Finalist i Årets IBA Praktik 2022

Sif er blæksprutte hos Ewa

Første gang, Sif Landmark mødte Ewa Delgado, var til en praktikmesse på IBA. Sif var gået på udkig efter en praktikplads, mens Ewa havde brug for hjælp i sin enkeltmandsvirksomhed.

- Vi havde så mange ting til fælles, at vores samtale bare ikke sluttede, selv om de andre praktiksteder begyndte at pakke sammen, husker Sif.

Det er, hvad man kalder god kemi.

Sif og Ewa Delgado står ved et bord og snakker

Barnets Bog og de andre designs hos Prik & Streg bliver skabt i Vester Nebel, hvor Ewa Delgado bor. Sif Landmark (til højre) er vokset op i Ågård ikke så langt herfra, og hun har stadig sin hest på stald i barndomshjemmet.

Så Sif endte da også med at få praktikpladsen hos Prik & Streg. Her designer og sælger Ewa blandt andet unikke mindebøger, fingeraftryksplakater og milepælskort, der gør det nemt for forældre at samle de dyrebare øjeblikke, de gerne vil gemme og give videre til deres kære små.

Under den lange praktiksamtale fik Ewa fortalt, at det nærmest var en blæksprutte, hun havde brug for til sit firma. Èn, der mestrer mange forskellige opgaver i løbet af en arbejdsuge. Den vidtrækkende jobbeskrivelse passede Sif fuldstændig perfekt.

- Det var præcis, hvad jeg ledte efter. Jeg er sådan én, der gerne vil udfordres på flere forskellige måder i mit arbejde. Ellers tror jeg, at jeg vil komme til at kede mig, siger 22-årige Sif.

Perfekt praktikplads

Af samme årsag er det, hun begyndte at studere Entreprenørskab og Design på IBA. Uddannelsen har lige præcis den blanding af både business og kreativitet, som Sif ønsker sig. Og i sin praktik havde hun et ønske om at kigge en selvstændig over skuldrene for at opleve helt inde fra maskinrummet, hvordan det er at drive sin egen virksomhed. 

Sif sidder og smiler ved sin computer

Sif Landmark får lov at arbejde med alle de arbejdsopgaver, som hverdagen rummer hos Prik & Streg, der for tiden er ved at udvikle tapet i Ewa Delgados særlige, børnevenlige design.

Prik & Streg drives fra en privatadresse i Vester Nebel. Her har Ewa både værksted, lager og pakkecentral, hvorfra alle varerne i hendes webshop bliver pakket og sendt ud til tusindvis af kunder over hele landet.

- For mig var Prik & Streg perfekt som praktikplads, fordi alle arbejdsgange befinder sig her i firmaet. Det er vildt inspirerende for mig at arbejde sammen med Ewa, for hun elsker, hvad hun laver, og hun bliver ved med at udvikle på det, så der hele tiden sker noget nyt, siger Sif.

Vi får mange ideer

Sammen er de et energibundt. Det skal man ikke opholde sig mange minutter i deres selskab for at mærke. Dialogen er konstant i gang, og de ping-pong’er hen over bordet, sådan at den ene fortsætter samtalen, hvor den anden slap. Den gode kemi – både personligt og professionelt - er en afgørende grund til, at Sif har valgt at indstille sit praktikophold til titlen som Årets IBA Praktik. Hendes indstilling er udpeget til finalerunden med blot fem deltagere.

Portræt af Ewa Delgado og Sif Landmar

Ewa Delgado og Sif Landmark har mange ting til fælles – blandt andet en Lego-forbindelse. Mens Ewa har arbejdet i årevis som designer hos Lego, så har Sif taget hul på sin fjerde sæson med fritidsjob i Legoland.

- Sammen får vi så mange ideer, at vi næsten ikke når at arbejde videre med den ene idé, før vi allerede har den næste på bordet, fortæller Sif, der har fået lov at arbejde med alle faser af produktionen hos Prik & Streg – lige fra undfangelsen af den næste idé til en vikartjans i pakkeriet på grund af travlhed.

I løbet af praktikken har Sif blandt andet fået lov at designe sine egne invitationskort – helt i Ewas grafiske stil – og de er såmænd gået hen og blevet en bestseller i webshoppen.

- Det synes jeg er ret vildt. Man siger jo, at den første pandekage aldrig bliver god, men det passer altså ikke i det her tilfælde, siger Sif.

Man mærker fagligheden

Sif og Ewa er blevet enige om at forlænge praktiktiden med yderligere tre måneder. Og lige nu arbejder makkerparret med at skabe en linje med sengetøj. Det vil være helt nyt hos Prik & Streg. Det er Sif, der forinden har arbejdet med at lave en kundeanalyse, for det har hun erfaring med fra IBA. Ewa er glad at have en praktikant med den slags ressourcer at trække på.

- Der er mange situationer, hvor man tydeligt kan mærke den faglighed, Sif har med sig. Hun er god til at stille spørgsmål til, hvad jeg har gjort mig af overvejelser. Det har hun gjort på en fin og konstruktiv måde, og det har været meget kærkommen, siger Ewa Delgado.

Hele familien sidder samlet om et bord

Hos Prik & Streg føler Sif, at hun er blevet en del af en familie, der både spiser frokost og hygger sammen.

Prik & Streg

Ewa Delgado driver Prik & Streg fra sit hjem i Vester Nebel

Før hun blev selvstændig i sin virksomhed Prik & Streg, arbejdede Ewa som art director og design manager hos Lego.

Hun etablerede Prik & Streg i 2014. Hendes produkter forhandles via hendes egen og flere andre hjemmesider, mens hendes Barnets bog sælges i butikkerne Bog & Idé. Planen er, at hun inden for de næste fem år har udvidet salget til flere europæiske lande.

Foruden Barnets bog sælger Ewa Delgado også aftrykssæt til babyhænder- og fødder, milepælskort, wallstickers, flere plakater og en lang række invitationer til for eksempel barnedåb i sit sortiment. Alle dele har hun selv designet og illustreret.

12/04/2022

Kontakt

Sif Landmark
- For mig var Prik & Streg perfekt som praktikplads, fordi alle arbejdsgange befinder sig her i firmaet. Det er vildt inspirerende for mig at arbejde sammen med Ewa, for hun elsker, hvad hun laver, og hun bliver ved med at udvikle.
Sif Landmark
Læser Entreprenørskab og design
Finalist Årets IBA Praktik 2022: