Dobbelt bachelor

International Handel og Markedsføring/Business Management and Marketing

Denne uddannelse er for dig, der vil opnå en stærk international profil ved at tage to uddannelser på kort tid.

På denne dobbelte bacheloruddannelse har du mulighed for at opnå hele to internationale bacheloruddannelser i løbet af blot halvandet år, forudsat at du allerede har en Markedsføringsøkonom eller lignende uddannelse.

Sideløbende med dit studie på professionsbachelor i International handel og markedsføring på IBA, følger du også bacheloruddannelsen i Business Management and Marketing fra Leeds Beckett University via e-learning.

Forløbet kræver en høj grad af motivation og selvdisciplin, hvilket efterfølgende er med til at give din kommende arbejdsgiver et klart billede af dig som en hårdtarbejdende og engageret medarbejder. 

Når du har færdiggjort den dobbelte bacheloruddannelse, kan du arbejde bredt med opgaver inden for salg, markedsføring og eksport.

Fakta

 • Studiestart: August 2023 Ansøgningsfrist: 1. juli
  Studiestart: Februar 2024 Ansøgningsfrist: 1. oktober
 • Adgangskrav: Afsluttet Markedsføringsøkonom
 • Varighed: 1,5 år
 • Økonomi: Undervisning på IBA er gratis for danske studerende. Prisen for e-learningprogrammet er DKK 28.000.
Ansøg

IBAs online uddannelser udbydes i et tæt samarbejde med Leeds Beckett University (LBU). Det betyder, at du får et internationalt anerkendt eksamensbevis derfra.

Leeds Beckett University er i den seneste Research Excellence Framework (REF) blevet anerkendt som ”world leading” og ”internationally excellent” i næsten alle akademiske dicipliner.

LBU har over 30.000 studerende og derudover næsten 200 års erfaring inden for undervisning og har udbudt online uddannelser i over 20 år.

Læs mere om Leeds Beckett University her >>

Det lærer du på International Handel og Markedsføring/Business Management and Marketing uddannelsen

Den dobbelte bachelor er udviklet i et samarbejde mellem IBA og Leeds Beckett University, så du er sikret den bedste undervisning og erfaring med international handel fra to europæiske institutioner.

På de to uddannelser får du bl.a. viden om salg, markedsføring, jura og ledelse i en international kontekst.

Du bliver i stand til at planlægge og implementere salgs- og marketingstrategier, samt analysere og vurdere virksomhedens vækst- og udviklingsmuligheder.

Forløbet er sammensat, så du følger undervisningen på IBA i Kolding, samtidig med at du følger online undervisning fra Leeds Beckett University. Du har derfor rig mulighed for at tage et studieophold eller dit praktikforløb i udlandet under uddannelsen. Alle fag på online forløbet er på engelsk.

På den dobbelte bacheloruddannelse i International handel og markedsføring & Business Management and Marketing arbejder vi med forskellige undervisningsmetoder som f.eks. klasseundervisning, gruppearbejde, e-learning, forelæsninger, oplæg fra relevante personer, temadage, projektuger osv. Undervisningen er derfor meget varieret, og du vil ikke opleve, at to uger er ens.

Uddannelsens varighed og opbygning

Studiet er normeret til 1,5 år (Fuldtidsuddannelse på IBA: 90 ECTS / Online BA: 120 CATS svarende til 60 ECTS). De første 2 semestre skal du følge undervisningen på IBA, samtidig med at du følger online programmet fra Leeds Beckett University. På 3. og sidste semester skal du 12 uger i praktik i en virksomhed, der er relevant for studiet, og efterfølgende skal du skrive afsluttende praktikpladsrapporter samt et fælles bachelorprojekt.

Job og karriere

Med en dobbelt BA i International handel og markedsføring & Business Management and Marketing opnår du kompetencer til at arbejde inden for områder som handel, marketing og eksport i såvel danske som internationale virksomheder.

Praktik

På International handel og markedsføring er der 12 ugers obligatorisk praktik på 3. semester. Men da du også har været i praktik på markedsføringsøkonomuddannelsen forinden, får du to praktikforløb i løbet af de tre et halvt år en professionsbachelor i International handel og markedsføring tager. 

Du vil ud over din mentor og din egen vejleder i forbindelse med praktik og bachelorprojekt møde en karrierevejleder og en virksomhedskonsulent fra IBA Karriere.

Hers guides og gives sparring til, hvad den målrettede ansøgning og det effektive CV skal indeholde, for at få den praktikstilling der bedst passer til dine karriereplaner. Gerne en praktikstilling som bygger videre på dit første praktikforløb på markedsføringsøkonomuddannelsen.

Du har også mulighed for at få en individuel samtale, hvor en karrierevejleder fra IBA Karriere gennemgår din ansøgning og dit CV sammen med dig. Sammen lægger I en plan for næste step i processen.

IBA Karriere har et godt netværk af tidligere praktikvirksomheder i ind- og udland, og der er rift om de studerende fra IBA. En stor del af uddannelsens studerende finder selv praktik, mens andre arbejder sammen med IBA Karriere, som ofte modtager jobopslag med både praktikpladser og faste stillinger. De bliver alle slået op på jobportalen. Se jobportalen her

IBA Karriere har desuden forskellige aktiviteter for alumner (tidligere studerende red.).

Inden du skal i praktik, bliver du også til anden praktikperiode inviteret til en karrieredag på IBA med en række indbudte virksomheder, som alle leder efter praktikanter som netop dig. Karrierevejledning og praktik er med til at gøre dig erhvervsparat.

Muligheder for iværksætteri

Når du er studerende på en af IBA’s fuldtidsuddannelser, så har du mulighed for at blive tilknyttet akademiets kreative iværksættermiljø. Her kan du få opfyldt dine drømme om at starte din egen virksomhed, og du kan få vejledning og sparring på dine forretningsidéer.

Under uddannelsen har du mulighed for at komme i iværksætterpraktik, hvor du selvstændigt arbejder med at opbygge din egen virksomhed.

Læs mere om iværksætteri på IBA her >>

Internationale studiemuligheder

Som studerende på den dobbelte BA på IBA får du tilbudt en række forskellige internationale muligheder. Der er mulighed for at læse et semester i udlandet, og du kan også vælge at tage praktikken i udlandet. Har du ikke helt mod på et udlandsophold på 3 måneder, er der også studieture på ca. 1 uges varighed sammen med dine medstuderende.

Endelig er der mulighed for at komme til en af vores partnerskoler og deltage i deres International Business Week. Der vil du blive stillet en faglig relevant opgave, som skal løses i grupper, der er sammensat på tværs af forskellige nationaliteter og uddannelsesinstitutioner.

Jeppe Lunøe Gjerding
- Jeg vil gerne være bedre til tysk, og jeg er sikker på, at det vil jeg også blive i løbet af mit udvekslingsophold. Det ville være fedt, hvis jeg kunne lære at bruge sproget erhvervsmæssigt, så det ikke altid er nødvendigt at slå over i engelsk. Fremadrettet tror jeg, det kunne være en stor fordel at være god til tysk.
Jeppe Lunøe Gjerding
Læser Finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding
Læs hele historien her ->>
Videreuddannelse

Når du har afsluttet uddannelsen, kan du læse videre på master-/kandidatniveau enten på IBA, på Leeds Beckett University eller på andre universiteter rundt om i verden.

Undervisere på International handel og markedsføring
 • Albert Garland Elam
  Albert Garland Elam
  Lektor
 • Allan Fledelius
  Allan Fledelius
  Lektor
 • Henrik Baadsgaard Jensen
  Henrik Baadsgaard Jensen
  Lektor
 • Jens Jørgen Nielsen
  Jens Jørgen Nielsen
  Lektor
 • Jon Ording Haug
  Jon Ording Haug
  Lektor
 • Kaj Gilling
  Kaj Gilling
  Lektor
Undervisere på Business Management and Marketing (e-learning).
 • Jon Ording Haug
  Jon Ording Haug
  Lektor
 • Keld Hvam
  Keld Hvam
  Academic Advisor and Developer (E-learning, Bachelor and Master)
 • Lars Brian Bach
  Lars Brian Bach
  Lektor
Birgitte Lærke Andersen
- Jeg ville skille mig ud fra mængden. Derfor tog jeg en ”double degree”.
Birgitte Lærke Andersen
Dimittend fra dobbelt bacheloren i International Handel og Markedsføring & Business Management and Marketing
Den dobbelte kasket førte til job

Ansøgning og optagelse

Du kan søge ind på den dobbelte bacheloruddannelse i International handel og markedsføring & Business Management and Marketing både til sommer- og vinteroptag.

Har du spørgsmål i forbindelse med optagelse, kan du kontakte vores optagskontor på tlf. 72 11 82 97 eller via mail på optag@iba.dk.

Du kan finde svar på spørgsmål om overflytning, genindskrivning/genoptagelse på samme uddannelse, merit eller generelle regler om optagelse på IBA Erhvervsakademi Kolding her >>

Du bliver kontaktet direkte på din oplyste mail, hvis en uddannelse, du har ønsket i ansøgningen, mod forventning ikke kan oprettes. Så hører du fra os senest den dag, hvor ansøgningsfristen udløber.

Ansøgning til sommer- og vinteroptag 

Har du afsluttet Markedsføringsøkonom kan du automatisk blive optaget på denne uddannelse. Har du en Finansøkonom, Serviceøkonom eller Logistikøkonom, skal du tage nogle opkvalificerende kurser.

Download ansøgningsskemaet til professionsbachelor i International Business (e-learning) med Leeds Beckett University.

Ansøgningsskemaet og relevante eksamenspapirer skal sendes via Digital Post via www.borger.dk  i PDF-format. Søg på: IBA – Erhvervsakademi Kolding. Bemærk: Dokumenter som ikke er i PDF-format, vil ikke kunne godkendes og vil ikke blive behandlet. Eksamensbeviser skal være verificeret (stemplet og underskrevet fra uddannelsesinstitutionen).

I beskeden i Digital Post bedes du indsætte din mailadresse og telefonnummer.

Ansøgningsfristen til sommeroptag er den 1. juli.

Ansøgningsfristen til vinteroptag er den 1. december.

Sprogkrav

Søger du ind på dobbelt bachelor, skal du vedlægge bevis på minimum engelsk B eller tilsvarende såsom:

 • Engelsk A
 • Engelsk B
 • TOEFL-test med en testscore på mindst 83
 • IELTS-test med en testscore på mindst 6,5
 • Oxford Online Placement Test med en testscore på minimum 75 – du har mulighed for at tage denne test på IBA.
Mads Roslind
- At tage to uddannelser på samme tid har lært mig at planlægge min tid - for ja jeg har haft dobbelt så travlt, som mine holdkammerater.
Mads Roslind
Har læst en dobbelt degree
Danske Mads Roslind læste uddannelsen på engelsk

Kontakt

 • Oksana Jørgensen
  Oksana Jørgensen
  Director of E-Learning (Bachelor and Master)
 • Keld Hvam
  Keld Hvam
  Academic Advisor and Developer
 • IBA optagskontor
  IBA optagskontor
  Ved spørgsmål til uddannelse, adgangskrav eller karrieremuligheder.
Patrick Bendtsen
- Jeg kan skabe værdi i erhvervslivet med min kernekompetencer, som er min internationale profil. Jeg har et globalt perspektiv og ved hvordan verden hænger sammen. I kraft af mit dobbelt studie viser jeg, at jeg er villig til at yde en ekstra arbejdsindsats.
Patrick Bendtsen
Studerende på International Handel og Markedsføring & Business Management and Marketing (double degree)
Du kan teste din viden om erhvervsakademier. Prøv testen her.