Vinterdimission 2022

Årgangens højeste snit: Lea elsker at jonglere med tal

Populært sagt har hun klæbehjerne. Og når hun har brug for det, kan Lea Donslund Nicolaisen forholdsvis nemt fiske fakta og sammenhænge frem, som ellers kan ligge ganske dybt begravet i den bunke af viden, der vokser for hver eneste dag i løbet af studietiden.

Fakta om Finansbachelor

  • Med en professionsbachelor i Finans, der populært kaldes en Finansbachelor, bliver man specialiseret inden for rådgivning i den finansielle sektor, f.eks. i pengeinstitutter, forsikrings- eller revisionsbranchen.
     
  • De studerende får et dybdegående kendskab til emner som salg, finansiering, samt privat- og erhvervsøkonomi.
Billede af Lea

Som en indbygget del af sin uddannelse på IBA var Lea Donslund Nicolaisen i tolv ugers praktik hos Skatteforvaltningen i Herning.

- Når det gælder tal og systemer, jeg er blevet undervist i, så kommer det åbenbart til mig, når jeg skal bruge det. Så popper det bare op på nethinden, at jeg vist har skrevet en note om det på et tidspunkt, siger Lea, der oplever det sådan, at hun nærmest har en visuel hukommelse.

Hun medgiver, at flid også spiller en rolle. Og det sammenlagte resultat er under alle omstændigheder, at den 23-årige studerende fra sønderjyske Bylderup scorede sin årgangs højeste karaktergennemsnit, da hun i slutningen af januar 2022 dimitterede fra IBA som Finansbachelor.

 - Det handler selvfølgelig også om interesse for fagene. I folkeskolen og på handelsskolen var det slet ikke den slags karakterer, jeg fik, men da var det heller ikke lige mine fag, der blev lagt vægt på, siger Lea, som er mest til tal og mindre til bogstaver. Hun savner ikke at analysere en dansk novelle, understreger hun.

Billede af Lea

Lea Donslund Nicolaisen er kommet til at holde af at bo i Kolding Kommune, men samtidig er hun sønderjyde og vil gerne tilbage, hvor de hilser med et ”mojn!”. Så hendes plan er, at på et tidspunkt vil hun gerne slå sig ned i den sønderjyske del af kommunen. Men lige nu bliver hun i selve Kolding for at tage en kandidatgrad.

Hensyn til diagnose

Det hele hænger også sammen med, at Lea i løbet af 2. g på gymnasiet fik konstateret, at hun har Aspergers syndrom, der er en del af autisme-spektret. Hun roser både undervisere og studievejledere på IBA for hjælpe hende undervejs og tage hensyn til, når hun har været udfordret af sin diagnose.

- Det betyder meget for mig, at der har været forståelse for det. Diagnosen betyder også, at jeg bliver hurtigere udmattet end andre, blandt andet fordi det kræver meget koncentration for mig at aflæse andres kropssprog og toneleje, siger Lea.

Derfor glæder det hende også, at det sociale har fungeret så godt på IBA. Det skyldes ikke mindst en virkelig god studiegruppe, hvor hun her følt sig tryg og godt tilpas.

- Jeg kommer til at savne både studiegruppen og mine undervisere. De har været virkelig gode til at skabe et meget uformelt læringsmiljø, hvor det har været let at komme til at tale om det faglige også uden for selve undervisningen, siger Lea.

Kandidat forude

Som Finansbachelor kunne hun godt begynde at kigge jobannoncer, men Lea har bestemt sig for at gå efter en kandidatgrad.

- Jeg er jo kun 23 år, så jeg er ikke helt klar til, hvad man gør, når man ikke længere studerer. Og hvis først jeg stopper nu, så er jeg ikke sikker på, at jeg ville komme i gang igen, smiler hun.

Har du lyst til at læse mere? Så læs om Stine, der tog fat på sin online-bachelor ude i frontlinjen >>

09.02.2022

Kontakt

Lea Donslund Nicolaisen
- Jeg kommer til at savne både studiegruppen og mine undervisere. De har været virkelig gode til at skabe et meget uformelt læringsmiljø.
Lea Donslund Nicolaisen
Dimittend fra IBA som Finansbachelor