Både en 1. plads og en 2. plads til IBAs nye bygning

IBAs nye bygning vandt, den 7. oktober 2019, en førsteplads i Kolding Kommunes årlige arkitekturkonkurrence. IBA Erhvervsakademi Kolding vandt førstepladsen og en pris i kategorien ”byggeri til offentligt formål”.

Begrundelsen fra arkitekt Aksel Fyhn fra arkitektudvalget lød:

- Udvalget ønsker i dag at prisbelønne IBAs bygning i Kolding for en enkelt arkitektur. Bygningen har en særdeles karakterfuld og skulpturel facade, der formidler bygningens indre liv. Der er ikke tale om en ekstravagant bygning rent økonomisk. Men ekstravagant rent æstetisk. Her er brugt få virkemidler med stor effekt.

9.000 kvadratmeter og 129 trin

Når man kommer ind af hovedindgangen, kan man tydeligt se de ovenliggende etager.

Der er træbeklædte elevatorskakte og flere "markedspladser" i bygningen.

Skolens nerve er den videnstrappe, som forbinder de forskellige universer inde i bygningen. Trappen kan også ses udefra.

Fra venstre ses arkitekt Peter Sand, Jacob Strunge fra entreprenør Hoffmann, borgmester og bestyrelsesformand Jørn Pedersen, rektor Niels Egelund med prisen, byggerådgiver Morten Dencker Grønbæk og ressourcedirektør Vibeke Lykke Olsen fra IBA.

IBA fik overrakt prisen på Kolding Bibliotek mandag aften, hvor Kolding Kommune holdt arkitekturens dag.

Rektor Niels Egelund fra IBA Erhvervsakademi Kolding takkede for prisen flankeret af arkitekt Peter Sand fra arkitektfirmaet Kjaer & Richter.

- Vores mål var at få en bygning, der udover at være synlig også ville komme til at rumme et godt studiemiljø. Og det har vi fået. Vi er også glade for, at man alle steder i bygningen kan se ud. Se ud på det campusområde, som vi er glade for at være blevet en del af, sagde Niels Egelund.

IBA Erhvervsakademi Kolding vandt førstepladsen og en pris i kategorien ”byggeri til offentligt formål”.

Også da publikumsprisen i arkitektkonkurrencen til sidst skulle uddeles blev IBA hædret, for her lykkes det akademiet at få en flot 2. plads med 15 procent af alle de stemmer, som borgere i Kolding Kommune m.fl. havde givet via en offentlig afstemning. Førstepladsen gik til en bygning i Christiansfeld.

Arkitekt Aksel Fyhn overrækker på vegne af udvalget i Kolding Kommune prisen til rektor Niels Egelund. Bag Niels ses arkitekt Peter Sand.

Niels Egelund er rektor på IBA Erhvervsakademi Kolding og holdt den 7. oktober en takketale, da han havde fået overrakt prisen.

- Vi planlagde byggeriet i 2013 - og troede, at vi skulle flytte ind i 2016. Men ak - desværre blev byggeriet udsat flere gange på grund af diverse godkendelser i ministeriet. Så først her den 19. august 2019 kunne vi flytte ind og blive en del af Campus i Kolding, sagde Niels Egelund.

"Her på IBA går man virkelig op i videndeling." Fortæller Kevin, der læser PBA i it-arkitektur. Læs hele historien her.