridt for kunderne. Han griber for eksempel selv telefonen og ringer til ”Udbetaling Danmark”, hvis der er en kunde, der ikke har fået sine penge.
Og den hjælpsomhed faldt helt i tråd med Danske Banks ønske om at gå langt for sine kunder.
Derfor fik Christian både tilbudt sommerferiejob i filialen i Gothersgade og fik også et trainee-forløb, fra september 2016 og halvandet år frem.
Så fremtiden i Danske Bank er sat på skinner.
Læs mere om uddannelsen som Finansøkonom
15-05-2016 |
Kontakt
-
-
-
Niels-Jørgen B. MadsenStudievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)Tlf.: +45 61 93 95 16