Maj 2020 Quoc Phu Le

Quoc ville ikke "nøjedes" med en erhvervsakademiuddannelse, så da han var færdig på Multimediedesign læste han overbygningen "Professionsbachelor i Webudvikling.
 

Blå Bog

 • Navn: Quoc Phu Le
 • Uddannelse: Multimediedesigner og Professionsbachelor i Webudvikling
 • Dimitterede: 2018
 • Nuværende job: SEO-Specialist hos ASENTO
 • Født: 1993
 • Fødeby: Haderslev

Fem ord der beskriver IBA

 • Mulighed for selvstudie
 • Eksterne virksomhedsprojekter
 • Tæt kontakt med undervisere 
 • Studievejledning
 • Tips og tricks til jobsøgning

Hvem er jeg

Jeg er født og opvokset i Haderslev med vietnamesiske rødder. Mine forældre kom til Danmark som bådflygtninge. Jeg taler dansk, engelsk og vietnamesisk. I 2015 boede jeg 6 måneder i Toronto, Canada, for at styrke mit engelsk.

Min tid på IBA

Jeg har fra barnsben altid været utroligt glad for alt inden for computere og teknologi. Derfor har jeg altid vidst, at jeg skulle lave noget, hvor jeg skulle bruge min hjerne foran en computer.

Jeg researchede multimediedesigner-uddannelsen på nettet og blev meget klogere på, hvad den tilbyder: en bred vifte af forskellige specialområder, som man kan dykke ned i. Inden jeg startede på IBA, havde jeg allerede undersøgt de forskellige fag på uddannelsen, og hvad de indebærer.

Jeg fandt meget hurtigt faget ”kodning” spændende, og efter at vi på uddannelsen fik lov til at arbejde mere med det, vidste jeg, at det var dét, jeg ville lave. Jeg syntes, at hele processen fra start til slut i udviklingen af en hjemmeside er utrolig spændende.

Dét jeg bedst husker fra min studietid
Jeg husker især projektugerne, hvor IBA havde inviteret eksterne virksomheder. Det var stort at få lov til at løse en “real life” problemstilling for en rigtig virksomhed og derefter få ris og ros for det stykke arbejde, som man havde lavet. Det gav et godt billede af, hvad man kan forvente i erhvervslivet.

Per Toft, som var min underviser i kodning, var utroligt god til at finde ud af, hvor den enkelte studerende befandt sig rent niveaumæssigt og derved tilpasse undervisningen, så alle kunne forstå det store univers i kodning. Det er imponerende.

Min karrierevej

Da jeg dimitterede i januar 2018, gik jeg ledig omkring to måneder som jobsøgende. Jeg brændte stadig for kodning af hjemmesider, men jeg var også åben overfor digital marketing efter et godt praktikophold som webudvikler hos ASENTO. I min praktik fik jeg et godt indblik i de forskellige kanaler inden for digital markedsføring.  

Jeg blev desværre ikke ansat som webudvikler hos ASENTO efter mit praktikophold, men efter et opslag på Facebook, hvor jeg udtrykte min interesse inden for SEO, tog Marcus Møberg fra ASENTO fat i mig.  

Marcus tilbød mig at komme to måneder i praktik, så jeg kunne vise, hvad jeg kunne inden for SEO. Praktikken førte til job, og i dag sidder jeg som SEO Specialist med ansvaret for omkring 25 forskellige danske og internationale virksomheder på tværs af forskellige brancher.

En typisk arbejdsdag for mig
Til daglig hjælper jeg forskellige virksomheder med at vækste organisk på Google, altså de ikke-betalte annoncer. Udover SEO kommer der løbende engangsopgaver f.eks. udvikling af webshops fra start til slut. Udvikling af hjemmesider kan bl.a. indeholde opsætning af betalingssystem, fragtløsning samt indløsningsaftale, så hele webshoppen fungerer fra modtagelsen af ordren til at pakken bliver leveret til kunden.

Sådan har min uddannelse fra IBA bidraget til min succes

IBA har givet mig grundstenene for min basisforståelse indenfor HTML, CSS og PHP, hvilket jeg har kunnet tage med videre i min nuværende arbejdsstilling. Min gode forståelse for hjemmesider er en ekstremt god fordel at have for at kunne klare de mere tekniske opgaver inden for SEO.

Sådan har jeg gjort brug af mine uddannelser og kompetencer fra IBA

De færdigheder som jeg fik med i bagagen fra min tid hos IBA har gjort, at jeg i dag sidder som SEO Specialist for ASENTO Digital, som er et digitalt marketingbureau med speciale inden for alle sociale medier, Google og E-mail marketing.

Min forståelse inden for HTML, CSS, PHP og Javascript har gjort, at jeg kan bruge mine kompetencer til at lave tekniske SEO forbedringer på forskellige kunde cases. Derudover har det også gjort, at jeg meget hurtigt har fået god forståelse for alt omkring SEO. Jeg kan i dag sige, at jeg er specialist inden for området og har ansvaret for en vifte af forskellige cases.

Alumni visdom

Et råd jeg gerne selv ville have haft
Hvis jeg skulle give mig selv et råd, da jeg var studerende, så ville det klart være at råde mig selv til at bruge mere tid på selvstudie og videreudvikling i de enkelte fag, som man interesserer sig for. IBA giver den enkelte studerende rig mulighed for at fordybe sig i de forskellige fag ved hjælp af selvstudie. Det er utroligt vigtigt, at man som studerende også har nogen at læne sig op ad, og som man altid kan tage kontakt til, hvis man har brug for hjælp.

Et råd vil jeg gerne give videre
Til den nuværende studerede vil jeg klart anbefale at gøre brug af de forskellige frivillige workshops, udviklings- og projektuger, hvor man kan udvikle og fordybe sig i forskellige fag og med ”real life” projekter, samt at deltage i speed dating, hvor man har mulighed for at lande en god praktikplads. Ud over det vil jeg give det samme råd, som jeg ville ønske, jeg selv havde fået: Brug mere tid på selvstudie og fordybelse i de fag, som du finder interessant.

13-07-2020

IBA Alumni Quoc Phu Le

Kontakt

 • Didde Skødt Falk
  Didde Skødt Falk
  Karrierekoordinator (barsel)