Top up
Professionsbachelor i Webudvikling
Slår din hjerne vejrmøller, når du hører ord som programmering, JavaScript, JavaScript frameworks og UX-design? Vil du gerne nørde med komplekse programmeringsudfordringer og samtidig arbejde undersøgende og brugercentreret med at skabe gode frontend-løsninger på et avanceret niveau? Vil du gerne kunne anvende API’er? Tror du, at datasikkerhed er det nye sort?
Ja? Så er Webudvikling en uddannelse for dig.
Webudvikler uddannelsen er en 1,5-årig top-up uddannelse, der bygger oven på en relevant erhvervsakademiuddannelse.
Der er rift om de dygtige medarbejdere inden for it-området, så derfor er beskæftigelsen rigtig god. Med en pba i Webudvikling får du de nødvendige kompetencer til et spændende job i en branche, der konstant er i udvikling.
Du vil kunne få job som fx webudvikler, frontend-udvikler, webmaster eller webkonsulent i eksempelvis webbureauer, softwarevirksomheder, konsulenthuse, og private eller offentlige organisationer.
Fakta
-
Studiestart: 28. august 2023 Ansøgningsfrist: 1. juli
-
Adgangskrav: Afsluttet Multimediedesigner eller Datamatiker
-
Varighed: 1,5 år
-
Økonomi: SU
Se kommende Åbent hus arrangementer >>
Sociale dage for nye studerende sommeren 2023: Snart er det tid til at byde velkommen til endnu et hold nye studerende. Inden studiestarten har vi glæden af at invitere dig til tre sjove dage, hvor du vil få mulighed for at lære dine nye medstuderende på tværs af uddannelserne at kende. Aktiviteterne vil finde sted den 23., 24. og 25. august fra kl. 14 til ca. 19. Programmet for dagene vil blive offentliggjort senere – men reserver allerede nu tidspunkterne i din kalender og vær med til at kickstarte dit studieliv.
Bliv skarp til frontend-webudvikling med en PBA
Med en professionsbachelor i Webudvikling får du dybdegående forståelse af teknisk frontend-webudvikling. Du får stærke kompetencer inden for programmering og UX-design gennem fag som blandt andet JavaScript, udviklingsmiljøer og brugeroplevelser.
På webudvikler uddannelsen arbejder vi med forskellige undervisningsmetoder som f.eks. klasseundervisning, gruppearbejde, forelæsninger, oplæg fra relevante personer, temadage, projektuger osv. Undervisningen er derfor meget varieret og du vil ikke opleve, at to uger er ens.
Studiet er normeret til 1,5 år (90 ECTS point). De første 2 semestre skal du følge undervisningen på IBA. Du skal forvente, at der er 18-24 lektioners undervisning pr. uge. På 3. og sidste semester skal du 12 uger i praktik i en virksomhed, der er relevant for studiet, og efterfølgende skal du skrive dit afsluttende eksamensprojekt.
Hent valgfagskataloget for Professionsbachelor i Webudvikling 2021, fælles del (PDF)

Som webudvikler er du mere eller mindre sikret arbejde, når du er færdig – ledigheden for webudviklere er nemlig næsten på 0%. Du kan få job i både det offentlige og private erhvervsliv, f.eks. i webbureauer eller udviklingsafdelinger. Du kan få jobtitel som f.eks. webudvikler, frontend-udvikler, webmaster eller webkonsulent.
På webudviklerstudiet er der 12 ugers obligatorisk praktik på 3. semester. Men da du også har været i praktik på multimedieudddannelsen forinden, får du to praktikforløb i løbet af de tre et halvt år en professionsbachelor i Webudvikling tager.
Du vil ud over din mentor og din egen vejleder i forbindelse med praktik og bachelorprojekt møde en karrierevejleder og en virksomhedskonsulent fra IBA Karriere.
Hun guider og giver sparring til, hvad den målrettede ansøgning og det effektive CV skal indeholde for at få den praktikstilling, der bedst passer til dine karriereplaner. Gerne en praktikstilling som bygger videre på dit første praktikforløb på multimedieuddannelsen.
Du har også mulighed for at få en individuel samtale, hvor en karrierevejleder fra IBA Karriere gennemgår din ansøgning og dit CV sammen med dig. Sammen lægger I en plan for næste step i processen.
IBA Karriere har et godt netværk af tidligere praktikvirksomheder i ind- og udland, og der er rift om de studerende fra IBA. En stor del af uddannelsens studerende finder selv praktik, mens andre arbejder sammen med IBA Karriere, som ofte modtager jobopslag med både praktikpladser og faste stillinger. De bliver alle slået op på jobportalen. Se jobportalen her
IBA Karriere har desuden forskellige aktiviteter for alumner (tidligere studerende red.).
Inden du skal i praktik, bliver du også til anden praktikperiode inviteret til en karrieredag på IBA med en række indbudte virksomheder, som alle leder efter praktikanter som netop dig. Karrierevejledning og praktik er med til at gøre dig erhvervsparat.
Når du er studerende på en af IBA’s fuldtidsuddannelser, så har du mulighed for at blive tilknyttet akademiets kreative iværksættermiljø. Her kan du få opfyldt dine drømme om at starte din egen virksomhed, og du kan få vejledning og sparring på dine forretningsidéer.
Under uddannelsen har du mulighed for at komme i iværksætterpraktik, hvor du selvstændigt arbejder med at opbygge din egen virksomhed.
Som studerende på professionsbacheloruddannelsen i Webudvikling på IBA får du tilbudt en række forskellige internationale muligheder. Der er mulighed for at læse et semester i udlandet, og du kan også vælge at tage praktikken i udlandet. Har du ikke helt mod på et udlandsophold på 3 måneder, er der også studieture på ca. 1 uges varighed sammen med dine medstuderende.
Endelig er der mulighed for at komme til en af vores partnerskoler og deltage i deres International Business Week. Der vil du blive stillet en faglig relevant opgave, som skal løses i grupper, der er sammensat på tværs af forskellige nationaliteter og uddannelsesinstitutioner.
Læs mere om dine internationale muligheder.

Som webudvikler kan du videreuddanne dig på en række forskellige kandidatuddannelser på universiteter både i Danmark og i udlandet. F.eks. kan du læse cand.it.
Nogle kandidatuddannelser kræver, at du har haft faget videnskabsterori som del af din professionsbachelor. Det kan du tage sideløbende med professionsbachelor-uddannelsen på IBA.

It-branchen mangler webudviklere
Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i it-branchen, fortæller flere danske virksomheder. Derfor er der er rift om de dygtige medarbejdere med kvalifikationerne i orden.
Næsten hver femte danske e-handelsvirksomhed har opgivet at hyre nye medarbejdere, fordi kvalifikationerne mangler.
”Der er længe blevet råbt vagt i gevær, fordi vi kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Når hver femte virksomhed (19 %) allerede nu ikke kan finde de rette medarbejdere, som behersker både det kommercielle og it-faglige, er problemet såvel markant som aktuelt. Det er bekymrende”, siger adm. direktør i Foreningen for Dansk Internethandel, Niels Ralund.

Studerende arbejder på tværs af uddannelser til den årlige "International Week".
Hvert år er IBA vært for en international uge, hvor studerende fra forskellige lande og uddannelser mødes for at samarbejde om diverse projekter.
Her er det webudviklere, e-designere og multimediedesignere, der arbejder sammen om at ”Kickstarte” et produkt. De studerende bliver inddelt i grupper på tværs af uddannelserne og prøver kræfter med at arbejde sammen med andre studerende, der læser en anden uddannelse end dem selv. Det giver perspektiv i forhold til deres position i en virksomheds produktion.
Ansøgning og optagelse
På Webudvikling er der kun sommeroptag.
Ansøgningsfristen er 1. juli kl. 12.00. Du kan dog stadig søge ind på de ledige pladser efterfølgende.
Har du spørgsmål i forbindelse med optagelse, kan du kontakte vores optagskontor på tlf. 72 11 82 97 eller via mail på optag@iba.dk.
Du bliver kontaktet direkte på din oplyste mail, hvis en uddannelse, du har ønsket i ansøgningen, mod forventning ikke kan oprettes. Så hører du fra os senest den dag, hvor ansøgningsfristen udløber.
Ansøgning til sommeroptag
Her finder du ansøgningsskemaet (Word).
Ansøgningsskemaet og relevante eksamenspapirer skal sendes via Digital Post via www.borger.dk i PDF-format. Søg på: IBA – Erhvervsakademi Kolding. Bemærk: Dokumenter som ikke er i PDF-format, vil ikke kunne godkendes og vil ikke blive behandlet. Eksamensbeviser skal være verificeret (stemplet og underskrevet fra uddannelsesinstitutionen).
I beskeden i Digital Post bedes du indsætte din mailadresse og telefonnummer.
For at komme i betragtning til uddannelsen, skal du have én af følgende uddannelser: Multimediedesigner eller datamatiker.
Bemærk desuden kravet om sprogkompetencer under punktet Sprogkrav.
Har du ikke aflagt din adgangsgivende eksamen på dansk, skal du have bestået én af følgende prøver:
- Studieprøven i dansk
- Dansk på B-niveau
- Prøve i Dansk 3.
Alle karakterer skal være bestået med minimum 02.
Undtaget for adgangskravet er ansøgere, der har bestået en norsk, svensk eller islandsk eksamen samt ansøgere med bestået International Baccalaureate (IB) der inkluderer faget dansk.
Såfremt du på anden måde kan dokumentere dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering ved at kontakte os på optag@iba.dk - Det kan vurderes at du skal gennemgå en dansk test som IBA udbyder.
Hvis du ikke har en adgangsgivende eksamen, kan du søge optagelse via en Individuel konkret vurdering (IKV).
Du skal søge om IKV, hvis;
- du ikke har en adgangsgivende eksamen, men på anden måde har opnået (og kan dokumentere) tilsvarende kvalifikationer.
- du har en adgangsgivende eksamen, men mangler specifikke adgangskrav, men i stedet har andre kvalifikationer, der kan sidestilles med manglende. Det kan vurderes at du skal gennemgå en dansk- eller engelsk test som IBA udbyder. Du vil høre nærmere om dette efter indsendelse af IKV-ansøgning.
Det er et specifikt adgangskrav, at du har bestået engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B inden studiestart.
Udfyld skemaet Individuel konkret vurdering (IKV) og send det sammen med øvrige relevante dokumenter.
Ansøgningsfrist for IKV er 15. marts.
For at behandle din ansøgning, skal vi have alle relevante bilag som dokumentation for de oplysninger, som du har angivet i din ansøgning.
Den krævede dokumentation kan være følgende:
- Eksamensbeviset fra din adgangsgivende eksamen (det fulde bevis med stempel og underskrift).
- Bevis for sprogkrav, hvis dette er relevant.
- CV med uddannelseserfaring og relevante kurser som er dokumenteret.
- Dokumentation for relevante faglige kompetencer.
Alle dokumenter skal være i PDF-format.
Hvis der af kapacitetsmæssige årsager ikke optages alle ansøgere til uddannelsen, lægges der vægt på en eller flere af nedenstående faglige kriterier (ikke angivet i prioriteret rækkefølge):
- Gennemsnit fra adgangsgivende eksamen
- Karakter og ECTS i webudvikling
- Den motiverede ansøgning
- Relevant erhvervserfaring, inkl. værnepligt (maks. 12 måneder)
- Relevant supplerende uddannelse og/eller kurser
- Anden erfaring, fx højskoleophold, udlandsophold, frivilligt arbejde (min. 3 måneder).
Ansøgere kan ligeledes blive indkaldt til samtale før optagelse.

Kontakt
-
IBA optagskontorVed spørgsmål til uddannelse, adgangskrav eller karrieremuligheder.Tlf.: +45 61 93 95 16

