Christian gik ud med et snit på 12

Da Christian Møller Bengstrøm begyndte på IBA, havde han ikke i sin vildeste fantasi kunne forestille sig, hvad det skulle ende med. Nu står han 2 år efter med årgangens højeste gennemsnit på 12. Han har udviklet en oplevelses app, han er bestyrelsesmedlem hos Dansk Legetøjsmuseum, og han starter snart et pilotprojekt med et lokalt museum.

- Noget af det fedeste ved Multimedieuddannelsen er, at vi arbejder så praktisk. Altså jeg føler, at jeg har leget mig igennem mange af fagene, siger Christian og fortsætter:

- Og det er ikke fordi, det er useriøst eller alt for nemt, men det er sjovt! Virkelig sjovt.

Multimediedesigner

På uddannelsen Multimediedesigner lærer du om interaktivt design og digital kommunikation, og hvordan det skal fungere på mange forskellige platforme.

  • Du arbejder med både den visuelle og tekniske side.
  • Du lærer at forstå virksomheds- og kommunikationsaspekter bl.a. med henblik på reklame og markedsføring.
  • Du får jobmuligheder inden for it- og medieområdet og i den grafiske branche.

Læs mere om uddannelsen her >>

Christian Møller Bengstrøm er oprindeligt fra Sønderborg. Han flyttede med kæresten Camilla Marie Pedersen, og deres 3-årige datter Lærke, fra Sønderborg til Kolding, fordi kæresten skulle på universitetet.

Passionen har drevet ham frem

Selvom Christian har udelukkende 12-taller på sit eksamensbevis, så har han ikke altid fået gode karakterer. Derfor var han også selv overrasket, da 12-tallerne begyndte at rulle ind. Ifølge Christian skyldes det flotte resultat, at Multimediedesigner var den helt rigtige uddannelse for ham.

- Jeg har bare fundet min passion, og det er den, der driver mig. Jeg er blevet så nysgerrig og opsøgende, og den tilgang har jeg ikke haft så meget før. Men det hele har bare været så spændende, siger Christian.

Fra skoleprojekt til iværksættervirksomhed

Og man må sige, at Christian er blevet grebet af stemningen og det drive han har fået via uddannelsen. For udover sine 12-taller har han udviklet en ”oplevelses app” sammen med sine medstuderende Katrine Junge Andersen, Peter Jespersen og Drilon Braha. Appen, der hedder Playguide.dk, var et såkaldt ”Real Life projekt” på IBA, der blev gennemført med Dansk Legetøjsmuseum i Christiansfeld. Det udviklede sig videre og Christian sidder nu i bestyrelsen for Dansk Legetøjsmuseum.

Og historien stopper ikke her, for appen har potentiale, og teamet er nu blevet spurgt, om de vil være med i et pilotprojekt for et lokalt museum, der også gerne vil give deres besøgende en helt særlig oplevelse.

- Planen er, at vi fortsætter med playguide.dk. Der er potentiale derude, og nu har vi arbejdet på det her i 11 måneder, så vi vil gerne drive det til noget mere, fortæller Christian glad.

Prikken over i’et

Man skulle ikke tro, at Christian har hverken tid til eller brug for mere arbejde. Men det må han synes selv, for efter sommerferien har han søgt ind på top-up uddannelsen Webudvikling. Den vil han skulle gennemføre samtidig med, at han udfylder sine roller som bestyrelsesmedlem, iværksætter og far.

- Nej tid er ikke just det, jeg har mest af. Men jeg har langt om længe fundet det, jeg elsker at lave, så nu skal drømmen leves ud, fortæller Christian smilende.

Kontakt