STOR SUCCES:

35 procent af IBA’s studerende får job i praktikvirksomheden

Hele 35 procent af de studerende, der færdiggør en uddannelse på IBA Erhvervsakademi Kolding, går direkte ud i job i deres praktikvirksomhed. Det bekræfter tal fra praktikevalueringerne.

Og da samtlige af IBA’s 10 videregående uddannelser har indbyggede praktikophold, giver det alle akademiets fuldtidsstuderende muligheder for at vise, hvordan de kan gøre en forskel. Og for at lande et job efterfølgende.

Praktikperioden er tre til fem måneder lang – afhængig af uddannelsen. Og i den værdifulde periode får de studerende erfaring og kan danne sig et indtryk af arbejdsopgaver og arbejdsmiljø på den enkelte arbejdsplads. Både de og arbejdsgiveren har samtidig tid til at vurdere, om kemien passer sammen.

Fakta fra evalueringen af praktikopholdene i 2020

Set fra virksomhedernes side:

  • 8,6 ud af 10 er den samlede score, virksomhederne giver praktikopholdet.
  • 85 procent af virksomhederne siger direkte, at de ønsker en praktikant igen.
  • Når virksomheden skal vurdere praktikantens faglighed, giver de dem 8,1 ud af 10.
  • Når det gælder praksisforståelse, giver de dem 8,3 ud af 10.
  • Og målt på engagement – giver virksomhederne praktikanterne 8,6 ud af 10.

Set fra de studerendes side:

  • 8,8 ud af 10 er den samlede score, de studerende giver praktikopholdet.
  • 8,4 ud af 10 – når det gælder virksomhedens arbejdsopgaver.
  • 8,7 ud af 10 – målt på feedback fra kontaktpersonen.
  • 8,9 ud af 10 – målt på integration i virksomheden.

Tallene stammer fra praktikevalueringerne

En uge før de studerende færdiggør praktikken, skal de i forbindelse med deres evaluering fortælle, om de er blevet tilbudt job i praktikvirksomheden. Og det er altså her, at 35 procent af dem i 2020 bekræftede, at de var blevet ansat i deres praktikvirksomhed.

Det høje antal har ligget meget stabilt de senere år, så der er grund til stor tilfredshed hos IBA Karriere, som står for koordinationen mellem praktikvirksomhederne og akademiets studerende.

- Vi er meget begejstrede for, at så mange af vores studerende får tilbudt et fuldtidsjob eller et deltidsjob hos deres praktikvirksomheder. Og da vi spørger de studerende allerede flere måneder før de dimitterer, tror vi, at tallet i virkeligheden er højere, siger Jette Sørensen, som er chef for IBA Karriere.

Hvert år kommer 500 i praktik

Studerende fra de tre finansielle uddannelser Finansøkonom, Financial Controller og Finansbachelor får gerne traineejobs eller faste jobs. Markedsføringsøkonomer og multimediedesignere begynder ofte med deltidsjobs, som så kan udvikle sig til flere timer.

Hvert år i februar og august sender Jette Sørensen og resten af teamet i alt cirka 500 studerende ud i praktik. Størstedelen i Kolding og omegn, men der er også eksempler på studerende, som rejser til København eller Aarhus i jagten på en specifik virksomhed. Og samtidig er der studerende, som tager i praktik i en udenlandsk virksomhed.

Uanset geografien så foregår størstedelen af praktikopholdene hos virksomheder, som tager oplæringsrollen meget alvorligt. Det viser ikke mindst konkurrencen Årets IBA Praktik, hvor 40-70 studerende hvert år mener, at de har haft årets absolut bedste praktikophold.

IBA har et tæt samarbejde med mange virksomheder

Virksomhederne er meget tilfredse, fortæller Jette Sørensen.

- Vi har et tæt samarbejde med adskillige gode virksomheder, som virkelig lægger sig i selen for at give vores studerende mulighed for at prøve deres teori af i praksis, når de er i praktik. Flere af virksomhederne har også tradition for at rekruttere adskillige af vores studerende efterfølgende.

Faktisk er det at have praktikanter blevet så populært, at Jette Sørensen de senere år har måtte skuffe flere virksomheder. For der er desværre ikke flere praktikanter tilbage.

Den store efterspørgsel er med til at skubbe niveauet på praktikopholdet i vejret. Det sker til glæde for de studerende, som kan hente meget læring ud af et godt praktikophold.

Læs mere om IBA Karriere

Kontakt

Jette Sørensen
- Vi er meget begejstrede for det høje antal. Og da vi spørger de studerende allerede flere måneder, før de dimitterer, tror vi, at tallet i virkeligheden er højere.
Jette Sørensen
Chef for IBA Karriere
Asger Emil Neidhardt
Asger Emil Neidhardt
Kom i job hos sin praktikvirksomhed Fleggaard Leasing
Har læst multimediedesigner