Finalist i Årets IBA Praktik 2022

Simon købte sin første aktie som tiårig

Da Simon Langendorff var ti år, købte han sin første aktie. Det var en aktie i Sydbank, hvor hans mor tidligere har været ansat. Og allerede i sjette klasse var Simon helt sikker på, at han ville fortsætte på handelsgymnasiet, fordi han altid har elsket at arbejde med tal.

Her ses Simon Langendorff.

Afdelingsleder Lars Schoop Pallesen (i blå jakkesæt) er imponeret over, at Simon i dén grad er faldet ind i jargonen hos Sydbank – både overfor kunder og kolleger.

Og med sit praktikophold hos Sydbank i Aabenraa må man konstatere, at 21-årige Simon er landet på den helt rette hylde. Derfor har Simon også indstillet de fem måneders praktik til titlen som Årets IBA Praktik. Han og Sydbank er blandt de fem finalister, der kan løbe med æren. Den lokale vinder går videre til landsfinalen i slutningen af maj i København.

- I banken har de været gode til at give én nye udfordringer hele tiden. Jeg har allerede været rundt i mange afdelinger i den tid, jeg har været her, fortæller Simon.

I løbet af sin praktik har han både arbejdet med rådgivning af kunder og ekspedition ved kassen, og han har såmænd også holdt oplæg for skoleklasser om at få en karriere inden for banken. Han har hver dag haft ja-hatten på, fordi han har ønsket at komme rundt i så mange opgaver som muligt. Og det er også hele pointen fra Sydbanks side, fortæller afdelingsleder Lars Schoop Pallesen:

-  Vi giver plads til, at vores praktikanter kan vokse i jobbet. Simon er så én af dem, der virkelig har grebet de muligheder, der er dukket op.

Her ses Simon Langendorff.

Allerede i 2017 besøgte Simon Langendorff første gang Sydbank, mens han gik i handelsgymnasiet og gik på et hold for talentfulde unge.

Afdelingslederen fortæller, at rent fagligt kommer de studerende ualmindelig velpolstrede til den første arbejdsdag. Det har også været tilfældet med Simon.

- Så det spændende er altid, hvordan deres personlighed er. Hvordan klarer de sig i mødet med kunder og kolleger? Det er ikke noget, de lærer på uddannelsen. Det skal de lære her hos os. Og der må jeg sige, at Simon har klaret sig fantastisk, og at humøret altid er højt, siger afdelingslederen.

Alt lød spændende

Helt tilfældigt er det ikke, at Simon og Sydbank fandt sammen.

For dengang han gik på handelsgymnasiet i Haderslev, sagde Simon ja til en plads på et akademihold for talentfulde unge. Det indebar blandt andet et besøg hos Sydbank i Aabenraa. Han blev nærmest blæst omkuld. For det hele lød så spændende, og det var lige præcis, hvad han ønskede sig, at hans oprindelige glæde ved tal skulle føre frem til.

- At være i en bank er jo en million forskellige ting. Der er simpelthen så mange interessante muligheder. Så bagefter blev jeg lige i fem minutter ekstra for at gå hen og spørge, hvordan jeg kunne komme ind hos dem, husker Simon fra Sydbank-besøget.

Simon er vokset op i Starup ved Haderslev, og han flyttede med sin familie til Kolding, da han umiddelbart efter sin studentereksamen fra handelsskolen begyndte at læse Finansbachelor på IBA.

- Jeg vidste jo, hvad jeg ville, så der var ingen grund til at udsatte det med et sabbatår, smiler han.

Her ses Simon Langendorff.

Simon Langendorff forventer at være færdig med sin Finansbachelor i januar 2023. Indtil da fortsætter samarbejdet med Sydbank i Aabenraa, selv om de fem måneders praktikophold er overstået.

Uddannelsen i Kolding blev passet samtidig med et studiejob hos Sydbank i Aabenraa. Ret hurtigt blev der råd til egen bil, så transporttiden også blev skåret ned. Da han havde haft studiejobbet i præcis et år, begyndte han i praktik som en del af sin uddannelse.

- Første dag i praktik fik jeg udleveret en liste over en masse ting indenfor banken, som jeg skal kende til, men på grund af studiejobbet kunne jeg sætte kryds ved halvdelen med det samme, siger Simon.

En sjov tanke

Så det lange løb har der altså været afkast på den aktie, han fik købt sig som 10-årig. Den kommende Finansbachelor er for længst trådt ind i en verden af tal - helt som han ønskede sig allerede som helt ung.

Men han understreger, at det ikke er tallene i sig selv, der er hele fornøjelsen. For Simon handler det i særlig grad, hvad tallene har af betydning i den virkelige verden:

- Når jeg tager en tur gennem Aabenraa, går jeg forbi firmaet og private boliger, hvor der bor folk, som jeg på forskellige måder har haft et samarbejde med gennem mit arbejde i banken. Jeg synes, det er interessant, at mit arbejde på den måde afspejler sig ude i byen.

- Jeg var med på mit første kundemøde allerede dagen efter, jeg var begyndt i praktik. Så vi kørte bare lige på med det samme, husker Simon.

Sydbank 

Sydbank har i dag godt 2200 ansatte og 53 filialer fordelt i hele Danmark. Dertil kommer tre filialer i Hamborg, Flensborg og Kiel. Hovedkontoret ligger i Aabenraa.

Er landets tredjestørste bank efter Danske Bank og Jyske Bank.

Overtog i 2020 Alm. Brand Bank i en handel til 1,8 milliarder kroner, hvilket gav Sydbank omkring 55.000 nye kunder.

Kom ud af 2021 med et plus på 1,4 milliarder kroner efter skat. Det er en markant stigning i forhold til året før.

12/04/2022

Kontakt

Simon Langendorff
- Undervisningen fra IBA har jeg oplevet som en stor rygsæk af viden, som jeg har kunne tage med mig og bruge direkte i mit arbejde i banken.
Simon Langendorff
Læser Finansbachelor
Årets IBA Praktik Finalist 2022