IBA Iværksætterprisen

28-årige Peter sælger sin musik i egen webshop

Da 28-årige Peter Warburg i slutningen af januar afsluttede sin professionsbachelor i e-handel på IBA, var det ikke kun med eksamensbeviset i bagagen. Han fik nemlig også overrakt IBA Iværksætterprisen. Og med god grund. Både før og under uddannelsen har han drevet sin egen webshop, der handler med den musik, han selv sidder i sin Kolding-lejlighed og indspiller.

Fakta om e-handel

En analyse fra Dansk Erhverv viser at:

  • I det første halvår af 2021 voksede e-handel med 26 procent. 
  • Omsætning i det halvår landede på knap 94 milliarder kroner.

Og det var til trods for, at både rejse- og kulturbranchen var hårdt ramt af nedlukninger i store dele af året.

Det er den virkelighed, de nye bachelorer i e-handel nu træder ud i.

Her står Peter Warbung foran IBA.

Peter Warburg er vokset op i Horsens, hvor han har studeret handelsøkonomi, inden han er fortsat som på en uddannelse som professionsbachelor i e-handel.

- Det er begyndt som et hobbyprojekt, hvor jeg lavede instrumental musik, som man kan købe adgang til, hvis man for eksempel har brug for et nummer til at synge eller rappe hen over, fortæller Peter Warburg.

En god kunderejse

Siden er hobbyprojektet blevet udvidet og finpudset. Og med sin eksamen i hus indenfor e-handel vil han fortsætte med at drive sin webshop, som har navnet Together Tracks.

Peter Warburg laver selv den musik, han sælger i sin webshop, man let kan klikke sig frem til på mobilen

- Det er klart, at når man har taget en uddannelse indenfor e-handel, så har man også mere at gøre godt med rent fagligt. Man ved meget mere om, hvad der skal til, for at kunden oplever sin rejse som god og ikke møder frustrationer undervejs, når de er inde og handle i din webshop, siger Peter.

Lav barriere

Den 28-årige koldingenser fortæller, at det fascinerer ham både at drive e-handel fra hjemmeadressen og fylde nye musikalske varer på hylderne i webshoppen.

- E-handel har længe været i mine tanker, også før jeg begyndte på uddannelsen, fordi jeg interesserer mig for it og teknologi. Og hvis man er entreprenør, så er der bare en lav adgangsbarriere indenfor e-handel, for på nettet kan man starte sin egen virksomhed uden at have de store økonomiske midler på forhånd, siger han.

Peter Warbung står foran IBA.

I øvrigt: Du kan høre Peter Warburgs musik - og se hans webforretning - ved at klikke ind på togethertracks.com.

Peter Warburg dimitterede fra det allerførste hold af professionsbachelorer, der har taget eksamen i e-handel på IBA i Kolding. Over halvdelen af holdet havde enten fast arbejde eller egen forretning indenfor e-handel, da uddannelsen blev afsluttet i januar 2022.

Læs mere om professionsbachelor uddannelsen her. 

31-01-2022
 

Kontakt

Camilla Enevold Marras
- Praktikken gav mig erfaring, som jeg kunne bruge på uddannelsen. Og omvendt lærte jeg en masse teori hos IBA, som jeg kunne gå direkte ud og bruge i webshoppen og hjælpe med at gøre den mere synlig for kunderne.
Camilla Enevold Marras
Har læst E-handel
Læs mere om Camillas tid på IBA