Årets IBA Praktik 2022

På rette spor: Carina sejrede i Årets IBA Praktik

”Klong-klong-klong!”.

Hos entreprenørfirmaet Aarsleff Rail bimler og bamler den gamle skibsklokke tirsdag formiddag, og det betyder altid, at nu er der kage, fordi der er noget at markere.

Og det er også tilfældet her.

Årets IBA Praktik

Hvert år kårer IBA årets bedste praktikophold blandt sine fuldtidsstuderende.

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik

Finalisterne i landsfinalen er fundet efter en lokal finale.

Hos IBA Erhvervsakademiet Kolding har 525 studerende været i praktik, og de har haft mulighed for at indstille sit praktikophold til titlen som Årets IBA Praktik 2022. Blandt indstillingerne er fundet fem finalister, der repræsenterer forskellige uddannelser og brancher.

De 5 finalister var i 2022:

IBA hylder de virksomheder, der tager praktikanter, fordi de er med til at tage vores uddannelser til det niveau, vi stiler efter.

Læs hvordan det er gået de tidligere år:

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik >>

Her står Carina Munch med sit fine diplom.

En glad vinder. Når Carina Munch er færdig med sin uddannelse på IBA, kan hun begynde sin fastansættelse som project controller hos sin praktikvirksomhed, Aarsleff Rail i Aarhus.

Carina Munch, der studerer Financial Controller, har nemlig vundet titlen som Årets IBA Praktik hos IBA Erhvervsakademi Kolding. Titlen vinder hun sammen med sin praktikvirksomhed, Aarsleff Rail, for hæderen gives nemlig som en samlet pris for det vellykkede praktikophold.

- Jeg er selvfølgelig både stolt og glad over at vinde. Og så er det bare fedt at kunne give noget tilbage til min praktikvirksomhed, for prisen er en måde at sige tak for tre fantastiske måneder, hvor Aarsleff Rail virkelig har gjort meget for at give mig et godt forløb, siger den glade vinder.

Hun kan nu se frem til at repræsentere både IBA og Aarsleff Rail, når alle landets erhvervsakademier samles den 25. maj, hvor landsfinalen, Årets Erhvervsakademipraktik, foregår i Industriens Hus i København.

Et stort ansvar

Med sine 550 ansatte har Aarsleff Rail speciale i alle typer entreprenørarbejde, når det gælder jernbaner og letbaner. Som praktikant har Carina Munch været med til at sikre, at der hele tiden bliver leveret, hvad der er aftalt i de entrepriser, som firmaet udfører.

Per Brodersen, teknisk chef hos Aarsleff Rail, prisvinder Carina Munch, Niels Egelund, rektor hos IBA og Stephanie Andersen, project controller hos Arsleff Rail, fejrer i fællesskab overrækkelsen af prisen som Årets IBA Praktik.

Som resultatet af den vellykkede praktik er Carina Munch lovet fastansættelse i firmaet. Her er hun dog tilknyttet allerede, mens hun gør sin uddannelse færdig på IBA i Kolding.

Også hos Aarsleff Rail glæder man sig over hæderen. Carina Munch er virksomhedens første financial controller-praktikant, men man har haft praktikanter i mange andre typer stillinger.

- Vi føler et stort ansvar, når vi laver en aftale med en praktikant. Derfor er vi også glade for hæderen, fordi den viser, at vi er på rette vej, siger project controller Stephanie Andersen, der har været mentor for Carina Munch.

Hendes nærmeste leder, teknisk chef Per Brodersen, har denne tilføjelse:

Kageriet i Holsted har bagt den velvoksne kage, som fulgte hæderen.

- For os står praktikanter for en vigtig del af fornyelsen og nytænkningen i vores virksomhed. De kommer med nye teorier og værktøjer, som vi kan bruge i et samspil med det, vi allerede kan i forvejen. Derfor investerer vi en del tid og energi i vores praktikanter, fordi vi ved, at det kommer dobbelt tilbage igen.

En del af vores dna

Carina Munch og Aarsleff Rail vinder prisen foran 40 andre indstillinger til Årets IBA Praktik. Afgørelsen er truffet af en jury med deltagelse af blandt andre Koldings borgmester Knud Erik Langhoff, direktør Morten Bjørn Hansen fra Business Kolding og Søren Lund, der er filialdirektør hos Nordea i Kolding og Vejen

- Vi er meget optaget af samspillet mellem akademi og erhvervslivet – det er en del af vores dna - og derfor er prisen også meget vigtig for os, siger rektor Niels Egelund, der også var en del af juryen og var med i Aarhus for at overrække prisen til årets vinder.

Prisen som Årets IBA Praktik blev overrakt på arbejdspladsen, hvor hæderen spredte glæde på gangene. Her er det teknisk chef Per Brodersen, prisvinder Carina Munch og Niels Egelund, rektor hos IBA.

Aarsleff Rail

Firmaet har hovedkontor i Viby J, men de flere hundrede ansatte er fordelt over hele landkortet, for Aarsleff Rail udfører arbejde indenfor infrastruktur i hele Danmark.

Aarsleff Rail er blandt andet Nordens største letbaneentrenører.

Arbejdsområderne omfatter blandt andet sporarbejde, kørestrømsarbejde, svejsearbejde, jordarbejder og konstruktioner.

Firmaet blev i 2016 kåret som årets Gazelle-virksomhed. Firmaet er en del af Aarsleff-koncernen.

Vil du læse mere om Carina og hendes praktik ophold hos Aarsleff Rail? Så hop ind og læs mere her!

03-05-2022

Kontakt

Du kan stadig nå det. Vi har ledige studiepladser. Læs mere.