8 IBA-studerende tog på sommer skole i Kina

De har gået til kinesisk på IBA hele skoleåret, og derfor fik de her i sommer tilbudt at komme på "summer-camp" i Shanghai. Det tilbud tog otte studerende fra Kolding imod, og det har de bestemt ikke fortrudt.

Tværtimod. 

Read the story in english here >>

Confucius Institute

IBA Confucius Institute er et samarbejde mellem Shanghai Lixin University of Accounting and Finance og IBA Erhvervsakademi Kolding.

Formålet med Confucius Institute er at:

  • Skabe større forståelse og venskab imellem danskerne og kineserne
  • Styrke samarbejdet mellem Danmark og Kina
  • Fremme handel mellem danske og kinesiske virksomheder

Læs mere om Confucius Institute >>

Read this story in English>>

Her ses Louise (t.h.) sammen med Dora Peter og Dominika Murinova.

Danske Louise Hansen Jensen læser nu videre på professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring på IBA. Men hun fortsætter med at gå til kinesisk på IBA ved siden af. Her ses Louise (t.h.) sammen med Dora Peter og Dominika Murinova.

Kinesisk kultur under huden

Ved at blive guidet og undervist af kinesere har de otte lært mere om det kinesiske sprog og den kinesiske kultur, end de kunne have gjort på egen hånd.  

- Vi har både haft en god guide og en utrolig veltilrettelagt tur. Og oven i har vi lært nogle rigtig søde kinesiske studerende at kende. Studerende som jo faktisk kommer og besøger os her i Kolding til efteråret, hvor de også skal gå på IBA, fortæller IBA-studerende Louise Hansen Jessen, som er i fuld gang med at hjælpe en af sine kommende medstuderende med spørgsmål til det danske sprog.  

Den 21-årige Louise er en af dem, der har læst kinesisk ved siden af sit studie gennem det seneste år. Hun er blevet så fascineret af faget, at hun nu læser videre på næste niveau på IBA. 

Her er lyshårede Louise Hansen Jessen fotograferet på Peoples Square i Shanghai sammen med nogle af sine rejsefælder fra IBA samt kinesiske guider

Her er lyshårede Louise Hansen Jessen fotograferet på Peoples Square i Shanghai sammen med nogle af sine rejsefælder fra IBA samt kinesiske guider

Et stærkt samarbejde

Undervisningen i kinesisk er en af de mange aktiviteter, som foregår i IBAs såkaldte Confucius Institute, hvor IBA arbejder tæt sammen med Shanghai Lixin University of Accounting and Finance.

Sommerens "summer-camp" blev også til i det samarbejde og faktisk skulle de otte studerende kun betale flybillet og visa. Så sørgede universitetet i Shanghai for forplejning og bolig i de to uger, sommerskolen varede. 

De otte IBA-studerende fik blandt andet mulighed for at dyrke deres tegneevner og kaligrafiskrivning på sommercamp’en. Her er det danske Marianne Søgaard.

De otte IBA-studerende fik blandt andet mulighed for at dyrke deres tegneevner og kaligrafiskrivning på sommercamp’en. Her er det danske Marianne Søgaard. 

Et forhold med fordele for alle

"Summer-camp’en" begyndte med tre dages undervisning i det kinesiske sprog og kulturelle aktiviteter, som kinesiske folkesange og kalligrafi. Herefter gik turen rundt i Kina for at lære mere om den kinesiske kultur, livstil og køkken.

På rundturene blev IBAs studerende på professionel vis guidet af kinesiske Gail, som er den ene af to ledere af IBAs Confucius Institute. Oven i havde Gail og hendes medarrangører, sørget for at de danske studerende mødte den flok af kinesiske studerende, som kommer til IBA på udveksling til efteråret.

På den måde kan begge grupper af studerende få glæde af hinanden og trænet deres sprogfærdigheder i det næste skoleår på IBA. 

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)
15-08-2017

Kontakt

IBA Confucius Institute
På IBA kan du gå til kinesisk!
IBA Confucius Institute
Læs mere >>