Årets IBA Praktik: Alla var i finalen med S.A. Christensen

Hvis man vil øge kendskabet mellem moderselskabet i Danmark og datterselskabet i Rusland, så ville det være smart med en medarbejder, som taler begge sprog. Og kender begge kulturer.

Hvis medarbejderen samtidig arbejder i den danske salgsafdeling og har en stor viden om både sociologi og marketing, så ligger den lige til højrebenet. 

Finalisterne i Årets IBA Praktik 2018

Foruden Alla var følgende fire finalister:

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik 2018 >>

Alla Rozova

  • Fra Rusland, men har boet i Danmark siden december 2016.
  • Har lært dansk på halvandet år.
  • Har en dansk kæreste og dermed en dansk svigerfamilie.
  • Læser Professionsbachelor i International handel og markedsføring.
  • En del af IBAs NIBS-team, som har turneret verden rundt og fungeret som virksomhedskonsulenter i case-competitions.

Læs mere om uddannelsen Professionsbachelor i International handel og markedsføring >>

Eller læs om uddannelsen på engelsk >>

Læs om NIBS-teamet >>

S. A. Christensen

  • Producerer malkeudstyr - blandt andet malkerobotter.
  • S. A. Christensen begyndte i 1938 som en importvirksomhed, som indkøbte amerikanske malkemaskiner og solgte dem i Danmark.
  • Siden 1947 har virksomheden selv produceret malkemaskiner.
  • Produktionen foregår i Kolding, og S. A. Christensen sælger til landmænd i 65 forskellige lande.
Billede af Alla Rozova

Alla og kæresten Christian deles om arbejdet hjemme i lejligheden i Kolding - selv om Alla ikke har været meget hjemme i de seneste måneder på grund af rejser med IBAs konkurrencehold og hendes forretningsrejse til Rusland for S. A. Christensen. 

Se og hør hvorfor Alla indstillede sit praktikophold til Årets IBA Praktik 2018

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Praktikant på arbejde i Rusland

Sådan tænkte de i salgsafdelingen hos S. A. Christensen i Kolding, da de sendte deres praktikant fra IBA Erhvervsakademi Kolding til Rusland for at arbejde i to uger i virksomhedens russiske datterselskab. Heraf den ene uge på en tilbagevendende messe, hvor hun kunne interviewe nogle af de potentielle kunder, som kom forbi.

- I internationale virksomheder kan det være svært helt at forstå, hvordan arbejdsgangen foregår i de forskellige lande. Så hovedårsagen til, at jeg tog til Rusland i 2 uger var, at jeg kunne hjælpe med at skabe forståelse mellem de to salgsafdelinger, siger Alla Rozova, som er praktikant hos S. A. Christensen i Kolding.

Alla er selv russer og har en bachelor i sociologi fra sit hjemland. Siden december 2016 har hun boet i Danmark sammen med sin danske kæreste, Christian, som hun forelskede sig i, da de begge læste et semester i Ungarn for år tilbage.

Billede af Alla Rozova ved malkemaskinen

Alla er tæt på sin svigerfamilie, da hun og kæresten Christian bor i hans hjemby - Kolding. Den danske familie taler hun så meget med, at det træner hendes danske sprog. Hun læser sin uddannelsen på engelsk men er nu så dygtig til dansk, at hun også ville kunne læse den på dansk.

Alla bruger alle sine modeller fra skolen

I Kolding har Alla læst den halvanden årige uddannelse ”professionsbachelor i international handel og markedsføring” på IBA.

For hende er det vigtigt at bruge den viden, hun har fået med fra IBA - ude i den virkelige verden. Og for at kunne vurdere et datterselskab, skulle hun også kende forretningsmodellen og strategien.

- Jeg har en god hukommelse og er meget opmærksom i undervisningen. Jeg kan huske alle de modeller og teorier, vi har haft på skolen. Og jeg bruger dem hele tiden, forklarer Alla, som efter sit besøg på datterselskabet har fået en god relation med sine russiske kolleger.

Det er yderst brugbart i dagligdagen hos S. A. Christensen i Kolding:

- Alla har gjort en forskel ved at bringe rigtig meget viden fra Rusland tilbage til os her i Kolding. Hun er usædvanlig selvkørende. Hun er meget moden i forhold til sin alder, og så har hun sine egne meninger. Og tør sige dem.

Sådan lyder roserne fra Allas praktikantvejleder, Hanne Staniok (som ses på fotoet herunder), som også er teamleder i salgsafdelingen hos S. A. Christensen i Kolding.

Alla drømmer om et job som virksomhedskonsulent hos store internationale firmaer for eksempel KPMG eller Ernst & Young. Eller inden for vedvarende energi, som hun synes, at vi i Danmark er rigtig gode til. Lysten til konsulentarbejdet er blevet vakt, mens hun har været en del af IBAs talentprogram og løst adskillige konsulentopgaver i konkurrencer over hele verden. 

Virksomheden har haft mange praktikanter

Hanne Staniok er en erfaren kvinde - også når det gælder praktikanter fra IBA. Med enkelte undtagelser har hun haft en eller flere nye praktikanter hvert halve år i de seneste 7 år. Praktikanter - som Hanne og resten af salgsafdelingen gerne taler engelsk med. Så at Alla mestrer det danske sprog efter kun halvandet år i Danmark, imponerer Hanne.

- Alla spottede vi med det samme, da vi deltog i speeddatingen på IBA (rekrutterings-event for praktikvirksomheder red.). Hun er ambitiøs, og det glæder mig helt vildt, at hun vil blive i Danmark og gøre karriere, siger Hanne Staniok, som også mener, at Alla er enhver svigermors drøm.

Så de er flere mødre på kontoret, som med et glimt i øjet ville have tilbudt deres assistance, hvis ikke Alla allerede havde fundet sit livs kærlighed.

Alla Rozova

Da Alla for nylig havde fødselsdag, fik hun flere fødselsdagshilsner fra sine kolleger i S. A. Christensens afdeling i Rusland. Den afdeling besøgte hun i to uger i februar, hvoraf de holdt en kæmpe messe i den ene uge. 

Praktikken har givet mig selvtillid

Og roserne er Alla ikke sen til at gengælde:

- Vi har en ”Win Win situation” her. For jeg har givet noget til virksomheden, og de har samtidig givet mig så meget igen. Vigtigst er selvsikkerhed. For vi har alle viden og erfaring. Men mange har ikke selvtilliden til at gå ud og bruge det. Og netop den selvsikkerhed har jeg fået hos S. A. Christensen. Nu har jeg troen på, at jeg kan passe et rigtigt arbejde.

Selvsikkerheden havde Alla brug for, da hun i konkurrence med 4 andre finalister, var inde foran en jury i april 2018 og forklare, hvorfor hun indstillede sit praktikophold til Årets IBA Praktik 2018. Og hvorfor hun mente, at malkemaskine-producenten fra Kolding burde vinde prisen.

Alla Rozova med en kollega

Alla, som her ses med en kollega, kan godt blive lidt rastløs, når hun har fri. Så det sker, at kæresten Christian siger til hende derhjemme, at hun skal ”sætte sig ned og slappe lidt af”. Men det er en udfordring for hende, fordi hun ofte har så meget i gang på samme tid.  

Læs historierne om de andre fire finalister:

12-04-2018 

Kontakt

Alla Rozova
- Jeg vil virkelig gerne finde et job her i Danmark. For lige fra mit første besøg her, har jeg rigtig godt kunne lide landet, danskerne og hvordan samfundet er bygget op. Så jeg gør mig umage for også at kunne bidrage med noget.
Alla Rozova
Russer
Læser professionsbachelor i international handel og markedsføring 2017-2018