Årets IBA Underviser 2020

Kelli får energi af sine studerende

- Hun er empatisk, ønsker os det bedste og har masser af humor. Hendes lektioner er altid interessante, og hun er virkelig dygtig til at forklare stoffet.

De rosende ord kommer fra Max Friedrich Bürger, der har haft Kelli Terkelsen som underviser på Professionsbachelor i International handel og markedsføring på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Han er glad for, at Kelli nu er én af fem finalister i Årets IBA Underviser 2020. Hun har nemlig haft stor betydning for ham – og også mange andre studerende. Det viser den bunke af indstillinger, Kelli har fået til prisen.

Årets IBA Underviser

I 2019 stiftede Uddannelses- og Forskningsministeriet en underviserpris, der hvert år bliver uddelt til én underviser fra de i alt 8 danske erhvervsakademier.

For at finde vores egen kandidat til prisen har vi på IBA oprettet den lokale konkurrence Årets IBA Underviser.

Baseret på indstillinger fra studerende på både fuldtidsuddannelserne og efter-videreuddannelserne bliver der blandt underviserne udvalgt 5 finalister til vores lokale pris.

De fem finalister til Årets IBA Underviser 2020 var:

Ann Damgaard
René Boisen
Lars Bach
Kelli Terkelsen
Stefan Eberle

En lokal jury finder vinderen af Årets IBA Underviser. Den vinder sender vi videre til den landsdækkende jury, som skal vælge den endelige vinder af underviserprisen blandt de 8 lokale vindere fra landets erhvervsakademier.

Vinderens navn bliver afsløret ved en prisoverrækkelse hos Uddannelses- og Forskningsministeriet i 2021.

I 2021 vandt IBA's Lars Bach Undervisningsprisen. Læs mere her.

Præmien på en halv million:

Præmien til den landsdækkende vinder er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

- Jeg er altid spændt, når jeg skal møde en klasse for første gang. Det er vigtigt for mig at vise mig fra min bedste side og give et godt indtryk fra start.

Kelli er født og opvokset i USA og forskellige karrierevalg har sendt hende og ægtemanden til både Japan, England og Sverige, før de i 2005 endte i Kolding.

Efter at have arbejdet med marketing i en årrække, fik hun for fem år siden muligheden for at undervise på IBA og dele ud af sin viden. Den chance greb hun, og det har hun ikke fortrudt.

- Jeg elsker det. Det giver mig virkelig energi og motivation at være i det her undervisningsmiljø med masser af engagerede studerende, siger Kelli og fortsætter.

- De bedste dage er dem, hvor de studerende er aktive, stiller spørgsmål og har gode, reflekterede overvejelser. Så bliver jeg begejstret, siger hun.

Og hun gør meget ud af, at de studerende deler hendes begejstring. Det gør hun ved at komme velforberedt med blandt andet visuelle præsentationer og adskillige historier i ærmet. En studerende nævner f.eks. en lektion, hvor Kelli havde medbragt spiselige insekter for at fortælle historien om en virksomhed, der producerer anderledes fødevarer.

- Jeg ser mig selv som en storyteller. Jeg bruger masser af eksempler og deler små og store historier for at gøre teorier og modeller konkrete. Det gør det nemmere at forstå, relatere til og huske teorien, siger Kelli og giver straks eksempler på situationer, hvor det har gjort sig gældende.

Hendes grundighed, gode eksempler og visuelle undervisning har kollega Jon Ording Haug stor respekt for.

- Kelli er altid godt forberedt og fantastisk god til visuelle, pædagogiske præsentationer. Og så har hun virkelig stor viden om sit fagområde og holder sig altid opdateret, siger Jon, der i 2019 selv var en af finalisterne i Årets IBA Underviser.

- Kelli er hjælpsom, støttende og skaber god stemning, hvor hun er. Det meget inspirerende at se, hvor engageret hun er i sit arbejde. Det er fuldt fortjent, at hun er nomineret, siger Jon.

Kelli er ikke typen, der hviler på laurbærrene. Faktisk er hun stort set altid i gang. Og selvom hun har fundet gode metoder til at gøre sin undervisning interessant og studerende dygtigere, stræber hun efter at udvikle sig.

- Jeg reflekterer over, hvad jeg gør og siger, og hvordan det virker. Hvordan jeg kan gøre det bedre. Det er vigtigt for mig, siger hun.

En anden motivation er at følge med i, hvordan hendes tidligere studerende klarer sig. Hun holder kontakten med dem på LinkedIn, hvor hun kan følge med i deres nye jobs og kompetencer.

- Det er rigtig fedt, synes jeg. Det driver mig at se deres arbejdsliv udvikle sig. Indimellem får jeg også beskeder om, at de har nydt mine lektioner. Det er også rart at høre, smiler hun.

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

BLÅ BOG

Født i 1969.

Kelli er vokset op i USA, hvor hun har boet flere forskellige steder. Et sted mellem Nebraska og Wisconsin føles, ud over Kolding, mest som ”hjem”.

Hun er dansk gift og har en søn på 9 år.

Har en Master of Business Communication med fokus på international marketing fra Schiller International University i London.

Kelli er adjunkt og underviser på Professionsbachelor i International handel og markedsføring.

Hun har arbejdet med marketing i mere end 15 år, før hun begyndte at undervise på IBA.

Løber og læser i sin begrænsede fritid. Bruger gerne så mange dage som muligt i sommerhuset i Blåvand med familie og venner.

 

Læs mere om konkurrencen og de andre finalister her.

12-10-2020
 

Kontakt

Jon Ording Haug
- Det er tydeligt for de studerende, at hun lægger et stort arbejde i at planlægge og forberede undervisningen.
Jon Ording Haug
Lektor, IBA
Kollega og finalist i konkurrencen i 2019
Kelli Terkelsen
- Jeg elsker at lære nyt. Og når jeg lærer noget, deler jeg det med mine studerende.
Kelli Terkelsen
Lektor, IBA
Nomineret til Årets IBA Underviser