Anne var i praktik i sin egen virksomhed

Man kan få den tanke, at nogle mennesker har flere timer i døgnet, end de fleste af os andre. En af dem er 22-årige Anne Agerbo Dalum, der ikke bare har taget uddannelsen Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) på IBA Erhvervsakademi Kolding med sin årgangs højeste snit på 10,44.

Hun havde nemlig - på trods af sin unge alder - allerede en uddannelse som makeup-artist på CV’et og med kombinationen af den og uddannelsen på IBA løb hun samtidig med studiet sin egen virksomhed i gang.

Entreprenørskab og design

Uddannelsen Entreprenørskab og design (tidligere E-designer), er en kreativ 2-årig erhvervsakademiuddannelse, som har fokus på design og business.

Uddannelsen som Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) udbydes kun på IBA i Kolding og KEA i København. 

Bliv i stand til at kunne identificere og udvikle en idés markedspotentiale og håndtere igangsættelse, evaluering og styring af konceptets udvikling og lancering. 

Få viden om:

 • Designprocesser og metoder
 • Markedsføring
 • Kommunikationsteori
 • Kultur, trends og designhistorie
 • Innovation
 • Idégenerering
 • Organisation, logistik og økonomi

Læs mere om uddannelsen >>

Hårdt men interessant

- Det har været rigtig spændende at læse her, og selvom jeg har brugt mange timer på studiet og arbejdet, har det ikke føltes hårdt, fordi jeg hele tiden har beskæftiget mig med noget, jeg syntes er interessant, fortæller Anne Agerbo Dalum.

Hun var også i praktik i sin egen virksomhed:

- Min virksomhed tilbyder kurser til almindelige mennesker, fordi jeg synes, det er vigtigt, at vi alle sammen får det bedste ud af os selv. Og jeg kunne klart bruge det, vi lærte på uddannelsen om at lave en forretningsplan og så videre.

Anne Agerbo Dalum var i praktik i sin egen virksomhed.

Vil til udlandet

Anne Agerbo Dalum valgte at tage sin uddannelse på den internationale linje, fordi hun gerne vil til udlandet og arbejde. Hun har været på high school i Nevada i USA, så det falder hende naturligt at tale, tænke og skrive på engelsk:

- Så jeg ved endnu ikke helt, hvad jeg videre gør. Jeg er sådan en, der får mange ideer – og heldigvis også får gjort en del af dem til virkelighed. Jeg ved ikke, hvor det kommer fra. Det har bare altid været sådan, at jeg får ideer og har lyst til at arbejde med dem, fortæller Anne. 

Foreløbig arbejder Anne Agerbo Dalum i 24 times vagter som handicaphjælper for at tjene penge til at rejse ud i verden, for siden måske at vende hjem og udvikle sin virksomhed yderligere.

Kontakt

 • Niels-Jørgen B. Madsen
  Niels-Jørgen B. Madsen
  Studievejleder - nye studerende
Simone Svehag
- Det bedste ved min uddannelse er, at man får lov at være kreativ. Og at man samtidig får alle de her byggesten til, hvordan det er at være iværksætter.
Simone Svehag
Læser Entreprenørskab og design på IBA 2016-2018
Finalist i Årets IBA Praktik 2018
Læs Simones historie >>