Optag Sommer 2022

22-årige Jacob har skabt sit eget firma, mens han studerede

Det begyndte med et verdenskort.

Sådan ét havde Jacob Lund og kæresten Annemette nemlig købt hjem til entréen. Verdenskortet var fremstillet i træ og havde en elegant 3D-effekt, og parret var helt enige om, at det passede perfekt til deres nye lejlighed i Kolding.

Frameless Wood

Frameless Wood producerer dekorationer til hjemmet. Alle produkter fremstilles i bæredygtigt træ.

Bag Frameless Wood står Jacob Lund, der efter sommerferien skal studere E-handel på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Man kan læse mere om firmaet på www.framelesswood.dk

Jacob står med sin computer på kontoret.

Frameless Wood er opstået ved computeren. Det er her, Jacob har googlet sig frem til, hvordan man fremstiller dekorationer i træ, og her finder han også inspiration til nye produkter, som firmaet kan give sig til at fremstille.

På dette tidspunkt studerede kæresten Entreprenørskab og design hos IBA Erhvervsakademi Kolding, og Jacob havde selv søgt ind for at læse Markedsføringsøkonom.

Men selv om studier og lektier ventede forude, besluttede han sig for at grundlægge sit eget firma, Frameless Wood. Planen var at producere forskellige dekorationer skåret ud i træ. Jacob fik investeret i en cnc-fræser til formålet. Så omtrent samtidig med at han begyndte på sit studie hos IBA, tog han også fat på arbejdet i sit firma.

- Fra vi købte verdenskortet til vores entré, og indtil jeg havde mit eget firma, gik der vel et halvt års tid, husker Jacob.

Laser for en kvart million

Og der gik ikke længe, før han var klar til at producere en serie af dekorative stjernetegn – tolv forskellige motiver - som han havde fundet inspiration til på internettet.

Jacob og hans kæreste Annemette sidder på gulvet og arbejder.

22-årige Jacob Lund uddannede sig til Markedsføringsøkonom, samtidig med at han har grundlagt sit eget firma, Frameless Wood. Hans kæreste Annemette studerer E-handel, og som en del af sin undervisning er hun i ulønnet praktik i virksomheden. Parret bor i Kolding, hvor firmaet har sin hjemmeadresse.

Men det første indkøb – cnc-fræseren – var imidlertid også hans første fejl, erkender Jacob. For det viste sig hurtigt, at fræseren ikke kunne skære så fint som forventet.

- Det er vigtigt at finde det positive i de fejl, man laver. Og det var faktisk på grund af cnc-fræseren, jeg hurtigt blev klar over, at det var nødvendigt at købe en relativt kostbar laserskærer for at få et helt perfekt resultat, fortæller Jacob.

Så den gamle fræser blev solgt, og i stedet kautionerede Jacob for den kvarte million kroner, som en virkelig effektiv laserskærer koster. Ud over at være langt mere præcis, så skærer den en figur på blot halvandet minut – den samme opgave tog næsten en halv time med cnc-fræseren.

Ping-pong med studiet

Sideløbende var han begyndt på Markedsføringsøkonom, og på studiet lærte han konstant noget, som han kunne tage med sig hjem for at forbedre sin egen virksomhed. Forløbet blev et ping-pong, hvor han fik ny viden, som straks kunne afprøves i Frameless Wood. Og erfaringerne fra firmaet satte teorien ind i en hverdag, som var let at forholde sig til.

Jacob ude foran IBA.

- I det første stykke tid er regnskabet gået i nul, men stille og roligt er der et overskud på 1000 kroner, så 2000 kroner – men så skal man til at investere nogle af pengene igen, og så er man tilbage på nul. Det er sjovt, men det kræver tålmodighed at starte sin egen virksomhed, smiler Jacob Lund, som passer sit firma ved siden af studierne på IBA.

- Undervisningen på IBA er bygget op, så det supplerer rigtig godt at starte sin egen virksomhed. Det er nemt at trække undervisningen over på det firma, man selv er ved at bygge op, fortæller Jacob.

I dag er han uddannet Markedsføringsøkonom, og nu fortsætter 22-årige Jacob med at studere E-handel på IBA. Mellem undervisning og lektier går turen med jævne mellemrum fra Kolding til Odense, hvor han har lånt et skur hos sine forældrene til at effektuere de ordrer, der kommer ind hos Frameless Wood. Siden stjernetegnene, som stadig er en bestseller, er der dukket adskillige nye produkter op – landkort, dyremotiver, bogstaver, æresport-hjerter og fingeraftrykstræer.

- Med en laserskærer er det nemt for mig at lave små produktioner. Så når der kommer en ordre ind, så bliver den udført hurtigst muligt, og varen bliver sendt afsted til kunden, siger Jacob og føjer til:

- Det giver selvfølgelig nogle lidt lange arbejdsdage ind i mellem. Men hvis man har viljen og lysten til at bruge mange timer på det, så kan det sagtens lade sig gøre at starte sin egen virksomhed, selv om man samtidig er studerende.

Jacobs produkter.

Frameless Wood har allerede udviklet sig meget, siden det første produkt med stjernetegn blev lagt på webshoppen. Og der dukker hele tiden nye produkter frem, som bliver laserskåret hjemme hos Jacobs forældre i Odense.

17-08-2022

Kontakt

Jacob Lund
- Det kan sagtens lade sig gøre både at studere og være iværksætter. Men det kræver, at man bliver god til at prioritere sin tid rigtigt, så der er tid til begge dele.
Jacob Lund
Har læst markedsføringsøkonom
Læser e-handel