Årets IBA Praktik: Simone var i finalen med Erhvervsparken TEP

Lige fra Simone var helt lille, har hun tegnet og indrettet. Hendes forældre, Anders og Lone, har bygget flere huse, så familien er flyttet nogle gange.

Og hver gang har Simone spændt set til, mens forældrene planlagde, hvor hun og storesøsterens værelser skulle placeres.

Finalisterne i Årets IBA Praktik 2018

Foruden Simone var følgende fire finalister:

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik 2018 >>

Simone Svehag

  • 22 år og læser til Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) på IBA fra 2016 til 2018.
  • Opvokset i Odense V og bor nu i lejlighed med sin kæreste midt i Odense.
  • I forbindelse med sin uddannelse på IBA har Simone læst på universitetet i Cardiff i Wales i 4 måneder.
  • Stine er sprunget ud som selvstændig indretningskonsulent med base i Erhvervsparken TEP. Her har hun som tak for hjælpen i praktikken fået en gratis kontorplads stillet til rådighed i et halvt år.

Læs mere om uddannelsen Entreprenørskab og design  >>

Erhvervsparken TEP

  • Ligger i en tidligere hørfabrik i Tommerup - 4 kilometer fra motorvejen ved Odense.
  • Parken er på 25.000 m2 og rummer på nuværende tidspunkt 60 forskellige virksomheder - heraf en del iværksættere.
  • 275 medarbejdere har dagligt deres gang i erhvervsparken.
  • Med direktør John Nyhøj Kristensen i spidsen arbejder ti medarbejdere dagligt med at drive receptionen, frokostordningen, passe telefoner og konstant vedligeholde og ombygge hallerne.
Simone Svehag

Simone har i sin praktik haft et fortrinligt samarbejde med direktør for Erhvervsparken TEP, John Nyhøj Kristensen. John er begejstret over, at Simone holder den rene stil, som han så gerne vil udtrykke på stedet.

Se og hør hvorfor Simone indstillede sit praktikophold til Årets IBA Praktik 2018

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Iværksætter familie

Da Simone samtidig har mange iværksættere i sin familie, var det med drømmen om selv at blive selvstændig indretningskonsulent, at hun begyndte at studere Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) på IBA Erhvervsakademi Kolding.

En drøm der blandt andet førte hende 4 måneder til universitetet i Cardiff som en del af sin uddannelse på IBA.

Simone Svehag

Simone har fået lov at indrette kontorer i en lagerhal helt fra scratch. Med tegningerne i hånden har hun kunnet sparre med de tre håndværkere, som er ansat i Erhvervsparken TEP. De har lært hende en masse om det tekniske ved for eksempel at sætte vægge op i hallen. 

Simones far opdagede erhvervsparken

Samtidig med at Simone studerede indretning i Wales, etablerede hendes far et nyt firma i Odense. Han fandt ledige lokaler i Erhvervsparken TEP i Tommerup. Da han hørte direktøren fortælle, hvordan flere af de tomme bygninger skulle indrettes til nye lejemål. Ja - så faldt talen hurtigt på Simone.

Et samarbejde blev etableret, og Simone er blevet så begejstret for sit praktikophold hos TEP, at hun har indstillet det til konkurrencen Årets IBA Praktik og er røget videre i finalen.

- Det her er det bedste praktikophold, fordi de har stået med åbne arme. De har givet mig utrolige muligheder for at arbejde som indretningskonsulent, og det gode samarbejde herude har gjort, at jeg har kunnet skabe en synergi mellem håndværkere og ingeniørvirksomheder, fortæller Simone.

Hun har researchet og tegnet. Og hun har brugt alle de programmer og værktøjer, hun havde med sig fra uddannelsen Entreprenørskab og design (tidligere E-designer).

Derfor har hun ikke ladet sig skræmme, men har blot kastet sig ud i alle nye udfordringer.

Simone Svehag

I sin fritid er Simone i gang med at indrette en lejlighed i Odense for sine svigerforældre, som skal flytte ind i den inden længe. Hendes egne forældre har også planer om at give hende en stor rolle, når de i nær fremtid går i gang med at bygge deres næste hus.

Simone fornemmer selv stilen

Netop den selvstændighed, roser hendes praktikantvejleder, John Nyhøj Kristensen. Han er også direktør i Erhvervsparken TEP.

- Simone er dygtig og selvdreven. Hun er god til at fornemme stemning og stil. Og så kan hun visualisere på et højt plan. Det er super at have sådan én som hende i huset.

Samarbejdet mellem Simone og ham skal da heller ikke slutte med praktikopholdet. For John har tilbudt Simone en gratis kontorplads i erhvervsparken, når hun er færdiguddannet. Den aftale gælder foreløbigt i 6 måneder, og John er i fuld gang med at skaffe Simone opgaver allerede nu.

I sin praktik hos Erhvervsparken TEP har Simone arbejdet med to store haller, som skal indrettes til kontorer. Det ene af projekterne, har hun skrevet sin hovedopgave om. Og oveni har hun også været involveret i udviklingen af et motionscenter i erhvervsparken. Og det med meget specielle motionsredskaber, som et firma i parken forhandler.

Simone Svehag

Simone drev i nogle år sin egen webshop sammen med en veninde. De solgte tøj til kvinder. Men da hun begyndte på Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) studiet på IBA, valgte de at lukke den, så Simone kunne lægge alle sine kræfter i studiet. 

Simone vil skaffe anerkendelse til erhvervsparken

- Jeg har lært så meget på så kort tid herude. Siden jeg her begyndt her, har jeg jo ikke kunne snakke om andet. Så hele min familie og alle mine venner hører om det hele tiden, fortæller den 22-årige Simone smilende og understreger også, at hun synes, at der er alt for få, der kender til den fantastiske erhvervspark.

Med indstillingen gjorde hun til at ændre på dét, og i april 2018 var hun inde foran en dommerjury på IBA og fortalte dem, hvorfor netop hendes praktikophold var det allerbedste.

Læs historierne om de andre 4 finalister:

Kontakt

Simone Svehag
Det bedste ved min uddannelse er, at man får lov at være kreativ. Og at man samtidig får alle de her byggesten til, hvordan det er at være iværksætter.
Simone Svehag
Læser Entreprenørskab og design på IBA 2016-2018