Bitten gjorde sig uundværlig hos sit praktiksted

"Som at kaste sig ud på meget dybt vand.”

Sådan følte Bitten Møller Johansen det, da hun begyndte at opdatere websitet og poste på sociale medier hos Jelling Naturkød. Hun var godt i gang med sin uddannelse som Multimediedesigner hos IBA Erhvervsakademi Kolding, og som afslutning havde hun fundet en praktikplads, hvor hun kunne prøve sin viden af.

Det endte i højeste grad med succes, for Bitten indstillede praktikopholdet til Årets IBA Praktik 2017. 

Det var ikke Bitten der løb med sejren, men derimod italienske Sebastiano Finocchiaro, som var i praktik hos ECCO i Bredebro. Læs Sebastianos historie her >>

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

"Bare tryk, så ser vi, hvad der sker"

Det med at prøve af – blev helt bogstaveligt, for hendes to nye kolleger, Christian Martinsen og Jacob Carstensen, troede fuldt og fast på, at Bitten ligesom dem selv – kunne svømme:  

- For mig var det næsten en skræmmende tillid. Jeg kom lige fra skolen og var vant til at få at vide, hvad jeg skulle gøre, fortalte Bitten. 

Men salgschef Christian sagde bare ”Tryk på knappen, så ser vi, hvad der kommer tilbage i hovedet på os”.  

Og det gjorde Bitten så. Og lærte af det.  

For sådan var det også at være en kun syv år gammel pionérshop som Jelling Naturkød. En online webshop, som er i vækst med 40 procent. Hvert år.

Bitten Møller Johansen med Christian Martinsen

- Der er forskel på kødkvæg. Man får jo det ud af dem, som man putter i dem. Og for os er det vigtigt, at dyrene er vokset langsomt ved at spise græs og ikke er blevet proppet med kraftfoder, sagde Christian Martinsen, som både er grillmester, indkøbschef og salgschef hos Jelling Naturkød

De kom med et egoistisk behov

Derfor havde Christian og Jacob hårdt brug for hjælp til at forbedre webshoppens udseende og få shoppen på de sociale medier. Og så skulle deres nye praktikant også hjælpe med alverdens praktiske opgaver på kontoret i Hedensted. Såsom at pakke de flamingokasser, som kunderne får deres kød leveret i.  

Den all-round person fandt de i 23-årige Bitten.  

- Vi tog til speeddating på IBA med det helt egoistiske behov, at vi skulle finde én, som kunne skabe værdi for os. Og da jeg havde talt med Bitten, behøvede jeg ikke at tale med flere, sagde Christian Martinsen og fortsætter:

- Bitten var sympatisk, havde et godt hoved og så virkede hun som én, der kunne drive sig selv. Så hende havde jeg stor tillid til fra begyndelsen.

Bitten Møller Johansen

- Det har da været et kæmpe ansvar at gøre alting for første gang. For hvis noget går galt, så er det jo min skyld. Men jeg er blevet mere og mere modig, fortalte Bitten.

Hun zoomede ind på bøfferne 

Den multimedie-kyndige Bitten havde da heller ikke klikket sig meget rundt i webshoppen, før hun vendte sig mod sine to nye kolleger og spurgte ”Har I et kamera?” Og ja – det havde de da vist et eller andet sted.  

Kameraet blev fundet, og Bitten gik i gang med at tage nye fotos af produkterne. I første omgang vakuumpakket bøffer, så kunden kunne se, hvordan varen ville se ud, når de modtog den.  

Men hurtigt fik Bitten også lokket Christian til at tænde grillen, så kunden også kunne se, hvordan bøfferne kom til at se ud på spisebordet.     

Salgschef Christian har en fortid som slagter, så for ham er det hjemmevandt at binde forklædet om livet og grille bøffer. Han er også skarp på, hvordan kødet tilberedes bedst.  

Hans gode tips har Bitten nu fået ind på websitet – sammen med forslag til opskrifter på tilbehør. 

Bitten Møller Johansen

Bitten kan ligge i timevis ude på græsset foran kontorbygningen med en kameralinse ned i en tallerken med en nystegt bøf. Først når fotoet er perfekt, er hun tilfreds.

Hende kunne de ikke undvære

I dag er Bitten ansat som it-projektleder i webshoppen. For ja Christian og Jacob skyndte sig at fastansætte hende, da hun var færdig med sin eksamen.   

Hvornår fandt du ud af, at I ikke kunne undvære Bitten? 

- Da hun satte sig ned foran mig til speeddating på IBA, lyder svaret prompte fra salgschefen.  

Og måske husker han rigtigt. For så snart Bitten og han havde aftalt praktikopholdet, tilbød han Bitten at begynde som timelønnet to dage om ugen. Her hjalp hun med at pakke ordrer til kunderne og lærte på den måde alle produkterne at kende.  

Det viste sig at være den perfekte begyndelsen et nyt sted. For da praktikperioden officielt gik i gang, var hun så godt inde i varerne, at hun hurtigt kunne skabe værdi for virksomheden. 

Bitten Møller Johansen

For mange af deres kunder er Jelling Naturkød en festleverandør. Det vil webshoppen gerne udvide, så de også kan levere nogle af de produkter, kunderne bruger i dagligdagen. Så nu har Bittens arbejdsplads også fået kylling og fisk på menuen.

Nu er det Bitten, der søger en praktikant

Den værdi skal en ny praktikant skabe i fremtiden. For Jelling Naturkød er med Bitten i spidsen i fuld gang med at finde en ny IBA-studerende, som vil i praktik hos dem.  

Så da IBA holdt speeddating i februar 2016, var det Bitten, der som nyudnævnt praktikantvejleder præsenterede Jelling Naturkød. Hun kom hjem med navne på to studerende, som hun kaldte til samtale. hvis den rette kandidat er blandt de to, bliver det med start i august 2017.  

07-04-2017

Bitten Møller Johansen
- Jeg kan ikke forestille mig et bedre praktiksted end min daværende arbejdsplads. Vi var nødt til at prøve os frem med meget af det, vi arbejdede med. Og nogle gange så rettede vi jo til ti gange, fortæller Bitten.
Bitten Møller Johansen
Er uddannet multimediedesigner i 2017
Er tidligere it-projektleder hos Jelling Naturkød