Årets IBA underviser 2022

Ann er kåret som Årets IBA Underviser 2022

58-årige Ann Damgaard fra Kolding er kåret som Årets IBA Underviser 2022.

Hun er valgt af en enstemmig jury, der blandt andre består af akademiets formand, Jørn Pedersen, og en repræsentant for de studerende på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Undervisningsprisen

I 2019 stiftede Uddannelses- og Forskningsministeriet en underviserpris, der hvert år bliver uddelt til én underviser fra de i alt 8 danske erhvervsakademier. Undervisningsprisen har til formål ”at anerkende den store betydning, som inspirerende, inddragende og nytænkende undervisere har for de studerende”.

For at finde vores egen kandidat til prisen har vi på IBA oprettet den lokale konkurrence Årets IBA Underviser.

Baseret på indstillinger fra studerende på både fuldtidsuddannelserne og efter- og videreuddannelserne bliver der blandt underviserne udvalgt 5 finalister til vores lokale pris.

De fem finalister til Årets IBA Underviser 2022 er:

Ann Damgaard

Marie Føgh Beirholm

Ditte Hoffmann Kærslund

Ivan Hassinggaard

Martin Wegge

En lokal jury finder vinderen af Årets IBA Underviser. Den vinder sender vi videre til den landsdækkende jury, som skal vælge den endelige vinder af underviserprisen blandt de 8 lokale vindere fra landets erhvervsakademier.

Vinderens navn bliver afsløret ved en prisoverrækkelse hos Uddannelses- og Forskningsministeriet i 2023.

I 2021 vandt IBA's Lars Bach Undervisningsprisen. Læs mere her

Præmien

Præmien til den landsdækkende vinder af Undervisningsprisen er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

Billede af Ann Damgaard

- Min oplevelse er, at prisen anerkender den store betydning, som dygtige undervisere har for de studerende i løbet af deres uddannelse, siger Ann Damgaard. Gennem 17 år er utallige ledere, mellemledere og kommende ledere blevet undervist af Ann Damgaard på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Ud over hæderen er Ann Damgaard nu finalist i den landsdækkende konkurrence om Undervisningsprisen på en halv million kroner. Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står bag prisen, som uddeles senere på året for at sætte fokus på betydningen af den gode underviser.

Ann Damgaard er glad for den anerkendelse fra de studerende, der ligger i prisen som Årets IBA Underviser.

- Når vi udvikler vores undervisning, så har vi altid fokus på de evalueringer, som vi får fra de studerende. Derfor er det glædeligt for mig, at denne pris også bliver uddelt på baggrund af indstillinger fra dem, vi underviser til dagligt, siger Ann Damgaard.

Hun har arbejdet i 17 år med efter- og videreuddannelse på IBA. Og juryen fremhæver blandt andet, at hun er med til at udvikle undervisningen i bæredygtighed på lederuddannelsen. Emnet har hendes store interesse, og Ann Damgaard er også medforfatter på en bog, som udkommer i 2023 med titlen ”Fra verdensmål til hverdagsmål”. Den skal hjælpe ledere med at gøre deres virksomhed mere bæredygtige.

Før hun blev underviser, har Ann Damgaard blandt andet arbejdet i flere år som afdelingsleder i Falcks kundeafdeling.

04/01/2023

Kontakt