Finalist i Årets IBA Praktik 2022

Carina fik karrieren sat på sporet

- Ingen kan vinde kampen alene!

Dette fyndige citat falder, mens Carina Munch fortæller om sin passion for at spille fodbold. Men den tidligere liga-målvogter drager straks en parallel til sit arbejde hos Aarsleff Rail, hvor hun i foråret er blevet fastansat efter tre måneder som virksomhedens første project controller-praktikant.

Carina Munch snakker med medarbejder

På gangene på hovedkontoret hænger forstørrede fotos, som minder Carina Munch og kollegerne om, at de er en del af de store baneprojekter, som Aarsleff Rail udfører rundt omkring i hele landet.

For det er en stor sammenhæng, hun er trådt ind i. Virksomheden udtænker, beregner og udfører komplekse entreprenøropgaver på jernbaner over hele landet. Det er et arbejde, som kræver en fælles indsats af 550 højt kvalificerede medarbejdere og en flåde af specialmaskiner med opgaver fordelt overalt i Danmark. Med andre ord: Der er brug for både sammenspil og holdånd.

- Fra fodbolden kan jeg tage med, at når alle bidrager, så kan man opnå mere i fællesskab, end man ville kunne på egen hånd, siger Carina.

Carina Munch og kollega

Carina Munch og mentor Stephanie Andersen har arbejdet tæt sammen fra begyndelsen.

Teori at bygge på

Hun studerer Financial Controller hos IBA Erhvervsakademi Kolding. Det er herfra, hun kom i praktik hos Aarsleff Rail. Opholdet var så vellykket, at hun har valgt at indstille det til titlen som Årets IBA Praktik 2022.

- Jeg synes, man oplever en særlig Aarsleff Rail-ånd, der betyder, at folk virkelig gerne vil hinanden. Også socialt, smiler hun.

I hendes job hjælper hun blandt andet med at sikre, at der løbende er overensstemmelse mellem ordlyden i den indgåede entreprise og det faktiske arbejde, som udføres af Aarsleff Rail ude i terrænet. Det har krævet, at hun har lært sig en masse af de fagudtryk, der findes i en ganske særlig branche med mange unikke opgaver, som skal løses.

Carina Munch og kollega

Hovedkontoret i Viby J. Efter afsluttet praktik arbejder Carina Munch nu på deltid, mens hun skriver sin hovedopgave som Financial Controller hos IBA i Kolding.

- Der er dele af jobbet, vi ikke har lært i løbet af undervisningen. Men til gengæld er jeg kommet med en masse teori fra studiet, som jeg kunne bygge videre på, siger Carina, som havde op mod to en halv times transport hver vej, da hun begyndte i praktikken, fordi hun måtte med tog og bus mellem Odense og Aarhus:

- Min beslutning var, at jeg gerne ville køre langt efter den helt rigtige praktik. Og jeg slappede egentlig godt af på turen med at høre en podcast, siger Carina.

En god profil

Hos Aarsleff Rail er det et stort ønske om, at praktikanten får grundigt et indblik i branchen, og helt naturligt kan et godt praktikforløb også føre til en fast ansættelse. Præcis sådan er det sket i Carinas tilfælde.

- Allerede efter vores første samtaler var vi ikke i tvivl om, at rent fagligt var Carina en god profil, siger Stephanie Andersen, der også har titel af project controller:

- Men vi lægger næsten ligeså meget vægt på de personlige egenskaber som det faglige, når vi vurdere kandidater. Det faglige kan vi altid udbygge, men evnen til for eksempel at agere og spille sammen som et hold er ikke naturligt for alle. Det var en af de faktorer, Carina udviste en god forståelse og egenskab for.

Carina Munch og kolleger til frokost

I dag har Carina Munch fået bil og dermed kortere transporttid mellem Odense og Viby J. Jobbet betyder, at hun nogle gange skal arbejde tæt på firmaets baneprojekter rundt omkring i landet.

Aarsleff Rail

Firmaet har hovedkontor i Viby J, men de flere hundrede ansatte er fordelt over hele landkortet, for  Aarsleff Rail udfører arbejde inden for infrastruktur i hele Danmark.

Aarsleff Rail er blandt andet Nordens største letbaneentreprenør.

Arbejdsområderne omfatter blandt andet sporarbejde, kørestrømsarbejde, svejsearbejde, jordarbejder og konstruktioner.

Firmaet blev i 2016 af Børsen kåret som årets Gazellevirksomhed. Firmaet er en del af Aarsleff-koncernen.

12/04/2022

Kontakt

Carina Munch
- Det er en kæmpe anerkendelse af dét, som man har bidraget med i sin praktik, når man får tilbudt arbejde bagefter. Det betyder jo, at man er værdsat som kollega.
Carina Munch
Læser Financial Controller
Årets IBA Praktik Finalist 2022