Sommerdimission 2023

23-årige Niclas valgte at skifte vognbane

Niclas Dalmark er glad for dyr. Derfor er han også uddannet landmand fra Kjærgård Landbrugsskole, og da han blev faglært i 2019, fik han arbejdede på en gård ved Brørup.

Men Niclas er også glad for tal.

Det fandt han for alvor ud af, da han tog en overbygning som produktionsleder. Og selv om det stadig var dejligt at gå i stalden, mens køerne stod og gumlede halm, så blev Niclas bare mere og mere interesseret i, hvordan man driver landbruget som en velfungerende forretning.

Financial Controller

Få viden og en lang række værktøjer til at planlægge og udføre opgaver inden for økonomistyring, interne og eksterne regnskaber, samt revision og controlling i private og offentlige virksomheder.

Du kommer til at arbejde med: 

  • Registrering
  • Kalkulationer
  • Perioderegnskaber
  • Økonomiske analyser.

Lær at bruge erhvervsøkonomiske modeller og styringsredskaber til den daglige økonomistyring i en virksomhed. Få færdigheder i at udarbejde drifts- og skatteregnskaber og indblik i samspillet mellem strategisk styring og traditionel økonomistyring.

Læs mere om Financial Controller >>

Foto af Niclas

23-årige Niclas Dalmark bor i Vejen. Han er netop blevet færdig som Financial Controller og fik også årgangens studiepris ved sommerens festlige dimission. Den blev overrakt af uddannelseschef Helle Melgaard.

Så han gav sig til at google ”ledelse og driftsøkonomi”, og frem på skærmen dukkede uddannelsen som Financial Controller hos IBA Erhvervsakademi Kolding. Det lød præcis som noget for ham. Og nu – to år senere – er han blandt sommerens dimittender fra den videregående uddannelse.

- Uddannelsen lød interessant, fordi den åbner for så mange muligheder. Det var en meget vigtig prioritet for mig. For når man foretager et brancheskift, så ved man ikke præcis, hvor man ender, fortæller Niclas.

1600 kolleger

Og han er bestemt havnet i en helt anden vognbane. Fra landbruget i Brørup er han nu skiftet til et busselskab i Horsens. Tilmed landets største privatejede af slagsen. Som nyuddannet har Niclas nemlig fået job som business controller hos Umove, der kører med 650 busser over hele landet og beskæftiger 1600 medarbejdere.

Foto af Niclas

- Jeg kendte ikke IBA på forhånd, før jeg begyndte på Financial Controller. Men jeg kan rigtig godt lide, at skolen gør meget ud af at holde undervisningen meget praksisnær, siger Niclas.

- Hos Umove arbejder jeg med et datarapporteringssystem, som hjælper os med at anvende alle de data, vi indsamler. Jeg analyserer også vores manuelle processer, så vi arbejder smartere og bruger kræfterne på det, som giver mest mening, siger Niclas.

Praktik førte til job

Under uddannelsen var Niclas også i praktik i Horsens-virksomheden. Dermed er Niclas en af de mange IBA-studerende, der ender med at veksle deres praktik til et fast arbejde som nyuddannet. På et erhvervsakademi er praktikken indbygget som en del af fuldtidsuddannelsen.

- Praktikken er helt klart et højdepunkt, siger Niclas og uddyber:

- Man tager jo uddannelsen, fordi man vil ud at bruge sin nye viden på en arbejdsplads. Derfor er det helt perfekt, at man allerede i studietiden får mulighed for at tage teorien med ud i praksis. Det giver en bekræftelse af, at man har forstået, hvad man har lært i løbet af undervisningen, siger Niclas.

Foto af Niclas

En stor del af de studerende fra IBA får efterfølgende job i den virksomhed, hvor de har været i praktik. Niclas Dalmark er en af dem. Under uddannelsen var han i praktik hos Umove, hvor han siden har fået job som business controller.

Studiepris ved dimissionen

Ved sommerens dimission fik Niclas ikke blot overrakt studiebeviset, men også et diplom for årgangens Spirit Award, der blandt andet gives for kammeratskab og holdindsats. Det kom en smule bag på ham. Før han begyndte på uddannelsen, var han nemlig ikke stor fan af at arbejde i grupper.

- Jeg troede, at jeg skulle tage uddannelsen solo. Men det viste sig, at jeg fik en masse gode studiekammerater, som det ville være dumt ikke at læne sig op ad. Så jeg har udviklet mig helt vildt på det område. Det er bestemt ikke kun det faglige, jeg tager med mig fra uddannelsen, siger Niclas.

Med et smil tilføjer han:

- Jeg er jo bare mig. Og hvis de synes, at jeg skal have en studiepris for dét, så er jeg da på rette vej.

05/07/2023

Kontakt

Niclas Dalmark
- Når man har det godt sammen med andre, så blomstrer man op. Og jeg haft en vildt god studiegruppe, som jeg slet ikke ville være foruden. Det betyder, at jeg også har udviklet mig meget personligt i løbet af uddannelsen.
Niclas Dalmark
Financial Controller fra IBA