Februar 2021

Camilla Svane Bertelsen

Camilla har haft fuld fart over feltet, siden hun blev færdig som markedsføringsøkonom. Ikke mindst har hun startet eget firma, men hun har også taget instruktøruddannelsen i Zumba. Herunder kan du dykke ned i, hvordan Camilla jonglerer med mange forskellige bolde på én gang. 

Blå Bog

 • Navn: Camilla Svane Bertelsen
 • Uddannelse: Markedsføringsøkonom 
 • Dimttederede: 2020
 • Nuværende job: Selvstændig ved Svane Marketing (fuldtid), Tilkaldeassistance ved Bog & Ide (0-10 timer i måneden), Zumba instruktør ved FIC/Fredericia kommune (4 timer i ugen)
 • Tidligere job: Billunds Boghandel, Schlebaum, Nexttech
 • Født:1990
 • Fødeby: Fredericia, Danmark.

Fem ord der beskriver IBA

 • Indbydende
 • Trygt
 • Inddragende
 • Lærerigt
 • Høj faglighed.

Hvem er jeg

Jeg er født og opvokset i Fredericia og har boet i omegnen af Fredericia hele mit liv.
Jeg har taget en HHX på IBC i Fredericia og blev uddannet boghandler (salgsassistent med speciale i boghandel) umiddelbart derefter. Jeg blev færdiguddannet boghandler i 2012, hvorefter jeg påbegyndte en HA i Odense i 2013.

Jeg fandt dog hurtigt ud af, at dette ikke var en uddannelse for mig, og samtidig blev jeg gravid og fik mit første barn i juni 2014. Hun blev skrapt efterfulgt af tvillinger i januar 2016, og derfor brugte jeg et par år på at være mor. I denne periode fik jeg også arbejde i Bog & Ide, hvor jeg i perioder havde fuldtidsarbejde.

Min tid på IBA

Jeg valgte at studere på IBA af flere årsager. Dels gik min mand der i forvejen og havde givet mig et godt indtryk af IBA. Dels var IBA tæt på Fredericia og derfor let at få til at hænge sammen med hverdagen for vores familie.

Jeg valgte at søge optagelse på Markedsføringsøkonom, da jeg altid har haft en interesse for at udforske, hvordan man får kunden ind i butikken. Derudover fangede det i høj grad min interesse, at der var en kombination af teori og praksis - hvilket adskilte sig meget fra mine tidligere erfaringer på SDU.

Det sidste element var, at uddannelsen begyndte i januar, hvilket passede perfekt med, at juletravlheden i bogforretningen var overstået.

Dét jeg bedst husker fra min studietid
Mine stærkeste minder fra IBA er primært fra undervisningen, gruppearbejdet og min praktikperiode.

Jeg var så heldig at have utroligt mange passionerede undervisere, som formåede at formidle deres fag på en spændende og inddragende måde. Jeg var taget på uddannelse med en interesse for markedsføring, som jeg i den grad fik forstærket af mine undervisere, men derudover fik jeg også interesse for bl.a. jura og økonomi, hvilket jeg overhovedet ikke havde regnet med.

En stor del af de praktiske cases løste vi i grupper. Jeg var en del af en fantastisk studiegruppe, hvor vi i fællesskab fik hævet vores faglige niveau, og vi havde nogle rigtig gode stunder samtidig.

Jeg fandt min praktikplads gennem et arrangement på SDU, hvor jeg mødte Karsten fra Nexttech. Kemien var god, og i løbet af min praktikperiode fik jeg lov til at være en del af en stor udvikling i Nexttech, deltage på diverse messer, og jeg fik meget frie tøjler til at øge marketingindsatsen hvor jeg så, at det gav mening.

Derudover deltog jeg i flere arrangementer, som var arrangeret af IBA uden for studietiden. Her blev jeg meget imponeret over hvor meget energi, der var lagt i arrangementerne, og jeg oplevede absolut, at de var et besøg værd - både for at styrke det sociale, men i andre tilfælde også for at lære noget mere.

IBA har absolut haft en påvirkning på min lyst til at lære, som er blevet markant forøget. Jeg havde mange fantastiske undervisere, og det er ikke sidste gang, jeg har studeret på IBA.

Jeg oplevede desuden, at jeg fik øget min selvtillid, både ved at se resultaterne af mine studier, resultatet af mine opgaver og prøver, men også ved at interagere med underviserne og derved blive styrket i mine tanker og ideer.

Min karrierevej

Efter min dimission var det første ,jeg gjorde, at ringe til Niels, som var en kontakt, jeg havde fået gennem Nexttech. Han kunne ikke tilbyde mig et job, men hvis jeg ønskede at starte som selvstændig, så ville han gerne hyre mig som konsulent.

Det skulle jeg naturligvis lige overveje, og der gik en måned, hvor jeg søgte job. Jeg blev også tilbudt arbejde hos Verisure, men valgte at takke nej, da jeg hellere ville arbejde med det, jeg havde lært på IBA. I denne periode uddannede jeg mig også til Zumba-instruktør.

I marts kontaktede jeg Niels igen og meddelte, at jeg var klar til at starte egen virksomhed, Svane Marketing.

Jeg startede omgående, og vi aftalte, at jeg arbejdede 20 timer om ugen for ham i tre måneder. Så ramte corona. Jeg fik mit CVR-nummer, dagen inden landet blev lukket for første gang. Niels overholdt dog alligevel vores aftale, og jeg arbejdede for ham de næste tre måneder. Samtidig havde jeg fået et job på 10 timer i ugen som SoMe- og SEO-assistent hos Schlebaum i Kolding.

De 3 måneder gik hurtigt, og derefter nedskalerede vi indsatsen til to timer i ugen, mens jeg stadig var hos Schlebaum. Hos Schlebaum begyndte jeg at opsøge nye kunder, og fik hurtigt opgaver indenfor både SEO, content, SoMe, annoncering og opbygning af hjemmesider.

I juni ophørte jeg med at arbejde for Schlebaum, da mit eget firma voksede, og vi blev for meget konkurrenter. På det tidspunkt begyndte jeg også at arbejde som Zumba-instruktør ved Fitness1, og jeg blev senere ansat hos FIC (Fredericia Idræts Center), hvor jeg kunne få flere timer.

Dette er så min hverdag i dag. Jeg arbejder primært for mine egne kunder med forskellige grene af markedsføring.

En typisk arbejdsdag for mig 
Mine dage er meget forskellige, hvad angår arbejdsopgaver. Hvor jeg den ene dag sidder og arbejder udelukkende med SEO, så bygger jeg hjemmeside den næste dag eller laver en contentplan.

Det mest spændende arbejde er, når jeg kan sende en mail til en kunde, hvor jeg kan vise dem effekten af mit arbejde - og får tilbagemelding på, at de også mærker effekten.

Sådan har jeg gjort brug af min uddannelse og kompetencer fra IBA

Jeg gør brug af mine færdigheder fra IBA hver dag. Jeg bruger f.eks. Gantt-kortet til at planlægge mine kunders indsats og til at planlægge min egen tid. 

Jeg bruger min viden om marketing, kommunikation og jura til at nå kundernes kunder på den rigtige måde. Og jeg bruger økonomien til at budgettere og beregne kundens ROI - blot for at nævne nogle eksempler.

Sådan har min uddannelse fra IBA bidraget til min succes 

Jeg ville slet ikke kunne have min egen konsulentvirksomhed, hvis jeg ikke havde gået på IBA. De kompetencer, som jeg har lært, er afgørende for min succes.

Og den vilje, som jeg har fået til at udvikle mig og lære mere, gør, at jeg altid søger den nyeste viden inden for mit felt.

Alumni visdom

Et råd som jeg gerne selv ville have haft
Bare GØR det. Kom ud af dit hoved og spring ud i det.

Hvis du bruger hele dagen på at overveje måder, hvorpå du kan fejle, så skal det nok lykkedes for dig at gøre netop dét.

Hvis du til gengæld ”bare” springer ud det, så vil det bedste være, at du får succes. Og det værste at du lærte noget.

Et råd jeg gerne vil give videre
Du får det ud af uddannelsen, som DU vil. Hvis du gør en indsats og virkelig gerne VIL lære, så har IBA fantastisk meget at byde på.

01-03-2021

IBA Alumni Camilla Bertelsen