Alle er glade for Louise

Hun er en populær kvinde, hende Louise Lolk Buchholt Fischer. Det er der ingen tvivl om. Under klapsalver fra studiekammeraterne bliver hun kaldt op på podiet på Koldinghus en ekstra gang.

Rektor Niels Egelund fra IBA Erhvervsakademi Kolding har nemlig en pris til hende. Én hun får for sit store engagement på E-designeruddannelsen. For at have påvirket læringsmiljøet særdeles positivt på holdet – samt for at være en stærk teamplayer og fighter, som har inspireret og rummet sine medstuderende.

E-designer

Uddannelsen Entrepreneur og designmanager, også kendt som "E-designer", er en kreativ 2-årig erhvervsakademiuddannelse, som har fokus på design og business.

Uddannelsen som E-designer udbydes kun på IBA i Kolding og KEA i København. 

Bliv i stand til at kunne identificere og udvikle en idés markedspotentiale og håndtere igangsættelse, evaluering og styring af konceptets udvikling og lancering. 

Få viden om:

 • Designprocesser og metoder
 • Markedsføring
 • Kommunikationsteori
 • Kultur, trends og designhistorie
 • Innovation
 • Idégenerering
 • Organisation, logistik og økonomi

Læs mere om uddannelsen >>

Louise bor med sin mand og 3 børn i Vejle. Det er også her, at hun har arbejdet på Økolariet i mere end tre år. For øvrigt et sted - hun vendte tilbage til, da hun skulle i praktik som E-designer i 3 måneder.

Bagefter siger hun beskedent:

- Det havde jeg da overhovedet ikke regnet med. Jeg ser muligheder og føler, at jeg er blevet beriget med en stor værktøjskasse på den her uddannelse. Jeg er 39 år, så jeg har jo valgt at uddanne mig sent i livet for at få en ny chance på jobmarkedet.

Louise indrømmer, at det har været tidskrævende at studere, når man som hun og hendes mand har tre børn på 7, 12 og 15 år. Mest det med, at hun aldrig rigtig har kunnet holde fri, fordi man som studerende altid kan læse lidt ekstra. 

- Jeg har taget uddannelsen for at lære at tænke kreativt. For at kunne hjælpe små og mellemstore virksomheder med at tænke kreativt. Det er virkelig meget, man skal lære på 2 år. Men det er lykkes, og nu skal jeg bare finde mig et arbejde.

Louise fra Vejle har tidligere arbejdet som Webshop-manager og marketingkoordinator. Nu håber hun på et job, hvor hun kan få lov at hjælpe en lille eller mellemstor virksomhed med at tænke kreativt.

Mens vi sidder og taler sammen, nærmer flere af Louises studiekammerater sig. De er klar til at tage hjem fra dimissionen, men vil ikke gøre det uden at have sagt ordentlig farvel til Louise. Selv om Louise er ved at svare på spørgsmål, spotter hun dem med det samme én efter én. Hun rejser sig fra bænken og lytter interesseret til, hvordan de har det, og hvad deres planer er.

En af dem har en flot hjemmelavet gave med til Louise, som hun forsigtigt pakker ud og bliver tydeligt rørt over. Alle studiekammerater får et varmt kram. Sådan ét som varer lidt længere end normale kram.

En af dem har en flot hjemmelavet gave med til Louise, som hun forsigtigt pakker ud og bliver tydeligt rørt over. Alle studiekammerater får et varmt kram. Sådan ét som varer lidt længere end normale kram.

Imens sidder hendes ægtemand, Per, tålmodigt på bænken ved siden af hende. I hænderne har han det kransekage og det glas med bobler, han har hentet til hende. Og som hun endnu ikke har nået at nyde.

Han siger:

- Alle er glade for Louise. Hun er lyttende og empatisk.

Og fortsætter efter en tænkepause:

- Jeg tror, at mange føler sig trygge i hendes selskab.

Da Louise er færdig med at tage afsked med sine studiekammerater efter to års studie, er hendes råd til alle, der overvejer at begynde at læse, da også:

Stol på dig selv. Så skal det nok gå.

Kontakt

 • Niels-Jørgen B. Madsen
  Niels-Jørgen B. Madsen
  Studievejleder - nye studerende