Udgivet: Den 23. marts 2020

33 procent flere har søgt IBAs fuldtidsuddannelser

760 ansøgere har allerede nu søgt om optagelse på IBAs videregående fuldtidsuddannelser til sommer. Tallene fra Kvote 2, som havde ansøgningsfrist søndag kl. 12, viser en stigning på intet mindre end 33 procent samlet set.

Så selv om Coronavirussen lige nu har vendt op og ned på alles hverdag, så huskede unge og de lidt ældre, at de skulle søge om optagelse på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Stigningen glæder naturligvis rektor Niels Egelund. Men måske ekstra meget i år – hvor han nu i halvanden uge har drevet et akademi, hvor alle arbejder hjemmefra. Både studerende, undervisere og administrativt personale.  

- Vi er virkelig glade for den stigende interesse, som ansøgerne viser os. Ikke mindst i år – hvor Coronavirussen påvirker os alle. Alligevel formår ansøgerne at fokusere på deres fremtid og få valgt de videregående uddannelser, de drømmer om, siger Niels Egelund.

Med den flotte fremgang har IBA den største stigning i ansøgertallet blandt de videregående uddannelsessteder, hvor i alt 56.688 ansøgere har søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse via kvote 2. Det er ti procent flere end i 2019. Så det var godt, at ministeriet gav landets ansøgere en ekstra uge til at søge om optagelse på Kvote 2 på grund af Coronavirus.

IBA ser meget lyst på fremtiden

Allerede nu kan IBA også glæde sig over tallene for sine tre top-up uddannelser. For selv om fristen for ansøgning om optagelse på disse først er til sommer, så har akademiet allerede modtaget mange ansøgninger. Ikke mindst til akademiets spritnye uddannelse i e-handel.

- Vi glæder os over, at interessen for at bygge ovenpå vores erhvervsakademiuddannelser er så stor. Med en bacheloruddannelse i bagagen er de studerende endnu bedre rustet til fremtiden. Dermed sikrer vi jo højt kvalificeret arbejdskraft til de mange private virksomheder, som vi primært leverer medarbejdere til. Her ser det ud til, at vi har ramt rigtigt, da vi søgte om lov til at udbyde uddannelsen i e-handel. For allerede nu har mange søgt ind på den uddannelse, siger rektor Niels Egelund.

Kvote 2

Kvote 2 er for ansøgere, som vil vurderes på andet end deres gymnasiale eksamensbevis. Kvote 2 bruges blandt andet også af ansøgere, som søger en uddannelse, hvor der ligesom på IBAs uddannelse til Entreprenørskab og design er optagelsesprøve og optagelsessamtale.

IBA har 1400 fuldtidsstuderende

IBA Erhvervsakademi Kolding flyttede i august ’19 ind i sit prisbelønnede hus i Havneparken 1. Dermed danner IBA, sammen med SDU og Designskolen, Koldings uddannelsescampus mellem havnen og midtbyen.

IBA har årligt flere end 1400 fuldtidsstuderende og flere end 3000 i sin efter- og videreuddannelsesafdeling ved navn Smart Academy.

Frister

Fristen for at søge ind via Kvote 1 er fortsat 5. juli kl. 12.
Alle ansøgere fra både Kvote 1 og Kvote 2 får svar den 28. juli 2020.

Flere info

Kontakt rektor Niels Egelund, mob. 20 90 52 50 & kommunikationschef Britt Johnsen, mob. 41 39 37 43.

Kontakt