Juni 2021

Sabrina M. Jensen

Blå Bog

 • Navn: Sabrina M. jensen
 • Nationalitet: Dansk
 • Uddannelse: Multimediedesign
 • Dimitterede: Sommer 2019
 • Nuværende Job: Grafisk Designer hos Group Online
 • Tidligere job:  Online Marketing Assistent hos Jacobsen Møbler og Social Media Manager hos Spirit Icons
 • Født: 1997.

Fem ord der beskriver IBA

 • Fokus på "learn by doing"
 •  Interaktiv undervisning
 •  Dygtige undervisere
 •  Godt studiemiljø
 •  Inspirerende.

Hvem er jeg

Jeg er født i Fredericia, men voksede op i en lille by, Brejning mellem Vejle og Fredericia. Jeg taler dansk og engelsk med rødder fra Danmark og Trinidad.

Inden IBA studerede jeg Digitale medier og kommunikation på HTX. I min fritid brugte jeg utrolig meget tid i Photoshop.

Min tid på IBA 

Allerede fra 7. klasse var jeg vildt fascineret af Photoshop og elskede at arbejde i programmet. Da jeg fandt ud af, at man kan få et job, hvor man kan arbejde i Photoshop, var det dét, jeg gik efter.

På HTX skulle vi på brobygning, og jeg kom på IBA. Jeg blev helt vild med Multimediedesign-uddannelsen.

Alt, jeg ville, var at arbejde i Photoshop. I løbet af min tid på HTX stiftede jeg bekendtskab med kommunikation og grafisk design, og jeg syntes, at det var noget af det fedeste. Da jeg læste om multimediedesign-uddannelsen var det som om, at det var alle mine passioner i én uddannelse. 

Dét jeg bedst husker fra min studietid
Jeg har som sådan ikke et bestemt minde. Mine yndlingslektioner - og når jeg følte, at jeg fik mest ud af uddannelsen - var feedbacksessioner.

Til feedbacksessionerne skulle vi præsentere vores design i mindre grupper. At fortælle om mit design og se, om andre forstår det, og at høre hvad de synes om det, hjalp mig rigtig meget med at blive bedre til faget. Herudover lærte jeg også utrolig meget ved at se andres løsninger, gode idéer og selv komme med forslag til, hvordan det kunne forbedres.

Jeg synes generelt at underviserne på IBA er virkelig dygtige og bruger tid på de studerende.

Sådan ændrede min tid på IBA mig
Jeg fik både motivation og lyst til at studere videre og blive klogere i min fritid.

Jeg havde en drøm om at blive grafisk designer og fandt ud af, at der var meget mindre design end forventet. Jeg studerede derfor grafisk design derhjemme og lærte nye teknikker ud over det, vi lærte i undervisningen.

Jeg fandt også ud af, hvor fedt hjemmesidedesign er. Så selv om uddannelsen ikke var 100% det, jeg regnede med, var jeg meget tilfreds med indholdet, og hvad jeg har fået ud af det.

Min karrierevej

Efter dimissionen søgte jeg en masse fuldtidsjob. Jeg havde mulighed for at fortsætte mit studiejob, hvor jeg arbejdede med SoMe-marketing. Opgaverne var okay, men jeg ville gerne udfordres endnu mere.

I oktober, blev jeg tilbudt en fuldtidsstilling med start i november og sagde mit daværende job op. Det førte til, at jeg lærte, at man ikke skal sige sit job op, før man har fået en kontrakt. En uge før jeg skulle starte i det nye job, fik jeg at vide, at de ikke havde brug for mig alligevel.

Efter dette startede jeg et forløb i jobcenteret, hvor jeg kom i praktik hos en virksomhed i 1 måned. Efter måneden var slut, blev jeg tilbudt en deltidsstilling. Jeg blev ved med at søge job ved siden af, men blev ved med at få afslag – det slog mig dog ikke ud, og jeg blev ved med at søge. Jeg endte med at have 3 deltidsjob (inden for marketing og hjemmesidedesign), imens jeg prøvede at finde et fuldtidsjob.

I maj 2020 fandt jeg en meget bred stilling lidt udenfor mit kompetenceområde. Det bestod af tekstskrivning, som jeg egentlig gerne ville være foruden. Men der stod i beskrivelsen, at man kunne få mere ansvar med tiden. Jeg blev kaldt til jobsamtale, og fik at vide, at de havde en helt anden og mere relevant stilling til mig. Jeg skulle stå for opsætning af annoncer, bannere til hjemmeside, grafik til SoMe og andet grafisk materiale. Det var sådan en stilling, jeg havde søgt efter i næsten et år.

I dag er jeg ansat hos Group Online som grafisk designer, hvor jeg designer hjemmesider for små og mellemstore virksomheder.

Fun fact: Et år inden jeg søgte hos Group Online, havde jeg søgt en stilling som hjemmesidedesigner hos en virksomhed med navn Plico. Da jeg læste lidt mere om Group Online, fandt jeg ud af, at Plico var opkøbt af Group Online. Til jobsamtalen hos Group Online snakkede vi om dette, og chefen sagde, at det nok var derfor, jeg virkede bekendt.

En typisk arbejdsdag
Jeg er lige startet på mit nye job, så jeg er stadig lidt i oplæringsfase. Vores dage er opbygget ligesom et skoleskema. Om morgenen har vi undervisning, hvor vi bliver klogere og lærer noget nyt eller diskuterer design. Fra 9-10 følger vi op på kunder og laver eventuelle rettelser, de har. Fra 10-14 designer vi hjemmesider, og sidst på dagen laver vi rettelser, som kunder har indsendt.

Sådan har jeg gjort brug af min uddannelse og kompetencer fra IBA

Jeg har brugt de ting, jeg har lært til at finde og få drømmejobbet.

Jeg synes også, at uddannelsen er bred nok til, at jeg kan vælge en ny karrierevej, hvis jeg skulle have lyst til det senere.

Jeg har mulighed for at arbejde med en masse ting indenfor marketing. 

Sådan har min uddannelse fra IBA bidraget til min succes

IBA har givet mig næsten al min viden inden for det, jeg arbejder med. Jeg brugte rigtig meget af min fritid på at blive bedre, og det var noget, jeg blev motiveret til af uddannelsen og underviserne.

Jeg ønskede at blive så dygtig som mulig, og uden den støtte jeg fik fra IBA, ved jeg ikke, om jeg selv havde haft motivationen.

Jeg fik også meget støtte fra karrievejledningen efter dimissionen. De hjalp med ansøgninger og steder, jeg kunne søge, og ved at give støtte, tips og tricks.

Alumni visdom 

Et råd jeg gerne selv ville have haft
Det er super hårdt arbejde at finde drømmestillingen, men hvis man brænder for det, så skal det nok lykkedes.

Et råd jeg gerne vil give videre
Sig ja til muligheder og arbejde, som er indenfor dit felt. Selv om det måske ikke er drømmejobbet, så kan det lede dig til der, hvor du virkelig gerne vil være.

Find en arbejdsplads, hvor der er godt miljø, gode kollegaer og en leder, som lytter til dig, når du har brug for det. Find et sted, der sætter pris på dig og dine kompetencer og lad være med at nøjedes med noget, du ikke synes er sjovt, eller hvor du ikke bliver udfordret.

01-07-2021
 
IBA Alumni Sabrina M. Jensen