Juli 2021

Jesper Toft Rasmussen

Blå Bog

 • Navn: Jesper Toft Rasmussen
 • Nationalitet: Dansk
 • Uddannelse: Multimediedesign
 • Dimitterede: 2018
 • Nuværende Job: Back office hos BetterBoard ApS
 • Tidligere job: Studiejob hos Ikon Klub & Erhverv, Better Board ApS og The Old Irish Pub
 • Født: 1995.

Fem ord der beskriver IBA

 • Spændende
 • Åbensindet
 • Lærerig
 • Lyttende
 • Motiverende.

Hvem er jeg

Jeg er vokset op i en lille by, Starup, som ligger små 4 km fra Haderslev. Jeg kommer fra en klassisk dansk familie med mor, far og to storesøstre, så jeg har altid været den mindste i flokken, men mine ambitioner har dog altid været de største.

Igennem min opvækst har jeg altid forsøgt at lære af mine oplevelser og på den måde skabe erfaringer, som styrker både mine faglige- såvel som for mine menneskelige kompetencer.

Efter at have bestået min HHX-eksamen valgte jeg at gå direkte videre på universitet i Kolding for at læse International Business, da det var et naturligt valg at fortsætte i den økonomiske retning. Efter halvandet år på studiet kunne jeg dog godt fornemme, at jeg slet ikke kunne se mig selv arbejde med noget af det, jeg lærte. Det var rent ud sagt for kedeligt for mig.

Jeg besluttede mig derfor at kigge efter noget andet, og her faldt jeg tilfældigvis over Multimediedesign-uddannelsen på IBA, som jeg straks blev interesseret i.

Min tid på IBA 

Jeg har altid været lidt af en nørd, når det kommer til computere. Derudover er jeg en meget autodidakt person, så da jeg i en meget ung alder fandt ud af, hvordan man via nogle linjers kode kan lave en hjemmeside, så blev min interesse meget hurtigt forstærket. Ikke lang tid efter blev jeg også hurtigt bidt af entreprenørskab. Jeg synes, at tanken om at starte mit eget firma var enormt spændende.

Det virkede derfor som en interessant mulighed at gå en helt anden retning, end det jeg tidligere havde studeret og rent faktisk studere noget, som jeg kunne se fremtidsmuligheder i.

Dét jeg bedst husker fra min studietid
Jeg kan huske, hvordan kodningsfaget, men i særdeleshed også det grafiske fag, virkelig trak i mig. Underviserne var helt fantastiske til at gøre mig nysgerrig på at lære endnu mere, end det vi lærte i undervisningen. Det kom til at spille en stor rolle for mig og betød, at jeg både fik to studiejobs og en praktikplads efter mit andet semester.

Jeg tror helt bestemt at undervisningen, mine medstuderende og selve fagene gav mig et mere klart syn på, hvad jeg egentlig gerne vil bruge min uddannelse til.

Min karrierevej

Jeg var så heldig i min praktik, at jeg allerede inden praktikperiodens afslutning blev tilbudt job hos den virksomhed, jeg var i praktik ved - og som jeg stadig er en del af.

Her har jeg udviklet mig endnu mere, også inden for områder som jeg aldrig har beskæftiget mig med før. Dette har givet mig masser af ansvarsområder inden for bl.a. digital kommunikation, hvor jeg laver video og grafik til vores sociale medier. Derudover har jeg en del kundekontakt, hvor jeg bidrager til at gøre kundeoplevelsen og brugeroplevelsen bedre.

Mine hovedansvarsområder indebærer bl.a. digital kommunikation, hvor jeg laver video og grafik til vores sociale medier samt hjemmesideoptimering, hvor jeg sørger for løbende at optimere vores SEO. Derudover sidder jeg også som en del af vores support afdeling, hvor jeg hjælper vores brugere med at løse de udfordringer, de måtte have.

En typisk arbejdsdag for mig
Min arbejdsdag består i at komme med idéer og udforme nye kampagner på vores sociale medier, teste vores produkt, som er et softwareprogram til bestyrelsesarbejde, og sørge for hjemmesideoptimering bl.a. i form af SEO-optimering. Derudover bliver jeg også inddraget i diskussioner omkring produktudviklingen, hvor der både kommer ønsker fra vores kunder, og andre gange er det interne ønsker, som vi i virksomheden gerne vil tilføje til portalen.

Med denne brede vifte af områder at forholde sig til, oplever jeg derfor også sjældent, at to dage er ens. Der kommer ofte spontane opgaver, som skal løses, inden jeg kan fortsætte med noget nyt.

Sådan har jeg gjort brug af min uddannelse og kompetencer fra IBA

Interessen for online markedsføring og kodning har jeg taget med på arbejde fra den første dag, og det har helt sikkert været med til at sikre mig det job, jeg har i dag. Denne interesse gjorde også, at jeg faktisk følte, at jeg kunne bidrage og hjælpe den virksomhed, jeg kom i praktik hos.

Så for mig var praktikperioden ikke en periode, som bare skulle overstås for at kunne gennemføre studiet. Det var min mulighed for at bidrage med den viden, jeg havde lært og hjælpe en virksomhed til at blive endnu større og bedre på flere områder.

Selv efter 2 år på arbejdsmarkedet har jeg stadig nogle af mine underviseres stemmer i hovedet, når jeg sidder med nogle projekter. Det kan måske lyde skræmmende, men det er det ikke, tværtimod, så hjælper det mig med at fokusere på de opgaver, jeg bliver stillet.

Sådan har min uddannelse fra IBA bidraget til min succes

Jeg er for evigt taknemmelig for de underviserer på IBA, som har været med til at gøre undervisningen spændende og ikke mindst lærerig.

De cases, vi blev stillet under uddannelsen, var i den grad med til at øge produktiviteten hos mig og mine medstuderende. Der gik næsten konkurrence i at overgå hinandens idéer og udtryk – på den gode måde naturligvis.

Alumni visdom

Et råd jeg gerne selv ville have haft
Et råd, jeg godt kunne have brugt, da jeg startede på uddannelsen, var at sætte mig ind i annoncering på sociale medier. Når du kommer i praktik, så kommer du med stor sandsynlighed til at berøre annoncering på enten LinkedIn, Facebook, Instagram eller noget helt tredje.

Virksomhederne elsker multimediedesignere, fordi vi kan så mange forskellige ting, men for mit vedkommende blev annoncering kun meget kort berørt under uddannelsen. Jeg skulle derfor lære det meste selv, da jeg startede i praktik - hvilket er et stort projekt, da der er så mange termer, knapper og indstillinger, der skal forstås og læres.

Et råd jeg gerne vil give videre
Hvis ikke du allerede har gjort det, så få dig oprettet på IBA’s jobportal med det samme! Jeg blev tilbudt 3 praktikpladser et halvt år inden, vi skulle starte i praktik, og jeg var derfor rigtig godt stillet i forhold til mange af mine andre medstuderende. Det var også den vej igennem, at jeg fik landet mig 2 studiejobs.

Det er en fantastisk portal, og der er så mange muligheder for at finde studiejobs og praktikpladser, som i nogle tilfælde endda kan ende i fuldtidsstillinger efterfølgende.

Afslutningsvis vil jeg sige, at for mig har det været vigtigt at komme ud på arbejdsmarkedet og få noget erfaring. Jeg har nu efter 2 år på arbejdsmarkedet besluttet mig for, at jeg er klar til at vende tilbage på skolebænken næste sommer (2022) og tage den næste uddannelse, som kan tage min karriere til nye højder.

02-07-2021
 
IBA Alumni Jesper Toft Rasmussen