- Mit arbejde er at give folk den bedste oplevelse

Næsten samtlige danskere handler på nettet. Og i gennemsnit trykker vi på ”køb” knap fire gange hver eneste måned, viser tal fra Dansk Industri. Så der er altså ikke noget at sige til, at landets virksomheder har brug for velfungerende hjemmesider og webbutikker, der modtager kunderne med åbne arme.

Og for 27-årige Anna Ipsen er det bare toppen, når en hjemmeside eller en webbutik kører som smurt. Hurtigt. Indbydende. Og logisk opbygget.

Anna læser nemlig Webudvikling hos IBA Erhvervsakademi Kolding. Her er der fokus på programmering, design, datasikkerhed og alt andet, der har stor betydning for den bruger, der sætter sig ved skærmen.

Fakta

Med en professionsbachelor i Webudvikling får du dybdegående forståelse af teknisk frontend-webudvikling. Du får stærke kompetencer inden for programmering og UX-design gennem fag som blandt andet JavaScript, udviklingsmiljøer og brugeroplevelser.

På webudvikler uddannelsen arbejder vi med forskellige undervisningsmetoder som f.eks. klasseundervisning, gruppearbejde, forelæsninger, oplæg fra relevante personer, temadage, projektuger osv. Undervisningen er derfor meget varieret og du vil ikke opleve, at to uger er ens.

Læs mere her >>

Foto af Anna

Som webudvikler får man virkelig en ”yes-følelse”, når man har løst opgaven med en hjemmeside, og det hele bare spiller, fortæller Anna Ipsen.

- Som webudvikler er det mit job at give folk den bedste oplevelse, fortæller Anna og tilføjer:

- Når jeg fortæller folk, at jeg arbejder med frontend-udvikling, så ligner de tit et spørgsmålstegn. Det giver meget mere mening for dem, når jeg fortæller, at jeg arbejder med alt det, som de ser på deres skærm.

Alle er jo nørder

Anna har altid været interesseret i teknologi, så efter sin studentereksamen - og et par velfortjente sabbatår - tog hun en uddannelse som multimediedesigner. Hun var i praktik hos Pensopay i Vejle, som arbejder med betalingsløsninger til webforretninger.

- Bagefter skulle jeg vælge mellem at finde et job eller tage mere uddannelse. Jeg valgte det sidste, fordi jeg gerne ville blive i et studiemiljø og lære endnu mere. Og så er det bare sjovt at gå sammen med en masse klassekammerater, der har den samme interesse som én selv, fortæller Anna.

Hun valgte en professionsbachelor i Webudvikling hos IBA. Det tager halvandet år at nå i mål, og undervejs bliver der nørdet igennem med kompleks kodning og den gode brugeroplevelse.

- Jeg har ikke noget imod, når folk kalder mig nørd. Alle er jo nørder på et eller andet, og jeg har så bare lært at kunne kode, smiler Anna.

Det er også for kvinder

Dengang hun studerede til multimediedesigner, var der flest kvinder på holdet, og på Webudvikling er der tre kvinder i klassen foruden Anna.

- Mange tror, at alt det tekniske med computere kun er for mænd. Men det passer altså ikke. Man skal bare have lyst til at springe ud i det, så er det virkelig spændende, uanset hvilket køn man har, siger hun.

Undervisningen er en blanding af teori og praksis. Anna fortæller, at opgaverne meget ofte tager afsæt i virkeligheden uden for erhvervsakademiet. Til klassens seneste eksamen skulle de studerende for eksempel stå for en helt ny hjemmeside til Kold Festival, som er Koldings vinterfestival målrettet byens studerende.

Med sin eksamen vel overstået har Anna sikret sig en praktikplads hos firmaet Mindthemedia, som ligger fem minutters gåtur fra IBA. Her bliver der arbejdet med at udvikle og vedligeholde hjemmesider og webforretninger.

- De har rygende travlt, så jeg glæder mig til at blive en del af holdet.

05/07/23

Kontakt

Anna Ipsen
- Verden bliver mere og mere digital. Og som webudvikler er det spændende at arbejde med noget, som alle folk kan bruge bagefter.
Anna Ipsen
Studerer Webudvikling på IBA