3D-print sikrer Emil en praktikplads hos Grundfos

Hvis Emil Lyck frit kunne vælge en praktikplads, så ville Grundfos være blandt favoritterne.

Derfor er det også et drømme-scenarie, at han efter sommerferien skal begynde i praktik netop hos den internationale pumpegigant, der har sit hovedsæde i Bjerringbro.

Professionsbachelor i Industriel 3D-print

Professionsbacheloruddannelsen i Industriel 3D-print er en unik og enestående videregående uddannelse i Danmark, som vi gerne vil præsentere for dig.

Ved at anvende 3D-printteknologi åbner der sig en verden af muligheder for udvikling af produkter, som tidligere ikke kunne fremstilles på konventionel vis. Dette giver virksomheder friheden til at arbejde med komponenter, der er specifikt designet til at imødekomme forskellige behov. Denne mulighed har stor betydning for en bred vifte af brancher, der ønsker at udnytte 3D-printets potentiale.

Når du opnår din eksamensbevis inden for dette område, vil du blive en værdifuld medarbejder i de mange innovative virksomheder, som i stigende grad søger efter personer med ekspertise inden for 3D-print.

Læs mere om uddannelsen her >>

28-årige Emil Lyck læser på IBA’s allerførste hold i Industriel 3D-print. Uddannelsen er opstået på IBA Erhvervsakademi Kolding, fordi teknologien vinder frem inden for flere og flere industrier. Det gælder blandt andre hos Grundfos, som valgte at nikke ja, da Emil sendte virksomheden en uopfordret ansøgning.

- Det var tydeligt, at de godt kendte uddannelsen i forvejen. I løbet af studiet har vi faktisk været på virksomhedsbesøg hos Grundfos. Så da jeg sendte min ansøgning, viste det sig, at de havde en god fornemmelse for, hvad min uddannelse indeholder, fortæller Emil.

Han skal være i praktik hos Grundfos i 12 uger. Her er det planen, at Emil især skal arbejde med 3D-print i metal. På uddannelsen hos IBA har han fået en generel viden om 3D-print, men han har faktisk også arbejdet med print i metal.

- På uddannelsen har vi mange 3D-printere, og én af dem kan arbejde i metal, fortæller Emil.

Han forventer ikke, at han bliver ekspert på 12 uger hos Grundfos. Men han forventer alligevel at komme meget klogere hjem, når praktikken er ovre.

- Jeg regner med, at jeg får et godt indblik i, hvordan de arbejder på Grundfos, og hvordan de ser værdien i at arbejde med 3D-print. Jeg forventer også, at jeg kommer til at aflevere noget, der giver værdi for dem.

Kontakt