Anne opsøgte sine drømme

Det betaler sig at være opsøgende, når man gerne vil have opfyldt sine fremtidsdrømme. Det er 22-årige Anne Sjøgren Straarup fra Christiansfeld et stærkt eksempel på.

Hun er netop dimitteret som finansøkonom fra IBA Erhvervsakademi Kolding med det højeste gennemsnit for sin årgang. Og med en aftale om en trainee-stilling hos Nykredit i Kolding, kan hun med ro i sindet gå på en velfortjent sommerferie.

Finansøkonom

På finansøkonomstudiet lærer du at kombinere teori og praksis, så du får et solidt fagligt fundament og samtidig forstår, hvordan teorien og dine kompetencer sættes i spil i den finansielle sektor. Denne kombination, klæder dig godt på til job i den finansielle sektor.

Du bliver undervist i:

  • Basisfag: Erhvervsøkonomi, samfundsøkonomi, statistik, erhvervsjura og økonomisk metode
  • Brancherettede fag: Finansiel rådgivning og markeder, samt enten ejendomshandel, ejendomsadministration, økonomistyring eller finansiel rådgivning
  • Kommunikationsfag: Finansiel markedsføring og salg- og kunderelationer

På studiet arbejder vi med forskellige undervisningsmetoder; klasseundervisning, gruppearbejde, forelæsninger, oplæg fra relevante personer fra den finansielle sektor, temadage, projektuger osv. Undervisningen er derfor meget varieret og du vil ikke opleve, at to uger er ens.

Læs mere om Finansøkonom uddannelsen >>

Anne Sjøgren Straarup var opsøgende og fik en praktikplads, der blev til en trainee-stilling.

Praktikplads hos Nykredit

- Jeg var i praktik hos Nykredit. Den plads fik jeg, da der var en fra Nykredit ude på IBA og holde oplæg. Jeg syntes, det lød interessant, hvad hun fortalte, så jeg gik op og snakkede med hende bagefter. Vi blev enige om, at det ville være en god idé, hvis jeg sendte en ansøgning, fortæller Anne Sjøgren Straarup med et smil.

Som sagt, så gjort.

Hun sendte ansøgningen og fik praktikpladsen.

Aftale om trainee-stilling

- Da praktikken var slut, fik jeg studiejob hos Nykredit, og nu er jeg timeløns-ansat, indtil jeg tiltræder i en trainee-stilling, siger Anne.

Anne Sjøgren Straarup valgte at læse på IBA Erhvervsakademi, fordi uddannelsen til finansøkonom var den korteste vej til det arbejdsliv, hun gerne vil have.

- Og så gjorde det heller ikke noget, at IBA ligger tæt på Christiansfeld, så jeg er tæt på familie og venner, fortæller Anne.

Kontakt

  • Niels-Jørgen B. Madsen
    Niels-Jørgen B. Madsen
    Studievejleder - nye studerende