Sommerdimission 2022

- På IBA er der mange, som hepper på dig, hvis du vil være selvstændig

Hvis du er en af de turister, som i et meget stort antal besøger populære Club La Santa på Lanzarote, så har du måske stødt på Ditte Petersen. Eller i hvert fald på det markante fodaftryk, som Ditte har sat på det populære resort-område.

Det er nemlig hende, som står bag indretningen af det helt nye og fantasifulde børneområde, hvor ferieglade unger blandt andet kan klatre på – eller gemme sig i - den indendørs vulkan, som Ditte har designet.

Iværksætteri på IBA

Som studerende har du gennem hele din studietid mulighed for at blive tilknyttet et kreativt iværksættermiljø, hvor du kan udvikle dine idéer, skabe bæredygtige forretningskoncepter og skabe værdi i samfundet.

Klik her og læs mere om iværksætteri på IBA.

Portræt af Ditte

- Jeg er uddannet til at forstå mennesker og være nysgerrig på deres behov. Det kommer blandt andet af min uddannelse som socialpædagog. Så da jeg begyndte på IBA, kom jeg ikke med en helt tom værktøjskasse, fortæller Ditte Petersen, der beskriver sin nuværende titel som Pædagogisk Designkonsulent.

I sommeren 2022 er indretningen af børneområdet på Club La Santa ikke afsluttet endnu, så der er mere på vej fra Dittes hånd. Derimod har hun sat sidste punktum på IBA Erhvervsakademi Kolding, hvor Ditte har afsluttet sin toårige uddannelse på Entreprenørskab og design.

Uddannelsen blev afsluttet på fornemste vis, da Ditte ved dimissionen også modtog Iværksætterprisen. En af årsagerne var naturligvis, at hun i løbet af studiet har opbygget sin egen design- og indretningsvirksomhed ved siden af undervisning, gruppearbejde og afleveringer. Virksomheden har fået navnet PLAYROOM by Ditte Petersen.

- Jeg er meget beæret  og glad over, at jeg er udvalgt til at modtage Iværksætterprisen. Det er meget overvældende, fortæller Ditte, der roser den stemning, IBA skaber omkring de studerende, der har drømme om at skabe sig en liv som selvstændig:

- Både vejlederne og medstuderende er rigtig gode til at heppe på én. Når man arbejder med at skabe sin egen virksomhed, så betyder det meget at få rådgivning, og at der er nogen til at sige ”Yes!, det lyder megafedt, hvad du har gang i”. Samtidig har de den nødvendige indsigt, så de også kan give faglig sparring og konstruktiv feedback.

Uddannet som pædagog

I sin bagage har Ditte en uddannelse som pædagog med speciale i social-og special-pædagogik, og hun har arbejdet både på skoler og i børnehaver. I 2017 var det, hun først fik kontakt med Club La Santa, hvor hun i et år var daglig leder for børneaktiviteterne.

Ditte Petersen, der her får overrakt Iværksætterprisen af Innovations- og iværksætterkoordinator Helene Stoustrup Jakobsen.

- Det har været megafedt på IBA at møde studerende, som har det samme ”mindset” i forhold til at være selvstændig, som man selv har, siger Ditte Petersen, der her får overrakt Iværksætterprisen af Innovations- og iværksætterkoordinator Helene Stoustrup Jakobsen.

- Jeg har altid været interesseret i, hvordan indretning påvirker de mennesker, som benytter det. Så før jeg forlod Club La Santa, kom jeg med et oplæg til, hvordan man kunne forbedre de fysiske rammer for børneaktiviteterne. Det oplæg var de heldigvis glade for, og i dag er Club La Santa blevet de første kunder i min egen virksomhed, siger Ditte.

Tilbage i Danmark besluttede hun sig for at supplere pædagoguddannelsen med mere viden indenfor både design og entreprenørskab. Planen var at skabe et stabilt grundlag under PLAYROOM by Ditte Petersen. Derfor valgte hun at begynde på Design og entreprenørskab hos IBA.

Et legetelt formet som en vukan

Her er et udsnit af det spændende miljø, som Ditte Petersen har skabt for børn hos Club La Santa. Det omfatter blandt andet også specialdesignede møbler og en indendørs klatrevæg.

- Jeg var meget opmærksom på at få noget business med ind over, for det er bare så afgørende, hvis man vil have succes med at begynde for sig selv, siger Ditte, som har denne opskrift på, hvad der er brug for, hvis man vil gå i hendes fodspor som selvstændig:

- Man skal brænde for det. Og man skal sørge for at skaffe sig de værktøjer, der er brug for. Nogle gange kræver det lidt mere, end man tror, man kan. Men så finder man ud af, at det går nok alligevel.

stemningsfoto fra dimission

Ditte Petersen er modtager af IBA’s Iværksætterpris sommeren 2022. Blandt andet med begrundelsen, at hun har været god til at dele ud af sine erfaringer – både gode og dårlige – blandt hendes medstuderende, som også drømmer om at skabe egen virksomhed.

- Jeg holder mig åben for at indgå i partnerskaber eller lave forskellige former for samarbejder – for eksempel sammen med et bureau – hvor jeg kunne have en rolle som konsulent, siger Ditte, som efter endt uddannelse er flyttet retur fra Kolding til Odense.

Man kan følge hendes arbejde her ->>

08-07-2022

Kontakt

Helene Stoustrup Jakobsen
- Ditte har været en holdspiller i iværksætterpraktikforløbet, og hun har blandt andet haft modet til at dele ud af sine oplevelser, når livet som iværksætter har været hårdt, hvilket også har fået de andre iværksættere til at åbne op om de svære følelser, de har siddet med. Hun har på denne måde været med til at skabe et trygt rum blandt iværksætterne, hvor de har kunne dele opture og nedture undervejs på deres iværksætterrejse.
Helene Stoustrup Jakobsen
Innovations- og iværksætterkoordinator hos IBA