Bilglade Sara drøner afsted med studieprisen

22-årige Sara Schou Nielsen har to meget store interesser: Marketing og biler. Og de to interesser kombinerer hun elegant, mens hun studerer på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Gennem studietiden som markedsføringsøkonom har hun nemlig været i praktik i marketingafdelingen hos bilforhandler P. Christensen, som holder til i Bramdrupdam.

Om uddannelsen Markedsføringsøkonom

På uddannelsen lærer du bredt om marketing, salg, ledelse, kommunikation og økonomi, og om hvordan de forskellige områder arbejder sammen i virksomheden.

Du får et grundigt indblik i de mange faktorer, der påvirker en salgssituation, og du får en god forståelse for, hvordan en virksomhed opnår de mest optimale forhold såvel internt som eksternt.

Uddannelsen tager to år. Heraf er du tolv uger i praktik.

Syntes du, at det lyder som noget for dig? Så læs mere om uddannelsen her!

Foto af Sara

Mens hun studerer på IBA, arbejder Sara Schou Nielsen for bilfirmaet P. Christensen. Senest er hendes praktik forlænget direkte ud i et studiejob: - Det perfekte match, smiler hun.

- Det har været det perfekte match. Og det er også min ambition for fremtiden, at jeg kan kombinere de to interesser, fortæller Sara.

Hun har netop afsluttet sin Markedsføringsøkonom. Sidste eksamen sluttede med et klokkeklart 12-tal, og ved afslutningsceremonien fik hun ovenikøbet overrakt en studiepris. Begrundelsen lød:

��For en særlig indsats og et flot resultat på studiet - og for at være en aktiv, engageret studerende i undervisningen”.

Glæden ved biler er hun opvokset med. Derhjemme på Sjælland har farmand sit eget værksted, moderen kører i en Morris Mascot med hækspoiler – og Sara har også selv hjulpet til med at pimpe sin egen bil.

- Ja, det er et meget bilinteresseret hjem. Andre ser en god film, men vi kan godt lide at smutte over i værkstedet, smiler hun.

Foto af prisvindere til vinterdimission 2023

Sara Schou Nielsen var én af seks, der fik en studiepris ved vinterdimissionen på IBA. 

Selv om Sara ikke har noget imod at få sorte fingre, har hun ikke haft planer om at blive mekaniker. Meget tidligt har det i stedet været marketing, som fangede hende.

Efter et enkelt semester på universitet valgte hun at skifte til Markedsføringsøkonom på IBA, hvor hun har følt sig hjemme med det samme.

- Det er meget nært knyttet til praksis, og det passer mig rigtig fint. Ofte samarbejde vi med eksisterende virksomheder, hvor indehaveren kommer ind og præsenterer en problemstilling for os, som vi skal give vores bud på. Det giver noget ekstra værdi og har været meget inspirerende at arbejde med.

Direkte til ny uddannelse

Med en vel overstået eksamen – og en fornem studiepris – kan Sara puste ud. Men ikke særlig længe. For allerede dagen efter dimissionen mødte hun igen på IBA til ”første skoledag”. Nu på professionsbachelor i International handel og markedsføring.

Uddannelsen betyder samtidig, at hun kan fortsætte samarbejdet med bilhuset P. Christensen, hvor hun nu er ansat som studentermedhjælper.

- Så jeg kan studere videre, samtidig med at jeg får mere erhvervserfaring inden for præcis det område, der interesserer mig allermest. Det er rigtig dejligt.

27/01/2023

Kontakt

Sara Schou Nielsen
- Jeg har fået lov til at få et stort ansvar i løbet af min praktik. Det har givet mig stor mod på faget, fortæller Sara, som har arbejdet med marketing hos bilforhandler P. Christensen i Kolding.
Sara Schou Nielsen