August 2020

Henriette Fuglsang

Blå Bog

 • Henriette Fuglsang
 • ​Uddannelse: Markedsføringsøkonom
 • Dimitterede 2017
 • Nuværende job: Eventkoordinator hos HK
 • Tidligere job: Freelancer, 
 • Født: 1989
 • Fødeby: Tønder.

Fem ord der beskriver IBA

 • Fedt studiemiljø
 • Gode undervisere
 • Ægte cases fra erhvervslivet
 • Gode muligheder (tutor, eksamens angst osv.)
 • Gode kontakter til virksomheder til praktiksøgning.

Hvem er jeg

Jeg er vokset op i Ottersbøl i Sønderjylland, og det er cirka så langt ude på landet, som man kan komme. Til daglig taler jeg rigsdansk, for hvis jeg taler sønderjysk, vil ingen på mit arbejde kunne forstå mig. Jeg taler dog sønderjysk, når jeg er sammen med familien eller sammen med andre, der taler det.

Da jeg er skilsmissebarn, har jeg boet i en del byer. Først Ottersbøl før mine forældre gik fra hinanden, så Døstrup med min mor og søskende. Da min mor giftede sig med min stedfar, flyttede vi til Jejsing nær Tønder.

I en alder af 16 år flyttede jeg hjemmefra med min storesøster. Vi flyttede til Tønder. Her boede jeg indtil 2010, hvor jeg flyttede til Odense, da jeg fik arbejde hos SKAT indenfor markedsføring til unge. Jeg har boet i Odense lige siden.

Min tid på IBA

Efter at have arbejdet 2 år ved SKAT med markedsføring til unge, følte jeg, at jeg manglede udfordringer og ny viden, så jeg kunne videreudvikle mig både fagligt og personligt. Derudover stod SKAT på det tidspunkt også overfor nedskæringer, og den afdeling, jeg arbejdede i, blev lukket ned. I stedet for at sidde som telefondame valgte jeg at læse videre.

Jeg følte, jeg manglede teoretisk viden for at kunne forsætte mit arbejde inden for markedsføring, og dette var min motivation til at søge hos IBA. Jeg ville rigtig gerne forsætte arbejdet inden for markedsføring, men i en ny branche.

Dét jeg bedst husker fra min studietid
Jeg har ikke kun ét bedste minde fra min tid som studerende, men derimod en samlet positiv oplevelse af en god periode i mit liv med gode og søde medstuderende, sjove oplevelser samt mange aha-oplevelser, når jeg endelig forstod en teori eller udregning.

Det var også en tid med mange fede og sociale oplevelser på IBA - det var nemlig ikke kun det faglige og undervisningen, der fyldte. Jeg var også tutor for de nye studerende, og det gav mig et mere bredt kendskab til IBA, undervisere og internationale studerende på tværs af uddannelserne.

Mine foretrukne undervisere var René Jensen og Inga Beckmann. De forstod virkelig at gøre svært stof ”let” og forståeligt, og så var de vildt inspirerende. Jeg tror ikke, at jeg havde et foretrukken fag, men jeg fik optur over at ”fange” pointen eller forstå en model.

En af de ting, jeg nok husker bedst, er Fresherday, som var en studiestartsdag med en tilhørende fest om aftenen. Her fik vi et stærkt sammenhold i klassen og nogle gode minder.

Min tid på IBA har udfordret mig fagligt og personligt. Man lærer en del om sig selv på sådan en uddannelse og gennemgår en faglig udvikling.

Jeg gik ind til uddannelsen med en ambition om at få ny og mere teoretisk viden inden for markedsføringsbranchen, så jeg kunne forsætte arbejdet med markedsføring. Men jeg lærte nye områder at kende, og derfor ændrede mine mål og ambitioner sig også i forhold til min fremtidige karriere.

Jeg fik både ros og ris undervejs i mit forløb hos IBA, men jeg lærte også at håndtere udfordringer på en ny måde. Det var f.eks. min eksamensangst, som jeg fik hjælp til gennem studievejlederen Line (STOR TAK til hende).

Min karrierevej

Året efter dimission arbejdede jeg som freelancer. Under min studietid havde jeg et fritidsjob hos et marketing-firma, og de ansatte mig til projekter inden for markedsføring. Igennem dem fik jeg nye kontakter, som også brugte mig til projektarbejde som freelancer.

Efter at have arbejdet for forskellige virksomheder med forskellige arbejdsopgaver, blev min interesse for markedsføring mindre, mens min interesse for events blev større.

Gennem mit freelancerarbejde kom jeg i kontakt med en i bestyrelsen hos HK og fik ad den vej at vide HK, at snart ville mangle en eventkoordinator. Jeg fik sat et møde i stand og blev derefter kontaktet for en jobsamtale. Jeg har arbejdet ved HK lige siden.

En typisk arbejdsdag for mig
En normal arbejdsdag findes ikke hos mig. Hver dag er forskellig fra andre, og jeg nyder det!

Da jeg arbejder inden for fagbevægelsen og i en politisk organisation, kan tingene ændre sig fra dag til dag. Mit arbejde indebærer f.eks. idéudvikling, planlægning, markedsføring, afholdelse, og opfølgning af events, arrangementer og kurser.  

Alumni visdom

Et råd jeg gerne selv ville have haft
Ingen læring uden frustration.

Det er okay ikke at kunne det hele i første omgang. For man er på IBA for at lære, så det er vigtigt at acceptere, at læring kan være svært og skabe frustration.

Men når du kommer igennem det, så kommer viden og læring.

12-08-2020
 

IBA Alumni Henriette Fuglsang