Årets IBA Praktik 2019

Julie blev den helt store vinder

”Jaaahhh!” Jublen fra salen gav genlyd i den flotte historiske børsbygning på Slotsholmen i København, da jurymedlem Mia Wagner annoncerede vinderen af Årets Erhvervsakademipraktik 2019.

Sejrsbrølet fra vejleder, undervisere og uddannelseschefer fra IBA Erhvervsakademi Kolding fik finansøkonomstuderende Julie Højland til at flække i et smil, da hun trådte frem på scenen. En scene hun i timerne forinden havde stået og pitchet sit praktikophold på. Ligesom syv andre studerende/praktikanter gjorde.

Årets IBA Praktik

Hvert år kårer IBA årets bedste praktikophold blandt sine fuldtidsstuderende. Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik

IBA hylder de virksomheder, der tager praktikanter, fordi de er med til at tage vores uddannelser til det niveau, vi stiler efter.

I skoleåret 2018/2019 var 579 af IBAs studerende i praktik i 3-5 måneder i virksomheder i både ind- og udland. De fik chancen for at give deres praktikvirksomhed et velfortjent skulderklap.

I 2019 var indstillingsperioden fra den 11. til den 28. marts. og her havde de studerende mulighed for at indstille deres praktikforløb. 43 studerende indstillede. 

Når indstillingsperioden er slut, bliver feltet af indstillinger indsnævret. 
Der bliver udvalgt fem finalister som på jurydagen fortalte om deres praktikophold.

I 2019 var de 5:

Juryen finder en vinder, som ofte får overbragt nyheden ude på sin praktikvirksomhed et par dage senere.

Efterfølgende repræsenterer vinderen IBA til landsfinalen i Årets Erhvervsakademipraktik. Her dyster IBA mod landets syv andre erhvervsakademier om at have haft landets bedste praktikophold. 

Landsfinalen foregår hvert år et nyt sted. I 2017 foregik finalen i Operaen i København, mens den i 2018 foregik i LEGO House i Billund. I 2019 var finalen tilbage i København denne gang på Børsen.

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik >>

Landsfinalen i Årets Erhvervsakademipraktik 2019

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Teori i praksis

Alle otte har været i praktik som en del af deres studie på ét af landets erhvervsakademier og hver og én har de vundet deres lokale konkurrencer. Konkurrencer i hvem - der har haft årets mest lærerige og brugbare praktikophold.

I praktiktiden har de studerende brugt deres teori i praksis, og både den studerende og praktikvirksomheden har profiteret af hinanden.

Til venstre ses souschef Tanja Hawthorn, i midten Julie Højland og til højre Praktikant vejleder Christian Aagaard.

Stoltheden og glæden lyser ud af souschef Tanja Hawthorn Broch og praktikantvejleder Christian Aagaard Jensen fra Danske Bank i Kolding. Lige inden har deres finansøkonom Julie Højland (i midten) fejet al modstand af banen og er løbet med sejren i landsfinalen Årets Erhvervsakademipraktik 2019 på Børsen i København. 

Julie, som holder foredrag.

Julie formåede at overbevise dommere og tilskuere om, at det var hende, der havde haft landets mest veltilrettelagte og udviklende praktikophold. Og at hun samtidig har brugt sin uddannelse på fineste vis og leveret resultater for banken.

Livslang læring

Dommerjuryen bestod af blandt andre Brian Mikkelsen, som er direktør i Dansk Erhverv og Mia Wagner, som er koncerndirektør i Freeway og kendt fra tv-succesen ”Løvens Hule” på DR1.

- Vi har valgt Julies praktikophold fordi, vi synes, at hendes historie er et smukt eksempel på livslang læring. Vi kan tydeligt mærke, at hendes praktikperiode er foregået i et tillidsfuldt læringsrum, og at banken har givet hende mulighed for at bruge sin store erfaring fra forskellige brancher, forklarede Mia Wagner på vegne af den samlede dommerjury.

Mia Wagner og praktikant Julie Højland.

Mia Wagner som er kendt fra tv-succesen ”Løvens hule” havde taget fyrene fra iværksættervirksomheden Myselfie og deres udstyr med til landsfinalen. Her er hun fotograferet via Myselfie udstyret sammen med dagens store vinder, praktikant Julie Højland fra IBA i Kolding.

Fra venstre ses uddannelseschefen for finansuddannelserne på IBA, Helle Berg Melgaard, Julie Højland og IBAs rektor Niels Egelund.

Fra venstre ses uddannelseschefen for finansuddannelserne på IBA, Helle Berg Melgaard, Julie Højland og IBAs rektor Niels Egelund.

Følte sig tilpas på IBA

Den 32-årige Julie Højland har i forbindelse med sin toårige uddannelse som finansøkonom været i praktik i tre måneder i Danske Banks filial i Kolding. Et samarbejde som allerede få uger senere førte til, at Danske Bank tilbød Julie at fortsætte i en trainee-stilling, når hun er færdig med sin uddannelse. Så når Julie til sommer får overrakt sit eksamensbevis af rektor Niels Egelund på IBA Erhvervsakademi Kolding, så kan hun ugen efter begynde i fast job hos Danske Bank.

Og det er Julie rigtig glad for. For hun har tidligere studeret matematik på universitetet og er også uddannet folkeskolelærer. Men først på IBA følte hun sig godt tilpas. For i jobbet som bankrådgiver føler hun, at hun bruger sin store nysgerrighed og interesse for andre mennesker og kombinerer det med sin gode talforståelse og ønske om at lære fra sig.

Juryen der sidder forrest til arrangementet.

Juryen sad klar oppe forest til at bedømme finalisterne.

Finalister på IBA

Julie vandt den lokale finale på IBA. Her konkurrerede hun mod 4 andre stærke kandidater. De 5 finalister pitchede deres praktikophold foran en jury torsdag den 25. april, og her var Julie den mest overbevisende. Læs historierne om alle deres praktikophold:

Her ses Sanni Hersleb Svendsen.

Markedsføringsøkonom Sanni Hersleb Svendsen indstillede sit praktikophold hos Temashop.dk/Horseshop.dk i Fredericia. Læs mere om Sannis oplevelse hos Temashop.dk/Horseshop.dk >>

Her ses Kerstin Ryberg Sørensen.

Multimediedesigner Kerstin Ryberg Sørensen indstillede sit praktikophold hos Asento i Kolding. Læs mere om Kerstins oplevelse hos Asento >>

Her ses Jesper Engelsk Kragelund.

Produktionsteknolog Jesper Engels Kragelund indstillede sit praktikophold hos Alfa Laval i Kolding. Læs mere om Jespers oplevelse hos Alfa Laval >>

Her ses Louise Hansen Jessen.

PBA'er i International handel og markedsføring Louise Hansen Jessen indstillede sit praktikophold hos Kruuse A/S i Langeskov. Læs mere om Louises oplevelse hos Kruuse >>

Her ses Julie Højland.

Finansøkonom Julie Højland indstillede sit praktikophold hos Danske Bank i Kolding og hun vandt. Læs mere om Julies oplevelse hos Danske Bank >>

25 gode indstillinger gik videre i konkurrencen

I første omgang gik 25 af de 72 indstillinger videre. Ud fra de 25 gode indstillinger skulle en fagjury vælge de 5 finalister.

På IBA er de studerende i praktik i 3-5 måneder. Det lange praktikophold ude i virksomhederne er en vigtig del af uddannelserne hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

- Praktikken er en væsentlig kilde for os til hele tiden at være i ”sync” med erhvervslivet. Det er med til at sikre, at vi får de nyeste tendenser indarbejdet i vores uddannelser. Her er de studerendes tilbagemeldinger yderst brugbare, siger rektor Niels Egelund og fortsætter: 

- Vores undervisning bliver bedre, når erhvervslivet er en aktiv del af den. Det tætte samarbejde gør danske erhvervsakademier interessante og relevante.

29-05-2019

Kontakt