Top up Professionsbachelor i e-handel
Professionsbacheloruddannelsen i e-handel er for dig, der vil arbejde med optimering af den digitale forretning, have stor viden om datadrevet marketing og salg, og som vil lære at håndtere komplekse udviklingsopgaver og udvikle kreativt indhold til webshops.
Professionsbacheloruddannelsen i e-handel er en 1,5-årig overbygningsuddannelse, hvor du får teoretisk viden om digitale forretninger og konkret praktisk erfaring fra en dansk e-handelsvirksomhed, når du er i praktik i 12 uger under uddannelsen. Her kan du afprøve din viden og få praktisk erfaring med konkrete opgaver inden for e-handel.
Fakta
-
Studiestart: 27. august 2024 Ansøgningsfrist: 1. juli / IKV 1. juni
-
Adgangskrav: Afsluttet Markedsføringsøkonom, Multimediedesigner, Finansøkonom, Entreprenørskab og design, Serviceøkonom, Logistikøkonom eller Handelsøkonom
-
Varighed: 1½ år
-
Økonomi: SU
Hvis du har en baggrund fra Entreprenørskab og design, skal du i starten af 1. semester forvente nogle ekstra undervisningstimer som følge af en opgradering indenfor særligt økonomisk forretningsforståelse.
Hvorfor skal du læse e-handel?

Det lærer du på e-handel uddannelsen
På professionsbacheloruddannelsen i e-handel får du teoretisk og praktisk viden om det digitale forretningsområde på et højt niveau.
Uddannelsen giver dig kompetencer inden for digital forretningsforståelse, e-handelssystemer, dataanalyse, Customer Experience, Advanced Digital Marketing, Creative Content og Google Analytics.
Du bliver uddannet til at kunne indgå i de teams, der arbejder med optimering af virksomhedens e-handel. Du skal kunne håndtere og bidrage til at løse de komplekse udviklingsopgaver i forbindelse med optimering og udvikling af den digitale forretning i virksomhederne.
Uddannelsen har to overordnede fagområder: Datadrevet marketing og salg samt e-handel.
Igennem arbejde med cases, projekter og virksomheder kommer du til at anvende studiets teorier og metoder løbende. På den måde lærer du at bruge de forskellige data til optimering af forretningen, at arbejde med e-handels brugerfladerne og markedsføringen overfor både eksisterende og potentielle kunder.
Uddannelsen lægger vægt på gruppearbejde og teams, der i samspil med deres undervisere skal arbejde med konkrete problemstillinger, så du og dine medstuderende bliver en helt central del af læringsforløbet. Underviserne bidrager med teorier og redskaber - og guider derefter dig og dine medstuderende igennem det praktiske arbejde.

Uddannelsen er udarbejdet i tæt samarbejde med førende danske e-handelsvirksomheder, som du får mulighed for at lære at kende indefra, når du er i praktik på 2. og 3. semester.
Studiet er normeret til 1,5 år (90 ECTS point). De første 2 semestre skal du følge undervisningen på IBA. Du skal forvente, at der er 20-22 lektioners undervisning pr. uge. På 3. semester skal du samlet 12 uger i praktik i en virksomhed, der er relevant for studiet.
Uddannelsen strækker sig over tre semestre. Den starter med et brobygningsmodul, hvor alle studerende bliver bragt på samme niveau med hensyn til teorier og modeller. Uddannelsens fagområder er:
Datadrevet marketing og salg: Datadrevne analyser til udvikling af forretningens salg- og marketingsstrategier, herunder metoder og værktøjer til dataanalyser med det formål at udvikle konkurrenceparametre. Udgangspunktet er at skabe og vedligeholde relationer med kunden i centrum.
E-handel: Strategiske analyser af den digitale forretning herunder forståelse for og tilgang til e-handelsteknologier og udvikling af kreativt indhold til salg og markedsføring, samt de tendenser der påvirker forretningen.
1. semester handler om digital forretningsforståelse, e-handelsteknologier, customer experience, dataanalyse og videnskabsteori og metode.
På 2. semester får du specialiseret viden om Advanced Digital Marketing og dataanalyse. Der er en specialisering med aktuelle emner, som planlægges – og løbende opdateres – i samarbejde med branchen ud fra deres behov.
På 3. semester er du i praktik. Som afslutning skriver du et bachelorprojekt.

Består af dialogbaseret undervisning, projektorienteret gruppearbejde, individuelle opgaver og med brug af digitale læringsmidler. Den teoretiske viden er tilrettelagt, så den understøtter opgaverne i praktikken.
Danskerne handler for mere end 140 mia. kr. på nettet. Og det er både i danske og udenlandske webshops. E-handel er derfor en helt central del af mange virksomheders forretningsmodel, og der er et stadigt stigende behov for at optimere den digitale forretning. Bl.a. fordi e-handels-giganter som Amazon nærmer sig de danske forbrugere.
Behovet for optimering og udvikling af den digitale handel er udgangspunktet for de jobmuligheder, der venter. Med en professionsbacheloruddannelse i e-handel får du mulighed for at arbejde med den del af virksomhedernes forretningsmodel, som er i rivende udvikling.
Hvad enten du sidder i en ren e-handels virksomhed eller en virksomhed, hvor e-handel udgør en del af salget, så er der behov for en løbende optimering af både e-shoppen og den tilhørende markedsføring. Du vil således typisk få ansvaret for løbende at følge e-handlen, analysere data og optimere brugerflader, indhold, sortiment m.m. Et job der både indeholder krav til dine analytiske evner såvel som de mere innovative.
På uddannelsen professionsbachelor i e-handel får du kompetencer til at arbejde inden for digitale strategier, konverteringsstrategier, optimeringsstrategier i forhold til kundeoplevelser og kundeloyalitet. Du bliver også i stand til at arbejde med en virksomheds digitale forretning, hvor du fx kan udarbejde kreativt indhold til webshops samt arbejde med datadrevet marketing og salg.
Du kan fx få job som:
- E-commerce specialist
- E-commerce manager
- Digital marketing koordinator
- Digital specialist
- Marketingkoordinator
- Content specialist.

På uddannelsen er der 12 ugers obligatorisk praktik på 3. semester. Du vil typisk være i en e-handelsvirksomhed, hvor du er med til at udvikle og implementere tiltag omkring virksomhedens e-handel.
Du vil ud over din egen vejleder i forbindelse med praktik og bachelorprojekt møde en karrierevejleder fra IBA Karriere. De guider og giver sparring til, hvad den målrettede ansøgning og det effektive CV skal indeholde for at få den praktikstilling, der bedst passer til dine karriereplaner.
Når du er studerende på en af IBA’s fuldtidsuddannelser, så har du mulighed for at blive tilknyttet akademiets kreative iværksættermiljø. Her kan du få opfyldt dine drømme om at starte din egen virksomhed, og du kan få vejledning og sparring på dine forretningsidéer.
Under uddannelsen har du mulighed for at komme i iværksætterpraktik, hvor du selvstændigt arbejder med at opbygge din egen virksomhed.
Som studerende på professionsbacheloruddannelsen i e-handel på IBA har du forskellige internationale muligheder. Du har mulighed for at læse et semester i udlandet, og du kan også vælge at tage praktikken i udlandet. Har du ikke helt mod på et udlandsophold på 3 måneder, er der også studieture på ca. 1 uges varighed sammen med dine medstuderende, som arrangeres på tværs af uddannelser. Herudover kan kortere studieophold i udlandet være en del af dit valgfrie element.
Læs mere om dine internationale muligheder.

En professionsbacheloruddannelse er på samme niveau som en bacheloruddannelse. En del af vores studerende bliver optaget på relevante kandidat- eller masteruddannelse i Danmark eller i udlandet. Vær opmærksom på, at en professionsbachelor i e-handel ikke giver den samme adgang til videreuddannelse som en professionsbachelor i International handel og markedsføring. P.t. vil du ikke kunne søge direkte ind på cand.merc. studiet på SDU. Kontakt studievejleder Niels Jørgen Madsen for yderligere information (njm@iba.dk).


Ansøgning og optagelse
På Professionsbachelor i e-handel er der kun sommeroptag.
Har du været indskrevet på den uddannelse, som du søger ind på, før, skal du enten søge om genoptagelse eller genindskrivning. Læs mere her.
For at søge om optagelse til uddannelsen kræver én af følgende uddannelser:
- Markedsføringsøkonom
- Multimediedesigner
- Finansøkonom
- Entreprenørskab og design
- Serviceøkonom
- Logistikøkonom
- Handelsøkonom
Her finder du ansøgningsskemaet (Word).
Ansøgningsskemaet og relevante eksamenspapirer skal sendes via Digital Post via www.borger.dk i PDF-format. Søg på: IBA – Erhvervsakademi Kolding. Bemærk: Dokumenter som ikke er i PDF-format, vil ikke kunne godkendes og vil ikke blive behandlet. Eksamensbeviser skal være verificeret (stemplet og underskrevet fra uddannelsesinstitutionen).
I beskeden i Digital Post bedes du indsætte din mailadresse og telefonnummer.
Ansøgningsfrist:
1. juli kl. 12.00
Du kan dog stadig søge ind på ventelisten efterfølgende.
Ansøgningsfrist via IKV:
1. juni kl. 12.00
Har du ikke aflagt din adgangsgivende eksamen på dansk, skal du have bestået én af følgende prøver:
- Studieprøven i dansk
- Dansk på B-niveau
- Prøve i Dansk 3.
Alle karakterer skal være bestået med minimum 02.
Undtaget for adgangskravet er ansøgere, der har bestået en norsk, svensk eller islandsk eksamen.
Hvis du på anden måde kan dokumentere dansk på et tilsvarende niveau som ovennævnte, kan du bede om en individuel vurdering ved at kontakte os på optag@iba.dk. Det kan vurderes, at du skal gennemgå en dansk test, som IBA udbyder.
Hvis du ikke har en adgangsgivende eksamen, kan du søge optagelse via en individuel konkret vurdering (IKV).
Du skal søge om IKV, hvis;
- du ikke har en adgangsgivende eksamen, men på anden måde har opnået (og kan dokumentere) tilsvarende kvalifikationer.
- du har en adgangsgivende eksamen, men mangler specifikke adgangskrav, men i stedet har andre kvalifikationer, der kan sidestilles med manglende. Det kan vurderes at du skal gennemgå en dansk- eller engelsk test som IBA udbyder. Du vil høre nærmere om dette efter indsendelse af IKV-ansøgning.
Udfyld skemaet Individuel konkret vurdering (IKV) og send det sammen med øvrige relevante dokumenter.
Ansøgningsfrist for IKV er 1. juni.
Når vi vurderer ansøgninger og tildeler studiepladser til kvalificerede ansøgere, indgår følgende i vurderingen af ansøgningen:
- Relevant adgangsgivende uddannelse
- Samlet karaktergennemsnit
- Motiveret ansøgning
Læs mere om motiveret ansøgning og krav til dokumentation her.
Du bliver kontaktet direkte på din oplyste mail, hvis en uddannelse, du har ønsket i ansøgningen, mod forventning ikke kan oprettes. Du hører fra os senest den dag, hvor ansøgningsfristen udløber.
Har du været indskrevet på den uddannelse, som du søger ind på, før, skal du enten søge om genoptagelse eller genindskrivning.
Du kan finde svar på spørgsmål om overflytning, genindskrivning/genoptagelse på samme uddannelse, merit eller generelle regler om optagelse på IBA Erhvervsakademi Kolding her.
Har du spørgsmål i forbindelse med optagelse, kan du kontakte vores optagskontor på tlf. 72 11 82 97 eller via mail på optag@iba.dk.
Kontakt
-
IBA optagskontorVed spørgsmål til uddannelse, adgangskrav eller karrieremuligheder.Tlf.: +45 72 11 82 97

