Professionsbachelor i Webudvikling Martin Johansen

Martin Johansen har på få år både været selvstændig, arbejdet som webudvikler og været Head of Web. Han opsagde sit faste job for at forfølge drømmen om at blive Counter-Strike-underviser. 

Læs mere om hans spændende rejse
 

Blå Bog

 • Martin Johansen
 • Uddannelse: Professionsbachelor i Webudvikling
 • Dimitterede i 2017
 • Nuværende job: Counter-Strike-Underviser hos UngKolding, Efterskolen Kildevæld, Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole og formand i Kolding Esport
 • Tidligere job: Head of Web hos Seo-Service IVS (ASENTO) og Webudvikler hos Webstarters
 • Født: 1992
 • Fødeby: Sønderborg

Fem ord der beskriver IBA

 • Engageret
 • Moderne
 • Intelligent
 • Sjovt 
 • Målrettet

Hvem er jeg

Jeg er født og opvokset i Sønderborg. I 2012 flyttede jeg til Kolding for at læse Multimediedesign. Dengang var uddannelsen en del af Nordic Multimedia Academy (NOMA) og lå på Hansenberg.

Da jeg dimitterede i 2014, brugte jeg et år på at forsøge mig som iværksætter med et reklamebureau, Leaf Design, sammen med nogle klassekammerater.
I 2015 startede jeg på min overbygning af multimediedesign, nemlig professionsbacheloren i webudvikling på IBA.

Min tid på IBA

Jeg begyndte min professionsbachelor i webudvikling, fordi jeg ønskede at bygge oven på mit kendskab til PHP-programmering.

Det var det, jeg havde brugt mindst tid på som multimediedesigner, og jeg syntes, det var en nødvendighed at kunne lidt mere.

Dét jeg bedst husker fra min studietid
Tiden på IBA har været fantastisk af rigtig mange grunde:

 • Jeg fik frihed til at arbejde med de fag, jeg interesserede mig mest for samt med mine egne projekter grundet den mængde fritid, der var.
   
 • IBA har virkelig engagerede undervisere. Den person, der har påvirket mig mest, har været Per Toft. Jeg havde Per Toft i et fag om udviklingsmiljøer. De engagerede underviseres arbejde har helt sikkert også haft indflydelse vores studietur til San Francisco, hvor tre uddannelser samledes for at tage på virksomhedsbesøg. De mest kendte virksomheder, vi besøgte, var Google og Facebook i Silicon Valley.
   
 • Super fede tiltag i forhold til sociale arrangementer på skolen med alle skolens studerende. Heriblandt fester, fredagsbar, ture og sport.

Sådan har jeg gjort brug af min uddannelse og kompetencer fra IBA 

At kunne programmere er ved at blive til en “lifeskill”, føler jeg. Det er en god evne at have, og jeg har brugt det både som webudvikler i to digitale bureauer og som udvikler af vores forenings hjemmeside (Kolding Esport).

Jeg bruger det stadig på fritidsbasis, fordi jeg synes det er interessant at hente informationer fra APIer og Counter-Strike servere.

IBA har uden tvivl påvirket mig og min retning. Det skyldes muligheden for at arbejde så meget på personlige projekter, at jeg er endt, hvor jeg er i dag.

Min karrierevej

Året efter dimissionen var jeg med til at starte en webafdeling hos Seo-service IVS i Kolding.
På det ene år lærte jeg meget, men dog to overordnede ting:

 1. Webudvikling kan ikke sælges billigt
   
 2. Erhvervserfaring er virkelig en god ting, for man lærer rigtig meget af at arbejde dedikeret med sit emne på fuld tid.

Efter Seo-Service var jeg hos Webstarters A/S som webudvikler. Jeg opsagde mit job for at forfølge min drøm om at kunne leve af Counter-Strike. Lige nu er jeg timelønnet Counter-Strike-Underviser hos UngKolding, Efterskolen Kildevæld og Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole.  

Derudover er jeg frivillig formand i Kolding Esport - en klub som jeg også udvikler på. Min arbejdsdag indeholder typisk et møde, forberedelse til undervisning og så decideret undervisning.

Sådan har min uddannelse fra IBA bidraget til min success

En udvikler er næsten et must i en eller anden sammenhæng, når man gerne vil skabe en virksomhed eller forening. Mine egenskaber har gjort det muligt for mig at fremstille markedsføringsmateriale selv og har derfor sparet mig for meget tid og penge i den korte periode, jeg har været på arbejdsmarkedet.

Jeg synes, at IBA var det rigtige valg for mig, netop fordi de virkede til at have fingeren på pulsen ift. uddannelse, emner og opbygning af uddannelserne.

Alumni Visdom

Et råd jeg gerne vil give videre
Jeg ville følge det samme råd, jeg fik af Brian Jørgensen, som var medhjælper både på NOMA og IBA.

Han rådede mig til at lave noget, jeg kunne lide, imens jeg studerede - man får nemlig ikke samme tid til lignende projekter efter dimission.
At fordybe sig i personlige projekter, man brænder for, er virkelig en stor del af ens studietid også.

13-05-2020

IBA Alumni Martin Hansen