29 procent flere vil læse på IBA

Hele 521 studerendes førsteønske er i år at komme til at tage en uddannelse på IBA Erhvervsakademi Kolding. Det er en fremgang på hele 29 procent i forhold til året før.

Dermed følger IBA tendensen fra hele landet, hvor de studerende i stigende grad efterspørger korte og mellemlange videregående uddannelser på et erhvervsakademi. IBA er dog det akademi med den absolut største stigning.

Fakta om IBA

IBA Erhvervsakademi Koldings nye adresse bliver ved studiestart i slutningen af august Havneparken 1. Dermed kommer erhvervsakademiet til at ligge lige på den anden side af Kolding Å i forhold til Syddansk Universitet.

IBAs nye campus bliver i syv plan og med i alt 9000 kvadratmeter. IBAs nye campus får plads til 1650 studerende og 125 undervisere og administrativt personale.

Når de studerende begynder efter sommerferien, bliver det i nye fede rammer på Havneparken 1. Se alle billederne fra det nye campus >>

Uddannelser som Finansøkonom og Finansbachelor er nogle af de magneter, som får studerende til at have IBA som førsteprioritet. Akademiet har, fredag den 26. juli, sendt tilbud ud til 80 studerende om at blive optaget på den toårige uddannelse til Finansøkonom og 80 studerende at blive optaget på den 3½-årige uddannelse som Finansbachelor. Begge uddannelser retter sig primært mod jobs i banker, sparekasser og hos ejendomsmæglere. Men kan også bruges som springbræt til finansjobs i det private erhvervsliv.

Modne studerende vil læse til produktionsteknolog

På IBA er der også stor efterspørgsel på det at blive produktionsteknolog og dermed bindeled mellem produktionen og administrationen i en virksomhed. Her vil IBA tilbyde 25 studerende at begynde på uddannelsen i slutningen af august. Og det er et højt tal, når man ved, at størstedelen af ansøgerne har været på arbejdsmarkedet som faglærte i 10-15 år og nu har sagt deres gode jobs op for at læse videre på IBA.

Vi er lykkedes med de gode relationer

IBAs rektor Niels Egelund er ved at revne af stolthed over den stigende mængde ansøgere, som ønsker at læse deres videregående uddannelse på IBA. Han vurderer, at den store interesse kommer dels fra de mange vellykkede arrangementer, som akademiet har holdt i de senere år og så ikke mindst erhvervsakademiets spritnye bygning:

- Vi kan læse i ansøgningerne, at flere har besøgt os til Åbent Hus og forskellige andre arrangementer og her har fået en relation til os. Det glæder os. Vi håber og tror også på, at vores nuværende studerende er gode til at fortælle andre om det gode studiemiljø, de oplever hos os. Et miljø som vi glæder os til at udbygge i vores nye campus. Vi flytter ind i Havneparken til august og får med det nye hus bedre vilkår for at skabe attraktive studiepladser.

Niels Egelund fremhæver også, at en del af forklaringen på, at IBA oplever så stor interesse fra de unge, er, at Kolding fortsætter med at udvikle sig som attraktiv studieby. Dels kommer byens videregående uddannelser til at ligge samlet omkring IBA og SDU ved havnen, og dels er der kommet et passende antal studieboliger til de mange studerende, som gerne vil bo og studere i byen.

Sanni Hersleb på 22 år er en af de mange studerende, som glæder sig til at studere på IBA fra august/september. Sanni har læst til markedsføringsøkonom og skal nu bygge ovenpå med en professionsbachelor. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Nu skal de studerende bekræfte deres studiepladser

Ligesom landets andre videregående uddannelser kan IBA natten til fredag den 26. juli sende velkomstbreve ud til de mange studerende, som er kommet ind på én af akademiets uddannelser. Så er det så op til de studerende at bekræfte deres studieplads senest den 2. august. Først herefter kan akademiet begynde at tilbyde ledige pladser til studerende på ventelister.

Kontakt