Ajay er tredje bror på stribe, der tager uddannelse på IBA

Når studenterhuen endelig er hjemme, er der mange af de nybagte studenter, som snupper et sabbatår eller flere.

Men ikke Ajay Sivarajah. Tværtimod. Straks efter sommerferien var han fyr og flamme for at studere videre på IBA Erhvervsakademi Kolding, som begge hans storebrødre i forvejen har fortalt ham en masse gode ting om.

- De har fortalt, at IBA er et rigtig godt sted at studere, og at uddannelserne åbner for rigtig mange muligheder. Det var noget, som jeg virkelig bed mærke i, fortæller han.

Fakta

Professionsbacheloruddannelsen er for dig, som ønsker at arbejde med marketing, ledelse og salgsstyring samt forretningsudvikling i en international kontekst, og som gerne vil lære mere marketing på et strategisk niveau.

Professionsbachelor-uddannelsen i International handel og markedsføring er en 1,5-årig overbygningsuddannelse med fokus på virksomhedens strategiske grundlag, forretningsudvikling og salg i et internationalt perspektiv.

Du kan tone din faglige profil med to valgfrie elementer. Uddannelsen afsluttes med en praktikperiode og et bachelorprojekt.

Se mere her >>

Foto af Ajay

Han er vokset op i Grindsted, men for to år siden flyttede Ajay med sin familie til Hedensted. Efter sin studentereksamen har han dagligt taget turen til IBA i Kolding.

Med andre ord fulgte han i sine brødres fodspor. Ajay valgte Markedsføringsøkonom, og allerede som 20-årig sluttede han med den sidste eksamen. Undervejs i forløbet var han i praktik hos Assistance HR Partners som en del af uddannelsen.

- Det hele har været præcis så godt, som jeg havde hørt fra mine brødre. Jeg kom i en god klasse og havde også en god studiegruppe. Og så er IBA bare et dejligt sted at være, blandt andet fordi bygningen er virkelig moderne og godt indrettet, smiler Ajay.

Foto af Ajay og en kammerat

Ajay fremhæver det gode kammeratskab, han har oplevet på IBA.

Hans ældste bror er nu uddannet Finansbachelor og ansat hos Nordea, og den anden bror går stadig på IBA – men er i praktik hos Bauhaus’ danske hovedkvarter i Aarhus. Han læser International handel og markedsføring.

Videre på top up

Og det har Ajay også valgt at gøre. Igen er han blevet inspireret af de gode erfaringer, han har hørt om fra sin bror, som slutter sin sidste eksamen til januar. International handel og markedsføring er en top up-uddannelse, som tager halvandet år.

Foto af Ajay

- IBA er en moderne bygning. Det kan jeg godt lide, siger Ajay.

- Den passer rigtig godt sammen med det, som jeg allerede har studeret som Markedsføringsøkonom. Og jeg er sikker på, at det vil åbne endnu flere døre for mig. Så jeg investerer gerne halvandet år - af resten af mit liv - på at tage mere uddannelse, siger Ajay.

Så nu fortsætter han med at pendle mellem Hedensted og Kolding. Mange lektier når han at gøre færdig i toget. Det er også brug for at bruge tiden effektivt, for ved siden af studierne har han arbejde både hos Bilka og i Billund Lufthavn, hvor han hjælper med kontrol, når passagererne skal boarde deres fly. Og så er der selvfølgelig vennerne, som han også gerne vil mødes med. Som fodboldfan af Barcelona har han heldigvis lært at drible sig vej gennem udfordringerne.

Stemningsbillede

Ajay blander sig også i det sociale liv på IBA, hvor han meldte sig som totur i forbindelse med studiestart.

- For mig er det vigtigt, at jeg altid kan følge med i både undervisning og de lektier, som vi har. Og begge mine fritidsjobs tager heldigvis hensyn til, at jeg studerer, så derfor kan det lade sig gøre at passe det hele lige godt.

08/09/2023

Kontakt