Ahlers, Aaby og Løkke gik linen ud på IBA

Finansbachelor Mathilde Bladt Radich Madsen giver hastigt sin telefon til en studiekammerat for at få ham til at fotografere hende sammen med én af dagens gæster på IBA, statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Men hvad den studerende ikke ved er, at Tommy Ahlers kaster sig ind bag hende og Løkke og kommer med på fotoet.

Så da Mathilde efterfølgende vender sig om mod uddannelsesminister Ahlers og spørger, om hun også må få et foto sammen med ham, svarer han hende grinende: ”Det har du faktisk allerede. Du har bare ikke opdaget det endnu.”

Hvad var SNAK-BAR?

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, uddannelsesminister Tommy Ahlers og iværksætter Birgit Aaby havde inviteret sig selv på besøg på IBA Erhvervsakademi Kolding torsdag den 15. november 2018.

Gæsterne bestod af en blanding af studerende (147), bestyrelse (15), medarbejdere (43) og alumner (13). Det er første gang, de grupper har været til et event sammen på IBA.

De tre gæster ville snakke med de studerende om forskellige emner under overskriften "Hvor skal Danmark hen?".

De tre gæster blev modtaget af to studerende fra IBA. Kenneth Sørensen og Didde Skødt Falk læser begge en professionsbachelor i International handel og markedsføring. 

Didde veg ikke tilbage for at stikke lidt til statsministeren. Hun gjorde det nemlig klart for ham, at det var næsten lige så stort som at møde Obama – som hun var en af de få, som havde fået lov til fra IBA.

"De fleste siger ja, når man ringer"

IBA emmer af practical jokes, hurtige kommentarer og latterbrøl, da erhvervsakademiets studerende torsdag eftermiddag og aften har besøg af Løkke, Ahlers og Aaby.

Og mens hjertevarme Birgit Aaby deler knus og rosende opmuntringer ud til alle omkring sig, fremkalder Ahlers og Løkke grin med deres tørre og sjove kommentarer.

Ikke mindst da rengøringsdronningen Aaby slår fast, at hun som iværksætter hverken skal sidde i Folketinget eller være minister! Hvortil Lars Løkke underfundigt bemærker, at ”de fleste nu siger ja, når man ringer”.

200 personer i salen for at høre gæste talernes foredrag.

Der var plads til ca. 200 personer i salen, og pladserne var revet væk!

De unge vil have mere fleksibilitet

Både Aaby, Ahlers og Løkke lytter opmærksomt og nysgerrigt til de 200 studerende omkring dem og gør deres bedste for at svare på de unges udfordringer med at få studiejobs eller nystartede virksomheder til at hænge sammen med det at læse en uddannelse.

Og især Ahlers og Aaby glæder sig over at høre, at så mange af ikke mindst IBAs e-designere enten er i gang med eller vil starte egen virksomhed efter studiet:

- Dem, der vil ud og tjene deres egen løn hjem, er dem, der holder Danmark i gang. Selvstændighed er jo en gave, fordi det er så fleksibelt, at man kan planlægge sin egen hverdag, slår erfarne Birgit Aaby fast.

De studerende fik mulighed for at stille spørgsmål til de tre gæster. Et direkte talerør som de i højeste grad benyttede sig af.

I fronten ses Birgit Aaby efterfulgt af Lars Løkke Rasmussen og Tommy Ahlers. De tre gæster medbragte Kathrine Diez som ordstyrer.

Drive slår karakterer

Da Birgit Aaby bliver spurgt til, hvor meget hun kigger på karakterer, når hun ansætter unge i ét af sine mange firmaer, kommer svaret prompte:

- Jeg kigger på deres drive og motivation. Gnisten i øjnene. Slet ikke på karakterer.

Tommy Ahlers nikker ved siden af, for drive og motivation har han også søgt de 150-200 gange, han som enten iværksætter eller McKinsey-konsulent har været med til at ansætte folk. Han synes dog, at karaktererne er med til at sige ham, hvorvidt ansøgeren har forstået studiets indhold.

- Men det er jo kun ved første job. Herefter er det vedkommendes erfaring, der tæller, byder Løkke ind og bakkes op af Ahlers.

Ahlers høj af energi

Efter debatten i kantinen går turen ned i IBAs - til lejligheden indrettet – SNAK-BAR, hvor de studerende kommer endnu tættere på dagens gæster. 

- Jeg er helt høj af energi. For sikke en stemning, der er her. Jeg er bestemt blevet bekræftet i, at de kommende generationer både er fremadskuende og energiske, smiler uddannelsesminister Tommy Ahlers, inden han, efter tre gode timers snak og grin på IBA, sætter sig ind i sin ministerbil for sammen med sin gode veninde fra tv-programmet Løvens Hule, Birgit Aaby, at køre tilbage til København.

Der tages billeder med Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren var også forbi IBAs fredagsbar ved navn "Kongressen".

TvSyd var også forbi på akademiet. Her taler de med Frederik Gladbo Tranberg, som er studerende på IBA og samtidig er iværksætter.

19-11-2018

Kontakt