Finalist i Årets IBA Praktik 2022

25-årige Emma nyder den uhøjtidelige stemning i campingfirmaet

”Næh! Vi har ikke nogen her, der hedder Emma!”.

Værkføreren hos Adria Caravan står udenfor og taler med en forhandler på firmaets parkeringsplads, men han har da lige tid til at give et praj til journalisten: Ingen Emma her!

Sekunderne tikker, indtil værkføreren lader pokeransigtet falde og lyser op i et grin:

”Jo, jo, Emma sidder skam derinde på kontoret og venter på dit besøg”.

Den slags godmodige drilleri er en del af kulturen hos Adria Caravan, der importerer campingvogne og autocampere. Og dagligdagens lette tone blev allerede fremhævet, da Emma Sloth Nielsen indstillede sit praktikophold her til titlen som Årets IBA Praktik 2022.

Her ses Emma Sloth Nielsen.

Adria Caravan er et stort firma indenfor branchen og har afdelinger i 25 lande. Det danske hovedkontor, hvor Emma Sloth Nielsen arbejder, ligger på Petersmindevej i det nordlige Kolding.

Derfor kan det heller ikke undre, at da vi får os placeret i firmaets frokoststue, så er der personlige, humørfyldte print på hver enkelt krus. På ét krus står for eksempel ”Værkstedsguruen”, mens dagens besøgende får rakt et krus med påskriften ”V.I.P. gæst (uden pligt til at vaske op)”.

- På mit krus står der ”Schnapse Köningen”. Det fik jeg efter en julefrokost, smiler Emma.

Og så ikke mere om dét. Men tonen er i hvert fald lys og munter i firmaet, og det er noget, som 25-årige Emma værdsætter.

- Der er ingen her, som tager sig selv højtidelig. Stemningen har stor betydning for, at jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag, og jeg ville savne det, hvis jeg ikke skulle herhen, siger Emma.

God kemi og frie tøjler

Emma og Adria Caravan, der ligger i det nordlige Kolding, er blandt de fem finalister, der kan løbe med hæderen som Årets IBA Praktik.

Og så var det endda lige før, at samarbejdet slet ikke var blevet til noget. Emma husker, hvordan hun undrede sig over, at der var komplet radiotavshed, efter hun første gang sendte en mail til firmaet. Den samme undren havde firmaet, som ellers havde svaret, at de gerne ville se Emma til en samtalen. Forklaringen var den enkle, at mailen havde forputtet sig, og misforståelsen blev opklaret, da Emma skrev en ny mail for lige at prikke til direktør Per Højgaard en ekstra gang.

Her ses Emma Sloth Nielsen sammen med kolleger.

Direktør Per Højgaard (til venstre) lægger vægt på, at der er en uhøjtidelig stemning i virksomheden. 

- Det var egentlig et studiejob, vi skulle mødes om, men kemien var god, så vi blev ret hurtigt enige om, at jeg også kunne tage min praktik her, fortæller Emma, som læser Markedsføringsøkonom hos IBA.

I praktikken har hun især fokuseret på at arbejde med at styrke firmaets markedsføring på de sociale medier. Blandt andet har hun interviewet en masse campister, da Adria-folkene var på en stor messe i Herning. Et forhandlermøde i fabrikkens hjemland, Slovenien, sammen med alle virksomhedens forhandlere i Danmark og Island er også sat i kalenderen.

- Jeg har faktisk haft frie tøjler, men jeg har hele tiden arbejdet tæt sammen med Per Højgaard, som har mange års erfaring, når det gælder markedsføring, siger Emma.

Krøllede løsninger

Sociale medier og forbrugeradfærd er også omdrejningspunkt for den hovedopgave, hun skal skrive, hvor hun også vil tage udgangspunkt i den hverdag, hun stadig har i campingfirmaet. For selv om hun er færdig med sine tolv ugers praktik, er hun fortsat her som studentermedhjælper.

Her ses Emma Sloth Nielsen.

Emma Sloth Nielsen studerer Markedsføringsøkonom, og hos Adria Caravan er hun med i alle dele af processen, når campingvognene skal præsenteres for kunderne.

- Emma er den rugbrødsmotor, vi har manglet. Hun er hurtigt og kan håndtere mange opgaver på egen hånd. Ofte vil vi gerne have lidt krøllede løsninger i vores markedsføring, for det, vi arbejder med, har noget uhøjtideligt over sig, siger Per Højgaard.

Han fortæller, at det er vigtigt for ham at give chancen til et ungt menneske. Samtidig får firmaet muligheden for ”lige at ryste posen”, som han udtrykker det. For generelt er der en tendens til, at de ansatte bliver længe i firmaet, og han er sikker på, at den familiære stemning er en vigtig brik i puslespillet.

- Jobbet tager vi selvfølgelig helt alvorligt, for man kommer ikke sovende til det, når man er dominerende på det danske marked. Men vi synes, at det samtidig skal være sjovt at gå på arbejde, når man bruger så mange timer på det. Det kan aflæses direkte i, at mange ansatte har været her i 15-20 år. Dem, der har været her i 4-5 år, er jo nærmest kun lige startet, smiler han.

Emma Sloth Nielsen og direktør Per Højgaard arbejder tæt sammen om markedsføringen.

Emma Sloth Nielsen og direktør Per Højgaard arbejder tæt sammen om markedsføringen.

Adria Caravan 

Adria er en af Europas førende virksomheder inden for fritidskøretøjer og mobile homes.

Den første Adria-campingvogn trillede ud på landevejene i 1965.

Firmaet har 1120 ansatte. Mange har job i Slovenien, hvor firmaets campingvogne bliver fremstillet.

Det danske hovedkontor ligger i Kolding, hvorfra man importerer og distribuerer vogne og reservedele til egne forhandlere.

12/04/2022

Kontakt

Emma Sloth Nielsen
- Jeg har ikke selv camperet, siden jeg var lille. Men det vil jeg gerne prøve nu, for man bliver smittet, når man arbejder her og ser, hvad de vogne kan i dag.
Emma Sloth Nielsen
Læser Markedsføringsøkonom
Finalist Årets IBA Praktik